Wiek: 63 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 28-03-2010, 19:29 Re: jak zrobicpetle
misiek546a napisał/a:
jak
No... wchodzisz z jednej strony do 1/3, zostawiasz ciasteczko, wchodzisz z drugiej strony, jak dochodzisz do ciasteczka przed 1/3, to dajesz dalej i pętla zrobiona
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 28-03-2010, 21:42
Misiek, jeśli chodzi o pentlę do mocowania zapasowego automatu na szyi w konf. z długim wężem, to zobacz wątek polecony przez Malinowego. Ale uważaj - to zupełnie inny sposób podawania gazu. Koniecznie przećwicz to z instruktorem lub co najmniej z używającym tej konfiguracji i opływanym kolegą. Dodam małą radę - pętelkę z gumki wielosplotowej dobrze zabezpieczyć przed rozwiązaniem, np. zakładając na nią trytytkę.
Misiek nie słuchaj Huberta -trytytki Twój wróg! Wiem bo sam ich używam(jestem leniwy).Jak chcesz zabezpieczyć końce przed rozwiązaniem zrób omotki,albo zawiąż półsztyki. Martin napisał:No chyba ze ciasteczko znajdzie ciasteczkowy potwor: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ulica_Sezamkowa Cześć Martin! Myślałem o takim: http://gnj.org.pl/szkolen...2_nawigacja.pdf Eee,to chyba ja bez poczucia humoru jestem
Ostatnio zmieniony przez malinowy 28-03-2010, 21:54, w całości zmieniany 2 razy
Ooo.. Nigdy nie oceniaj przydatności wątku po otwierającym go pytaniu :)
Bardzo fajna strona. Chociaż węzłów tam nie tak znowu wiele, ale usłyszałem kiedyś, że w żeglarstwie tak naprawdę trzeba znać tylko trzy węzły - reszta to pic na wodę, stworzony przez sadystycznych egzaminatorów z dziedziny prac bosmańskich ;)
Wilczy
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 31-03-2010, 09:32
Wilczy napisał/a:
ale usłyszałem kiedyś, że w żeglarstwie tak naprawdę trzeba znać tylko trzy węzły - reszta to pic na wodę, stworzony przez sadystycznych egzaminatorów z dziedziny prac bosmańskich
Jak mnie kiedyś wrobili w szkolenie, żeby wyłożyć te trzy potrzebne nauczyłem się ponad dwustu niepotrzebnych, coby mnie kursanty nie zagięli. I jak tu się potem nie znęcać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko