No to ja chyba jakis dziwny jestem skoro majac 2 twiny: 2x10 i 2x12 kupilem ostatnio 15-stke 232b.
Po prostu znudzilo mi sie targanie ciezkiego klamota na nura w jeziorze.I nic mi nie lata na plecach, a przy wychodzeniu z wody grawitacja nie daje o sobie znac az tak bardzo jak przy klamocie.
U mnie sytuacja wygladla podobnie... mialem dosc targania twina na nurkowania rekreacyjne. Teraz glownie uzywam 12/232 (z podwojnym zaworem). Nie trzeba sie meczyc jak jest pareset metrow do przejscia od parkingu, itd. 15l butle mi sie nie podobaja. Niewiele sie na nich zyskuje, a sa grubsze, wiec srodek ciezkosci jest dalej od plecow.
/m
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 16-09-2009, 15:50
Jak już się tak wszyscy chwalą... Dwie "czwórki" lub dwie "siódemki" + kawałek sznurka, albo w ogóle "no mount". Trochę dziwnie czasem patrzą, szczególnie jak raz zapomniałem pasa i balast miałem też na sznurku...
Wiek: 42 Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 395 Skąd: Września/Poznań
Wysłany: 16-09-2009, 16:40
Znajomy kiedyś pływał długości na basenie tylko z flaszką 8l. Flaszka w łapie i bez automatów, odkręcał zawór brał oddech i zakręcał. Jakiś przyjezdny nurek go zobaczył i się tylko zapytał "Co, pierwszy i drugi stopień w ry*u?".
A jak szedł na 50 m na Hańczy to oczywiście ze swoją wierną 8 z atestem do 150 atmosfer, z tym że chciał mieć jednak więcej powietrza więc sobie nabił do 230
Ostatnio zmieniony przez tom_wie 16-09-2009, 16:40, w całości zmieniany 1 raz
Ale jakie Polskie P-22 ? sa to stare butle z lacznikiem i wejsciem tylko na jeden I stopien.Ty pewno masz te nowsze Febera z normalnym manifoldem
Ostatnio zmieniony przez hazi 16-09-2009, 17:17, w całości zmieniany 1 raz
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 16-09-2009, 18:17
hazi napisał/a:
Ty pewno masz te nowsze Febera z normalnym manifoldem
Bez manifoldu: nie łączę butli. Raczej coś w TYM stylu. Nie dokładnie tak, ale podobnie. Ponieważ i tu musi coś z DIRa zostać: karabinki tłokowe Tylko muszę coś z pasem(moim albo balastowym) pokombinować, bo zsuwa się cholera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko