llopezor, bardzo dobrze przemyslany komentarz. Przyznaje, ze w ten sposob na to nie patrzylem.
I wlasnie wczoraj ukonczylem kurs;).
W naszej grupie bylo 6 osob i 4 ukonczyly. Dwie musza wrocic jeszcze na basen i jeszcze raz wody otwarte.Starszy Pan (60lat) i dziewczyna.
Z tego co wiem maja cwiczyc z inna grupa i za basen zadnych dodatkowych kosztow a na jeziorku ktorym cwiczylismy jest wstep i ponoc maja zaplacic jeszcze raz wstep. No ale zobaczymy;)
W przyszla niedziele pierwsze "samodzielne" nurkowanie:)
Wysłany: 10-07-2010, 18:23 padi
To co opisujesz - czyli dodatkowe baseny czy nurkowania to działanie zgodne ze standardami PADI. Oczywiście niektórzy instruktorzy (niezależnie od organizacji) robią kiepską robotę ale wielu szkoli dobrze.
W centrum nurkowym które prowadzę taka praktyka jest normalna. Kursant ma z czymś problem robi dodatkowe baseny czy nurkowanie.
Zauważ, że ludzie uwielbiają pisać, "u nich jest źle" a nie u nas jest dobrze.
Oraz opowiadać o dawnych kursach których już nikt nie pamięta, a nie o szkoleniu które np. instruktor skończył prowadzić wczoraj.
U nas co miesiąc kończą się jeden dwa kursy i (mam nadzieję) na każdym jak ktoś ma problem to musi uczyć się dalej. Często zresztą trzeba lekko nacisnąć bo żaden nurek nie lubi "oblewać" danych zajęć i przed powtórkami bronią się nie instruktorzy ale kursanci. Instruktor po prostu bierze tą osobą z inną grupą i nie jest to dla niego jakaś wielka praca a dla bazy duży koszt.
Zauważ jak rzadko w pisaniu o PADI jest mało takich tekstów jak twój. Jestem na kursie (nie byłem 5 lat temu) tylko jestem teraz na kursie u takiego a takiego instruktora w takiej organizacji. I mój kolega ma dodatkowe dwa baseny bo musi opanować lepiej umiejętności......
A pozatym PADI jest największe więc jak gdzieś jest kiepska baza, albo kiepski instruktor to pewnie jest z PADI. Bo znajdź inną bazę albo innego instruktora w Egipcie, Tajlandii czy Australii. Jak jest z innej organizacji to tych innych organizacji jest dziesiątki więc kto by spamiętał.
Poza tym w dużego rzuca się łatwiej. Ale w sumie to dobrze bo wszyscy musimy się starać bardziej.
Witam
Kraken? Ten od strony kraken.pl????
Jezeli tak to wlasnie jestem w trakcie namawiania mojego brata zeby poszedlo do was na kurs.
Moj brat jest w Polsce i wlasnie szuka odpowiedniej szkoly nurkowania. Z tego co czytalem i sluszalem polecam mu wlasnie Kraken.pl
Mam nadzieje, ze sie nie zawiedzie.
Pozdrawiam serdwecznie
Wysłany: 11-07-2010, 21:28 PADI
Dziękuję za dobrą ocenę. Polecamy się i mam nadzieję, że nie zawiedziemy dobrej opini.
Polecam szczegółowe opisy kursów w dziale szkolenie
Maciek
601 823 005
maciek@kraken.pl www.kraken.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko