Wysłany: 31-01-2010, 20:54 MARES AIRLOC
Witajcie,
szukałem na forum ale tematu nie znalazłem o tym, więc jak sądzę miejsce jest jak najbardziej adekwatne do tego aby zapytać.
Ten zamek prezentowany na allegro. Mianowicie czy może się odezwać ktoś kto posiada takie cudo? Czy powinienem wymienić cały pas z "Jacka" czy klamrę dostaje się samą?
Jak to się sprawuje? Czy warte jest zachodu aby kupować coś takiego? Wiem, że zaraz odezwie się "nurt konserwatywny" i zacznie się pytać czy nie potrafię zaciskać flachy, ale gadżety są po to aby umilać sobie życie.
Moje pytanie brzmi czy łatwo to zamontować i czy...można temu zaufać.
dlugo zastanawiałeś się jak go prawidłowo przepleść
Niezły argument
[ Dodano: 01-02-2010, 09:12 ]
paweel napisał/a:
ale gadżety są po to aby umilać sobie życie
W tym gadżecie są zapewne o-ringi. Masz pewność, że ten gadżet będzie ZAWSZE działał prawidłowo? Wiesz co się dzieje, gdy butla nagle wypada z noszaka?
paweel napisał/a:
"nurt konserwatywny"
To nie "nurt konserwatywny", tylko zwykle bardziej doświadczeni ludzie, którzy myślą poważnie o swoim (i innych) bezpieczeństwie.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 01-02-2010, 09:14, w całości zmieniany 3 razy
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 01-02-2010, 10:38
Następnym krokiem będzie wprowadzenie pneumatycznego dociągania pasków płetw i zamka w suchym.
Gadżety są fajne, ale to ....... ????? Kolejny element mogący zawieść. Kup lepiej drugi pas na butlę. Przynajmniej wzrośnie ( troszkę) Twoje bezpieczeństwo a wyjdzie taniej.
Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 01-02-2010, 10:40, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 01-02-2010, 15:00
piotr_c napisał/a:
Ale mimo wszystko mnie to nie przekonuje.
I słusznie, zapadka to element mechaniczny podlegający zużyciu , i może zawieść w najmniej odpowiednim momencie. A na dodatek trudno w zabudowanym urządzeniu o ocenę stanu. Kolejny element do serwisu co roku ?????
Z ciekawości: oprócz majdania po plecach, co się dzieje?
Jak się tylko obluzuje i zjedzie w dół, to się nic wielkiego pewnie się nie stanie. Ale jak nagle puści (w sensie, że butla się całkiem oddzieli), to cała siła pójdzie na 1st. Początkiem roku zakrzówku kolesiowi strzelił jakiś plastik w jackecie i butla zawisnęła na wężach. Coś się tam rozszczelniło. Szczegółów nie znam, ale mimo pozyczenia jacketu zebrał się i pojechał.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 01-02-2010, 20:15, w całości zmieniany 1 raz
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 01-02-2010, 22:34
piotr_c napisał/a:
ale mimo pozyczenia jacketu zebrał się i pojechał.
Pytałem, bo swego czasu na klubowym basenie było punktem honoru odpiąć komuś butlę i sam tak miałem dość często Jak nie ma zintegrowanego balastu, znakomita zabawa z wpięciem, jak jest, pewnie też
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko