1600 zł za używanego suchacza to dość sporo. Za taką kasę należałoby oczekiwać używki w bdb stanie, a z napraw, które opisujesz wynika, że to był jakiś straszny szrot. Zawór rzeczywiście trudno "na sucho" ocenić (przynajmniej ja nie potrafię)ale stan zamka i manszet chyba już daje radę? Kupiłeś skafander za 1600 zł bez żadnej gwarancji?
Ja zapłaciłem za używkę 600 zł (rzeczywiście nieźle wynegocjowałem, bez targowania byłoby ok 1000) - wszystko szczelne, skafander na bieżąco serwisowany. Jak się poszuka to dysponując kwotą rzędy wspomnianego tysiąca do dyspozycji już ofert niemało.
z mojego niedlugiego nurkowego doswiadczenia doswiadczenia: przedwczoraj nurkowalismy do bryzy, temperatura wody ok 4 stopni. mialem na sobie bare arctica 7+7 bez zylety+rekawiczki i buty. ogolnie bylo mi zimno ale miejscami, przy wychodzeniu bylo mi zimno az bolalo. nastepnego dnia nury w sucharze. to, ze jestw nim w pelni cielo to bajka ale w temperaturze wody 4 stopni nie bylo zle. moglbym miec troche mocniejszyocieplacz, wtedy byloby pewnie zupelnie ok. dopiero przy wynurzaniu zaczalem czuc miejscami zimno, jednak wszystko przez to, ze mialem lekko wilgotny ocieplacz i rekawice.
i widze teraz, ze jezeli woda ma ponizej 15 sstopni to raczej wypozyczalbym (bo na razie nie kupie) suchara, na wyzsze emperatury swobodnie wystarczy pianka podkreslam jednak, ze raczej nie jestem zmarzluchem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko