Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: nuras5
11-11-2010, 03:44
Próba podszywania się pod Pawła Porębę
Autor Wiadomość
hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 21:04   

Rozmawiałem dzisiaj z Pawłem - kategorycznie zaprzecza, by był autorem któregokolwiek postu w wątku o wypadkach. Postaram się, z pomocą mojego dobrego Kolegi odkryć tożsamość "żartownisia". Obiecuję przekazać Koleżankom i Kolegom Nurkom wszelkie informacje, jakie uzyskam.

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 01:20   

IMHO jedna sekta w Internecie w zupelnosci wystarczy, jesli ktos chce wyrazic opinie na temat tam poruszany mozna to zrobic tam...

klon 

Stopień: ntmx instructor
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 09:18   

piotr_c napisał/a:
Przemo_C napisał/a:
Gość chyba jednak nie jest taki głupi, raczej nie napisał nic za co można by go formalnie ścigać, w odniesieniu do PP tylko tyle, że rzekome ofiary stosowały NOF-a do liczenia deko.

Pisał, że PP działa nielegalnie - to znaczy nie posiada zarejestrowanej działalności gospodarczej. Jeśli tak nie jest i PP działa legalnie, to ta jedna wypowiedź podpada pod art.212 KK.

jeżeli mówilibyśmy o pierwszym, tylko i wyłącznie, poście to może byłoby i ryzyko, ze się wyplącze, ale myślę, że jeżeli prokurator (ewentualnie później sąd) wziąłby pod uwagę całość korespondencji to już raczej moim skromnym zdaniem można założyć sprawę - jest to wyraźny atak na Pawła i w dodatku z podszywaniem się pod Niego

osobiście mam nadzieję, że to nie rozejdzie się po kościach bo mimo, że specjalnym pacyfistą nie jestem i potrafię zrozumieć jakieś tam antagonizmy i przepychanki, to jednak dla mnie preparowanie informacji o czyimś zgonie i publiczne obwinianie o to kogoś to już przekroczenie pewnej granicy...

nie wiem czy w przypadku choroby psychicznej (jaką ewidentnie przesiąknięte jest to postępowanie) prokurator i policja coś da - może faktycznie zwykły, przykładny wp...dol byłby efektywniejszy...?

ale ja tam nic nie sugeruję, żeby nie być posądzonym o podżeganie do samosądu... ;-)

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 13:12   

klon napisał/a:
(...)- może faktycznie zwykły, przykładny wp...dol byłby efektywniejszy...?

o tym samym pomyślałam ;-)

atego815 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 13:31   

Widać mamy nowego Moda...Trzy posty wyżej.... :pad:

Tomek Tatar 

Stopień: instruktor KDP/CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 13:32   

klon napisał/a:
nie wiem czy w przypadku choroby psychicznej (jaką ewidentnie przesiąknięte jest to postępowanie) prokurator i policja coś da - może faktycznie zwykły, przykładny wp...dol byłby efektywniejszy...?

Też gorąco pragnę, żeby sprawca ostatnich przegięć nie pozostał anonimowy. I jego ewentualni mocodawcy. I nawet nie zależy mi na wyroku sądowym dla niego, ani na "daniu w ryja". Chciałbym wiedzieć kto, żeby z podniesioną głową móc przy każdej okazji nie podać mu ręki, nie dać mu na mnie zarobić (jeśli prowadzi biznes nurkowy) i przekonywać innych, że nurkowanie i rozmawianie z nim jest niestosowne. Taka osoba nie zasługuje na udział w środowisku nurkowym.

Serdecznie pozdrawiam.

adalbert 

Stopień: Divemaster
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 13:52   

Całkowicie zgadzam się z Tomkiem Tatarem, osobnicy którzy próbują podszyć sie pod kogoś innego i nie stać ich na wypowiedzenie zdania pod własnym imieniem powinni byc kategorycznie eliminowani ze środowiska . Niech później piszą sami o sobie.

Taternik 

Stopień: NTMX IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 15:44   

Forum jako medialny panel dyskusyjny, jeśli chce istnieć, musi trzymać się pewnych reguł. Nawet jeśli chce być brukowcem. W interesie sekty jest wyjaśnienie sprawy, a jeśli tego nie wiedzą trzeba by im to uświadomić, że jako środowisko z którego żyją tego ŻĄDAMY, a nie zastanawiamy się nad możliwością prośby o dane. Inaczej można założyć, że ukrywają sk....na, może mają w tym swój interes. Bojkot forum do czasu wyjaśnienia przez nich sprawy jest skuteczną bronią.

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 16:07   

Taternik napisał/a:
Inaczej można założyć, że ukrywają sk....na, może mają w tym swój interes.

Kto ukrywa? Przecież sekta to grupa usenetowa. Nie ma żadnych "ich", czyli właściciela tegoż forum.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Usenet

Taternik napisał/a:
Bojkot forum do czasu wyjaśnienia przez nich sprawy jest skuteczną bronią.

Mniej więcej tak samo skuteczną, jak to: http://www.youtube.com/watch?v=o_12E1EN6fs

:D :D :D
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 09-11-2010, 16:12, w całości zmieniany 1 raz  

Taternik 

Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 16:36   

Miałem na myśli własciciela telewizji kablowej...

wojtek_r 

Stopień: tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 16:46   

Taternik napisał/a:
Miałem na myśli własciciela telewizji kablowej...

Taaa. Żądać to sobie ktoś postronny może ale nie ma ku temu żadnej podstawy prawnej.
Operatorzy ujawniają takie dane jedynie na żądanie uprawnionych organów.
Ujawniając postronnym narażają się na odpowiedzialność karną (ochrona danych osobowych itp).

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 09-11-2010, 19:28   

nie wolno robic z nikogo wariata,tak w sieci jak i w realnym zyciu!dociera to rowniez do ciebie Kasiu K.,francowata hipokrytko?przypominam ci jak do spolki z taka sama koza jak ty,mania,bezkarnie grzebalyscie w moim profilu?

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 23:02   

jaros4 napisał/a:
nie wolno robic z nikogo wariata,tak w sieci jak i w realnym zyciu!dociera to rowniez do ciebie Kasiu K.,francowata hipokrytko?przypominam ci jak do spolki z taka sama koza jak ty,mania,bezkarnie grzebalyscie w moim profilu?

zróbmy tak, jeszcze raz mnie obrazisz a doprowadzę do zablokowania Cię na forum, jasne?
a jak się spotkamy real to pogadamy inaczej.

a tak w ogóle to powiem Ci coś, mimo że nie jesteś wart żadnych wyjaśnień - żaden moderator nie ma uprawnień do "grzebania" w profilu.

Syrenka_013 

Stopień: NAUI/DAN/EFR instr.
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 23:36   

jaros4 napisał/a:

oho, wirus z sekty przedostal sie do FN...
pan dzentelmen przemowil :zdz:

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 23:38   

Syrenka_013 napisał/a:

oho, wirus z sekty przedostal sie do FN...
:zdz:

niestety, Kochana, już dawno :(

Syrenka_013 

Stopień: NAUI/DAN/EFR instr.
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2010, 23:39   

Hubert, jak bedziesz dawal komus po ryju, zrob liste back-upowa... :snajp:

hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-11-2010, 06:53   

Margitko ja spokojny człowiek jestem... jak mógłbyym kogoś uderzyć :ping:

adalbert 

Stopień: Divemaster
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-11-2010, 09:37   

jaros4 napisał:"dociera to rowniez do ciebie Kasiu K.,francowata hipokrytko?przypominam ci jak do spolki z taka sama koza jak ty,mania,bezkarnie grzebalyscie w moim profilu?"
Czy nie za ostro?
Czyżby brakło merytorycznych argumentów, że trzeba kogoś obrażać?

TomekP 

Stopień: wystarczy OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-11-2010, 10:04   

robertg napisał/a:
Telewizja Kablowa - Chomiczowka

obsługuje tylko zasoby WSBM Chomiczówka, to jest zaledwie kilka ulic Bogusławskiego, Conrada, Kwitnąca, Pabla Nerudy, i może jeszcze jakaś. Może jest tu ktoś z tej spółdzielni i sprawe wybada wewnętrznie?
W pobliżu jest też centrum Divemania, może tam wystawić na sprzedaż książke PP i patrzeć, kto będzie chciał ją skrytykować?

Taternik 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-11-2010, 13:20   

piotr_c napisał/a:
Taternik napisał/a:
Inaczej można założyć, że ukrywają sk....na, może mają w tym swój interes.

Kto ukrywa? Przecież sekta to grupa usenetowa. Nie ma żadnych "ich", czyli właściciela tegoż forum.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Usenet

Taternik napisał/a:
Bojkot forum do czasu wyjaśnienia przez nich sprawy jest skuteczną bronią.

Mniej więcej tak samo skuteczną, jak to: http://www.youtube.com/watch?v=o_12E1EN6fs

:D :D :D

Co do przymuszenia właściciela telewizji kablowej (czy też jak mylnie wcześniej pisałem o właścicielu portalu) - faktycznie macie rację, będzie ciężko cokolwiek wydobyć.
Filmik super, ale co do efektywności bojkotu nie zgadzam się. Forum nie istnieje jeśli przestaną ludzie na nim pisać. Możesz sobie sprawdzić efekty bojkotów Wiary Lecha (Kampanii Piwowarskiej, potem Wyborczej), ale to nie ta skala i jak słusznie pisałeś, to usernet i nie specjalnie jest przeciwko komu występować. Sam fakt wykrycia fałszerstwa i zaangażowanie środowiska w napiętnowanie takich świństw jest światełkiem w tunelu i sygnałem na przyszłość, że takie numery nie przejdą tak po prostu.
Może dobrze by było, żeby to Paweł wrzucił na forach jakieś krótkie info odcinające się od tych dialogów.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi