Chłopaki pomogliscie by mi i podpowiedzieli jak odpowiednio po przewlekac pas przez plyte gdzie zamocowac stopery.Przydała by mi sie dobra fotka z dwoch stron
Ostatnio zmieniony przez hazi 29-09-2009, 17:17, w całości zmieniany 1 raz
Mam instrukcję "plecienia" uprzęży oryginalną z OMS... podeślę Ci jutro pdfa z roboty... sprawdzisz sobie... ja chyba z 5 razy montowałem swoją... palców nie czułem... dostałem tego pdfa od miłego pana z OMS Polska i sklarowanie uprzęży zajęło mi 5 min... ze wszystkimi elementami i nie bolały paluchy
Hubert ma rację,kroczny powinien być z miękkiej taśmy (jak pasy w samochodzie) żeby nie przecierać skafandra.Zawijasz z przodu na pasie biodrowym i taki podwójny przeplatasz przez stoper,albo szukasz naparstka-dla ułatwienia dodam,że nie jest to mały kieliszek...
nic nie widac jak zrobic pas kroczny a moze slepy jestem
Przecież to bardzo proste:
Bierzesz taśmę o długości około 115cm.
Musisz miec na końcach dwie pętelki, więc zakładasz na taśmę w klasyczny sposób dwa D-Ringi ze stoperami w odległości około 40-45cm od siebie (zależy od wymiarów)
Ma by coś takiego 37cm - D-Ring - 42cm - D-ring - reszta taśmy.
Potem wolny koniec taśmy z jednej strony przekładasz (zawijasz) z powrotem przez bliższy mu stoper i masz pętelkę (zapasu za stoperem ma byc ze 2cm)
Z drugim końcem robisz to samo, ale przekładasz go przez przeznaczone mu miejsce w płycie.
I tyle...
Reszta na fotkach.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 30-09-2009, 19:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko