eee. zły wybór. Czerwone nie są dobre. Spróbuj z żółtymi. Spytaj o żółte.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 29-06-2010, 20:20
Tomek_M napisał/a:
eee. zły wybór. Czerwone nie są dobre. Spróbuj z żółtymi. Spytaj o żółte.
Faktycznie, czerwone wymagają trochę lepszej kondycji, niż średnia. Żółte byłyby trafione w dziesiątkę, chyba, że z tą kondycją trochę kolega przesadził. Wtedy zdecydowałbym się na zielone.
mam trochę do czynienia z pływaniem także kondycja fatalna nie jest.
wiem że w niektórych modelach twardość jest uzależniona od kolorów. w superchannel też?
pozdrawiam
Jak byś zapytał o jety to otrzymałbyś odpowiedź pełną peanów (mimo tego ,że pytałbyś o różowe).
Superchanel to miękka płetwa ,pooglądaj maresa plana avanti
dokładnie. Będzie CI się naprawdę nieźle pływać. Sam używam, choć wstyd powiedzieć, lamerskich niebieskich. CHoć kaloszowych. Ja w swoich jedynie trenuję i pływam bez sprzętu. I ciąg wystarczający.
Jak chcesz z nimi nurać, X3 są niezłe.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 30-06-2010, 17:22
maciejówa napisał/a:
Jak byś zapytał o jety to otrzymałbyś odpowiedź pełną peanów
jacekplacek tak naprawdę myślałem o jetach.
ale czasami chciałbym zabrać te płetwy do samolotu
no i wydaje mi się że będą zbyt wymagające.
w sklepie sprzedawca mówił że mares quatro już są twarde dla wytrenowanych osób
a jak to jest z twardością w superchannel nie zależy od koloru i wszystkie są jednakowe?
bo np chyba w twinjetach scubapro jest taki podział
dzięki za odpowiedzi
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 30-06-2010, 22:51
vonKaczoren napisał/a:
w sklepie sprzedawca mówił że mares quatro już są twarde dla wytrenowanych osób
a jak to jest z twardością w superchannel nie zależy od koloru i wszystkie są jednakowe?
Podałem link do tekstu Wojtka, gdzie dość wyraźnie opisuje o co chodzi z twardością płetwy. Z kolorami, zgadnij
vonKaczoren napisał/a:
bo np chyba w twinjetach scubapro jest taki podział
Twinjety to jakieś totalne nieporozumienie. Co niby masz dzięki nim osiągnąć? Większej mocy na pewno nie. Tak samo jak nie popłyniesz w tym żabką a o wstecznym zapomnij.
Tak dla posumowania: prawie każdy z nas ma po kilka par płetw(w tym i twinjety ) różnych typów i faktycznie spełniają różne zadania. Pytanie, czy się np ścigasz? Ja na basen do trenowania żabki mam długie Avanti Quatro Power, bo bardzo trudno w nich pływać wstecznym i wyrabiają precyzję. Nie sądzę, że minie Cię tych kilka par, ale jak na początek nie możesz za dużo wydać a nie masz wyrobionego stylu - wyłącznie twarde jety. Nauczenie się w długich miękkich płetwach jest znacznie trudniejsze a do pewnych technik potrafi skutecznie zniechęcić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko