Czy koledzy mogliby się wypowiedzieć na temat pianki AQUA-ZONE 5+5
cena wydaje się być atrakcyjna. Tylko czy warto kupić bo może się okazać, że np. Jakość licha a może ktoś w porównywalnej cenie może zaproponować Coś innego – lepszego ?
Dzięki za wszelki informacje.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Tomciuch 15-09-2010, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Moja druga pianka, a w zasadzie trzecia już pianka. Dwie poprzednie były innych firm (bardziej "renomowanych"). Powiem tak, szału nie ma. Rożnica zauważalna w wykończeniu, w detalach. Szwy, lamówki. Prosta jak Syrenka 104. Ale do rekreacyjnego nurania wystarczy. Zwłaszcza przy zdroworozsądkowym podejściu, że to się niszczy, a i tak być może przeskoczysz na suchara. Kolega ma piankę markową i w drugim sezonie wygląda nietęgo. Przy tym kleił już i zszywał parę razy. Więc rożnie z tą markowością bywa. Cena czyni cuda...
W porównywalnej cenie nie kupisz nic innego. Chyba ze używane.
Jedynym mankamentem są kaptury. Za krótkie.
Z tego co wiem najnowsza sprowadzana partia ma mieć już dłuższe kołnierze.
Mam taką piankę i zanurałem w niej dopiero około 20 razy. Jedyne do czego mogę się przyczepić to wysnuwajace się końcówki nici (ale szwy się nie rozłażą) i brak kołnierza w kapturze co powoduje, że wygodniej (przynajmniej dla mnie) jest wykładać kaptur na wierzch kołnierzyka skafandra bo wówczas cyrkulacja wody jest minimalna w porównaniu z ciągłym jego upychaniem pod kołnierzyk. Rzeczywiście szału nie ma ale cała pianka sprawuje się przyzwoicie i dla mnie jako początkującego nurka w zupełności wystarcza.
ja kupilem pianke bare arctic i zaluje, bo po przesiadce na suchara wiecej udupionej kasy wyszlo niz przy taniej piance ale fakt, pianka byla rewelacyjna
Mam taką piankę i zanurałem w niej dopiero około 20 razy. Jedyne do czego mogę się przyczepić to wysnuwajace się końcówki nici (ale szwy się nie rozłażą) i brak kołnierza w kapturze co powoduje, że wygodniej (przynajmniej dla mnie) jest wykładać kaptur na wierzch kołnierzyka skafandra bo wówczas cyrkulacja wody jest minimalna w porównaniu z ciągłym jego upychaniem pod kołnierzyk. Rzeczywiście szału nie ma ale cała pianka sprawuje się przyzwoicie i dla mnie jako początkującego nurka w zupełności wystarcza.
Rowniez moge sie podpisac pod tym. Material lubi poprostu puszczac tzw oczka;) pozatym dlamnie jak za ta cenne jest idealny. Jako skafander przejsciowy przed suchym wg mnie oplaca sie go kupic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko