Wysłany: 07-09-2009, 10:48
Bero napisał/a:
opowiedz, co zanabyles
Pianka: Mares Antarctica 7mm Trilastic + Mares Antarctica Shorty 5mm Trilastic
Rękawiczki: Mares Gloves 5mm Triilastic
Buty: AQualunh Manta 5mm
Płetwy: Mares Plana Avanti X3 + sprężyny Maresa
Automaty: Apeks ATX 40 + DS4 + Octopus ATX 40 + Manomert Scubatech 300 Combo
Flaszka: Butla Faber 15L 203 MM 232 BAR pojedynczy zawór + kalosz + siatka + rączka + zaślepka DIN
Worek: Dive Rite Rec Wings
Uprząż: Dive Rite Deluxe QR
Płyta: Dive Rite Czarna Aluminiowa
Adapter: DTD Adapter do pojedyńczej butli
Komputer: Suunto Vyper + Interface
Pas do mocowania butli: Dive Rite
Kieszenie: 2 x OMS Kieszeń balastowa trzyczęściowa
Balast: 2 x 3 kg + 4 x 1 kg (kafle ołowiane)
Latarka: Technisub Lumen X6
Nóż: Scubatech Dragon
Dodatki: Pas biodrowy z klamrą + pas na butle + pojemnik transportowy na sprzęt
Chyba o niczym nie zapomniałem. Cena troszkę większa niż 5000 zł, bo wyszło mnie 9050 zł, ale jestem zadowolony. Wiem, że za tą cenę mogłem kupić suchacza o czym nieraz mówiliście, ale nie żałuję. Czekam jeszcze na zestaw Dive Rite (kupowane w innym sklepie bo wyszło mnie tam sporo taniej - http://www.scuba.sklep.pl/ - jakby ktoś chciał namiary) i w najbliższym czasie przetestuje sprzęcik.
Za ta cene mial bys sprzet do technicznego nurkowania flaszka 15 poj to wielki blad trzeba bylo kupic 2x7 albo klamota 2x12 ja zaluje do tej pory lata mi na prawo i lewo i w wkurza mnie jak mam zakladac jacket do poj flaszke .Mares puck 800 zl tez jest dobry zamiast saunto vyper za 1300 zl 500 zl do przodu.Jezeli chodzi o pianke to pozalujesz jak bedziesz wychodzil z wody np styczniu i bedziesz sie musial przebrac na dworze:) chyba ze masz busa i wskoczysz szybko na pake i tam sie przebierzesz:)
Ostatnio zmieniony przez hazi 07-09-2009, 12:19, w całości zmieniany 7 razy
Wysłany: 07-09-2009, 12:57
nie ma co komentować, że będzie żałował. Najgorszą rzeczą jaką można usłyszeć po nowym zakupie to, to że się źle kupiło. Cuube jest zadowolony i to najważniejsze
Wysłany: 07-09-2009, 13:41
Dokładnie - jestem zadowolony i to mnie cieszy. Czy będę żałował - słuchając paru bardziej doświadczonych nurków ode mnie - bardzo możliwe. Jednak na chwilę obecną i najbliższe kilka lat, taki sprzęt w zupełności mi wystarczy.
Co do sprzętu technicznego - na razie nie nurkuję technicznie i zanim będę, to chcę się jeszcze dużo podszkolić. Na techniczne zawsze przyjdzie czas (kiedy będą odpowiednie umiejętności i pewność)
Wysłany: 10-09-2009, 12:21
Zawracam Wam głowy ile wlezie. Sorki za to, ale mam jeszcze ostatnie pytanie (a raczej problem). Od paru dni próbuje zmontować sobie uprząż Dive Rite Deluxe QR z płytka aluminiową (też DR), ale jakoś mi to nie wychodzi... Mógłby mi to ktoś opisać jak to zrobić krok po kroku? Byłbym bardzo wdzięczny (i już nie zawracam Wam głowy).
Z góry dzięki za pomoc.
EDIT: Sorki, nie było pytania. Znalazłem instrukcje w necie.
[ Dodano: 10-09-2009, 21:48 ]
Sorki, że piszę nowy post pod sobą, ale nie mogę wcześniejszego już edytować.
Jednak nie obejdzie się bez Waszej pomocy. Chodzi mi o dwie rzeczy.
1) Czy to normalne, że śrubki tak wystają z adaptera? Niby i tak zakładam pas na flaszke, ale pod pasem czuć, że są tam śrubki...
2) Może mi ktoś powiedzieć, jak ten mały pasek trzeba zmontować? Bo tego nie mogę zrozumieć?
Z góry dzięki za pomoc i już mam nadzieję, że nie będę Wam zawracać głowy takimi pierdołami.
Ostatnio zmieniony przez cuube 10-09-2009, 13:49, w całości zmieniany 1 raz
Tu znajdziesz manuala http://www.diverite.com/downloads/diverite_24.pdf ale zauważ,że pasek łączący pasy naramienne inaczej jest zapięty na zdjęciu,inaczej na rysunku...tak naprawdę do niczego nie jest potrzebny-więc go olej.A śruby mocujące adapter wkręciłeś odwrotnie:nakrętki(motylki) mają być od strony pleców.Jak wystają za dużo-przytnij! Pozdrav!
Wysłany: 13-09-2009, 16:36
Dzięki za odp. Właśnie ze śrubami coś mi nie dawało spokoju i w końcu znalazłem kilka zdjęć, gdzie było tak jak Ty piszesz - motylki do pleców. Na początku odrzuciłem ten wariant bo byłem przekonany, że będą mnie gryzły w plecy, ale jest ok.
Natomiast z pasem naramiennym dalej nie mogę się wyznać ze zdjęcia jak go zamontować, ale tak czy siak go wywaliłem. Planuję go użyć jako alternatywa gumki, która mi będzie trzymać inflator z wężykiem, bo wczoraj testowałem sprzęcik na Zakrzówku (sprzęcik sprawdza się ok, tylko widać moje braki po rocznej przerwie z nurkowaniem - złamałem nogę... ) i inflator ciągle uciekał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko