Witam. Jak juz wiecie jestem początkujacy. Kiedys juz zakladalem tematy o kursach ale dowiedzialem sie cos wiecej no i chcialbym żebyście mi trochę przybliżyli ten temat.
Hmm noo to jak to jest?
Jakie sa systemy ?
Do ilu metrow mozna nurkowac? jakie to sa kursy? Ktos mi powiedzial ze mozna pozniej nurkowac nawet do 100m. wiec chcialbym zebyscie mi to troche przybliżyli.. Dzieki wam za pomoc. Jezeli ktos by mogl to niech napisze mi na gg 15901407 i porozmawiamy ;] noo i tutaj przedewszystkim na posta odpiszcie
Pozdro...
Możesz sprecyzować o co Ci chodzi?
Kolega pyta się o:
rossik07 napisał/a:
Ktos mi powiedzial ze mozna pozniej nurkowac nawet do 100m
Akurat SDI jest organizacja dobrze przygotowująca do dalszych szkoleń w TDI czyli do głębokich nurkowań. Między innymi dlatego zdecydowałem się na prowadzenie szkoleń w tej organizacji.
Wiek: 42 Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 395 Skąd: Września/Poznań
Wysłany: 25-11-2009, 15:12 Re: Kursy
rossik07 napisał/a:
Do ilu metrow mozna nurkowac? jakie to sa kursy? Ktos mi powiedzial ze mozna pozniej nurkowac nawet do 100m.
Nurkować to można tak głęboko jak zbiornik pozwala
Musisz sprecyzować pytanie bo systemów / federacji to jest dużo (prawie tyle co użytkowników forum )
Wiek: 49 Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1731 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-11-2009, 15:43 Re: Kursy
rossik07 napisał/a:
Ktos mi powiedzial ze mozna pozniej nurkowac nawet do 100m. wiec chcialbym zebyscie mi to troche przybliżyli..
W kwestii głębokości osiągalnej na/po kursie to zwiększa się to przeważnie (choć nie zawsze) z każdym kolejnym, między nimi potrzeba też zebrać trochę doświadczenia. Do przysłowiowych 100m drogą jest przynajmniej 6 poziomów kursów i dwa lata intensywnych nurkowań.
Pozdr,
Sebastian
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 25-11-2009, 17:21
styx napisał/a:
Do przysłowiowych 100m drogą jest przynajmniej 6 poziomów kursów i dwa lata intensywnych nurkowań.
+ dwa nieźle płatne etaty Tylko jak tu wtedy intensywnie nurkować?
Wiek: 44 Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 18 Skąd: północna Polska
Wysłany: 28-11-2009, 14:39
Cytat:
Do ilu metrow mozna nurkowac?
Według mojej skromnej wiedzy nawet do 10911m (Rów Mariański) ale tylko raz
A poważnie...
Moim zdaniem powinien się kolega zainteresować różnymi możliwymi drogami kształcenia nurkowego. Jest tego tyle, że naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie.
Ale przede wszystkim musisz odpowiedzieć sobie niestety sam na pytanie
jak często, gdzie, kiedy będziesz chciał nurkować, oraz jak bardzo i czy w ogóle będziesz chciał się poświęcić tej pasji?
A jak już będziesz z grubsza wiedział to pod czujnym okiem forumowym znajdziesz coś dla siebie
PS: A spróbuj wybrać coś innego niż Ci forumowicze polecą to ostatni post będzie miał numer, tak na oko, mniej więcej taki jak ostatni odcinek "Mody na sukces" ;-p
Ostatnio zmieniony przez Spider 28-11-2009, 14:40, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko