Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: nuras5
11-11-2010, 03:44
Próba podszywania się pod Pawła Porębę
Autor Wiadomość
nurkot 

Stopień: murena
Kraj:
Poland

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-11-2010, 16:59   Próba podszywania się pod Pawła Porębę

bardzo interesujące jak bardzo można chcieć komuś dowalić, żeby spreparować to wszystko.....

z sekty
oczywiście chodzi o rzekome odpowiedzi Pawła Poręby, w wątkach typu "Śmiertelny wypadek na Hańczy" - oczywista prowokacja, klub nie istnieje szczęśliwie, nurkowie też nie, ale tego posmak już był - "Duch Leszka" to przecież nawiązanie nie do kogo innego a do śp. Leszka Nowaka, który rzeczywiście zginął podczas ratowania życia innego nurka, co oczywiście nie ma znaczenia dla osoby kryjącej się pod pseudo "Duch Leszka"!!!
uważam wszystkie komentarze osoby kryjącej się pod pseudo Duch Leszka, albo piszącej na czyjeś zlecenie za godne potępienia - oraz "Paweł Poręba w Top Model" wątek który powinien podlegać cenzurze. pl.rec.nurkowanie mogą czytać osoby nieletnie albo po prostu nie mające ochoty oglądać takich scen!!! niestety ciężko o cenzurę na grupie..

ktoś posunął się aż tak daleko, że spreparował konto i pisze odpowiedzi na swoje posty udając że są to odpowiedzi Poręby!

już nie wystarczyło pisanie pod wieloma nickami, osób które pojawiały się tylko po to by wspierać wiele wcieleń Smoka vel $$ vel rc, notabene wyrzuconego z tego forum czy też robienie pokazów przez Jacka Kurzątkowskiego w stylu sprężamy butelkę z wodą i uważamy że to odpowiada modelowi naszego organizmu, wszystko niby nic, a gdzieś tam jest smok i nawiązuje do rzekomej "morderczej dekompresji", wyjaśnienie co i jak, jeśli kogoś naprawdę interesuje co jest a czego nie ma w metodzie NOF- tutaj

skąd wiadomo że odpowiedzi "Paweł Nekton Poręba" w wątkach wyżej wymienionych NIE są jego własnymi?
powstawały gdy wyżej wymieniony znajdował się na Konferencji Technicznej Baltictech, w tych godzinach gdy powstawały te posty wiele osób może potwierdzić, że ich nie tworzył...

na dodatek można przejrzeć sektę i żadna z wcześniejszych rzeczywistych wypowiedzi Pawła nie zawierała słów wulgarnych.
niestety przeciętna osoba tego nie zauważy i nie będzie na to zwracać uwagi.

całość jest więc bardzo sprytnie przemyślaną mistyfikacją i chęcią poniżenia czyjejś osoby wiedząc, że jeśli się obrzuca błotem to coś i tak zawsze zostanie, nawet jeśli w końcu wyjdzie prawda na jaw.

nie rozumiem JAK bardzo ktoś kogoś musi nie lubić czy też uważać za wroga, aby zniżać się aż do tego stopnia?!?!?!?!
rozumiem że można być zazdrosnym - w końcu Paweł wydał niedawno książkę, która się nieźle sprzedaje, wykonuje ciekawe nurkowania, ma wielu zadowolonych kursantów, którzy fajnie sobie nurkują, ale to co robi "Duch Leszka" łamie wszelkie ludzkie normy!!!

czy Duch Leszka jest wykorzystywaną przez kogoś biedną osobą o zaburzeniach psychicznych?
bo jeśli ta osoba sama jest nurkiem lub co gorsza.. instruktorem nurkowania czy też jakąś inną osobą powiązaną z branżą to... strach się bać, do czego niektórzy są zdolni, zwłaszcza zważywszy na to że pod wodą musimy sobie wzajemnie ufać.

Przepraszam że nawiązuję do żenującej sprawy, ale uważam, że nie można tego pozostawić bez komentarza - nie tylko próby stworzenia wypadku nurkowego, ale i próby oczernienia osoby!
jako że nie ma mnie na sekcie (i nie zamierzam się tam pojawiać), piszę na poczytnym i dzięki moderacji sensownym forum nurkowym, na którym nie ma prawa być treści wulgarnych, niecenzuralnych czy też erotyki w formie, która nie pasuje do forum nurkowego.
wolność słowa traci sens jeśli jest bełkotem, Internet traci sens jeśli za jego pomocą możemy podszywać się pod innych.

mimo wszystko z wiarą, nadzieją i miłością
nurkicia :roz:

arkac123 

Stopień: RD
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 17:18   

Nurkicia, zauważ, że na sekcie zostało jedynie kilka osób, wzajemnie się obrzucających błotem. Mam wrażenie, że już nikt o zdrowych zmysłach tam ostatnio nie pisze.

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 17:23   

Nie ma co bic piany. Takich spraw jest w sieci na pęczki. Czasem nawet kilka miesięcznie trafia do mnie na biurko a u większych operatorów jest tego pewnie kilkadziesiąt razy więcej.

Dopóki PP będzie to tolerował, dopóty sobie nie odpuszczą.

Ustalenie danych abonenta nie jest najmniejszym problemem. Po zgłoszeniu tego przestępstwa policję i pisemne zawnioskowanie do policji o ustalenie danych abonenta u operatora (w przypadku "Ducha Leszka" jest nim TVK Chomiczowka), do czego pokrzywdzony ma prawo, Policji nie pozostanie nic innego jak podjąc takie czynności.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 08-11-2010, 17:28, w całości zmieniany 1 raz  

Oksyd 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 17:44   

arkac123,
Cytat:

Nurkicia, zauważ, że na sekcie zostało jedynie kilka osób

nieładnie, koleżanko, nieładnie.....
Takimi słowy wpisujesz się w ten nurt co go karcisz, niepotrzebnie.....

arkac123 

Stopień: RD
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 18:52   

Oksyd napisał/a:
arkac123,
Cytat:

Nurkicia, zauważ, że na sekcie zostało jedynie kilka osób

nieładnie, koleżanko, nieładnie.....
Takimi słowy wpisujesz się w ten nurt co go karcisz, niepotrzebnie.....

Oksyd, niedawno tam napisałam swój pierwszy post - i co? Od razu pojawiło się podejrzenie, czy ja to nie aby niejaki JD :aaa: . Dałam sobie (i innym) spokój...............

atego815 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 18:59   

Kurde,tylu nas tu jest...Każdy kogoś zna...Nie można na prawdę w ramach naszych barana odszukać i chociaż tyle że publicznie go napiętnować?!?! Tak z pełnymi danymi.
Tylu komputerowców,fachowców od sieci... :snajp:

grzegorz 

Stopień: instruktor IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 19:12   

cały czas uwazam,że to jedna i ta sama osoba czyli Ryszard Czarnecki,który zachorował na schizofrenię i występuje pod różnymi nickami,sam pisze ,sam odpowiada, sam komentuje i opiniuje.Ponadto jest ogarnięty niekontrolowana manią wielkości i mitomanią.Osobiście skutecznie mnie wyleczył z wypowiadania sie na sekcie.Mnie to w zasadzie wisi, ale to co teraz sie dzieje z osobą PP wydaje mi sie,ze powinno zostać ukrócone i to dosyc przykładnie, choć jako laik w świecie internetu, mam co do do tego duze watpliwości.

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 19:28   

grzegorz napisał/a:
mam co do do tego duze watpliwości.

W przeciwieństwie do świata rzeczywistego, w internecie niemal nic nie da się zrobic nie pozostawiając wyraźnych śladów (nie sądzę, by tego typu osoby miały wystarczającą wiedzę, by zrobic cokolwiek pozostając niewykrytym). Wbrew pozorom wykrywalnośc tego typu przestępstw jest bardzo wysoka.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 08-11-2010, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  

KowiKowi1979 

Stopień: IANTD+DSAT+NAUI+PSAI
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 19:30   

atego815 napisał/a:
Tylu komputerowców,fachowców od sieci...

Właśnie, może jakiś informatyk by się poświęcił i trochę poszpiegował.
Co do osoby, która się podszywa, to ja stawiam browar do dziesięciu, że to nie jest Ryszard. Raczej obstawiam pewnego pana z Sharm.
Pozdrawiam wszystkich podpisujących się prawdziwym nazwiskiem lub chociaż stałym nickiem ;-)

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 19:33   

KowiKowi1979 napisał/a:
Właśnie, może jakiś informatyk by się poświęcił i trochę poszpiegował.

To nic nie da. Można łatwo sprawdzic skąd opublikowano post, ale nikt Ci nie ujawni danych osobowych. "Duch Leszka" to warszawiak.

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 08-11-2010, 19:44   

Można to także porównać z innymi nadawcami. Ciekawe co by wyszło...

~S

robertg 

Stopień: poczatkujacy
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 19:45   

A konkretnie pc18-13.chomiczowka.waw.pl. Dotrzec do konkretnego delikwenta mozna poprzez wlasciciela telewizji kablowej, ktory po podaniu nazwy hosta pc18-13 bedzie w stanie dopasowac nazwisko klienta.

person: Dariusz Dyszkiewicz
address: Telewizja Kablowa - Chomiczowka
address: ul. Conrada 18/310
address: Warszawa
address: Poland
phone: +48 22 6398788
fax-no: +48 22 6398788
e-mail: darek@chomiczowka.net.pl

Wszystkie powyzsze dane sa publicznie dostepne w sieci

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 19:47   

robertg napisał/a:
ktory po podaniu nazwy hosta pc18-13 bedzie w stanie dopasowac nazwisko klienta.

I myślisz że poda? :D :D :D

robertg 

Stopień: poczatkujacy
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 19:48   

piotr_c napisał/a:
I myślisz że poda? :D :D :D

to zalezy od tego kto poprosi i jakie bedzie mial argumenty ;) ale mysle ze da sie zrobic tak, zeby podal

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 19:54   

robertg napisał/a:
to zalezy od tego kto poprosi i jakie bedzie mial argumenty

Nie poda Ci bo ujawnienie danych osobowych jest karalne. Nie znam operatora, który zrobiłby coś takiego.

robertg napisał/a:
ale mysle ze da sie zrobic tak, zeby podal

Prościej chyba poprosic policję ;)

I 

Stopień: P2
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 20:03   

---zmienione---- Lokalizator IP pokazuje Warszawe ;) ----
(na marginesie nr IP powtarza się w jego postach, jak i "pseudoodpowiedziach" Pawła, natomiast nie widzę go u RC...)

Kretyn pokazał się na pl.recu chyba trochę ponad rok temu po nickiem "kat masonerii", czy coś podobnego. Wtedy szarżował na wszystkie nazwiska z CMAS, które przychodziły mu do głowy.
Jego posty wyglądają na kogoś mocno niezrównoważonego psychicznie :( .

Więc może się okazać, że jest nie do ruszenia, bo ma np. "żółte papiery" :pad:
Mam tylko nadzieję, że nikomu fizycznie krzywdy nie zrobi...

P.
I

PS.
No a w Polsce chyba nikomu jeszcze nie orzeczono zakazu korzystania z internetu... :(
Ostatnio zmieniony przez I 08-11-2010, 20:36, w całości zmieniany 2 razy  

Syrenka_013 

Stopień: NAUI/DAN/EFR instr.
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 20:03   

grzegorz napisał/a:
cały czas uwazam,że to jedna i ta sama osoba czyli Ryszard Czarnecki,który zachorował na schizofrenię i występuje pod różnymi nickami,sam pisze ,sam odpowiada, sam komentuje i opiniuje.Ponadto jest ogarnięty niekontrolowana manią wielkości i mitomanią.Osobiście skutecznie mnie wyleczył z wypowiadania sie na sekcie.Mnie to w zasadzie wisi, ale to co teraz sie dzieje z osobą PP wydaje mi sie,ze powinno zostać ukrócone i to dosyc przykładnie, choć jako laik w świecie internetu, mam co do do tego duze watpliwości.

- nie mam pojecia kto to, ale nie powinno mu to ujsc na sucho
- mnie wyleczyl z wypowiadania sie tam inny psychopata
- uwazam, ze sprawa nadaje sie do sadu, ale powinien to zrobic ten, ktorego tak szargaja
- niestety internetowo nie potrafie pomoc, alewspieram metalnie potencjalna AKCJE :!!:

[ Dodano: 08-11-2010, 20:09 ]
a tak jeszcze pomyslalam, zeby moze poszukac czy ten pan od TV nie jest czyims znajomym... czy policja wystarczy? czy to nie potrzebny nakaz od prokuratury?

Przemo_C 
Moderator Grupy

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 08-11-2010, 20:16   

I napisał/a:
...Więc może się okazać, że jest nie do ruszenia, bo ma np. "żółte papiery" :pad:
Mam tylko nadzieję, że nikomu fizycznie krzywdy nie zrobi....

Syrenka_013 napisał/a:
...- uwazam, ze sprawa nadaje sie do sadu, ale powinien to zrobic ten, ktorego tak szargaja...

Gość chyba jednak nie jest taki głupi, raczej nie napisał nic za co można by go formalnie ścigać, w odniesieniu do PP tylko tyle, że rzekome ofiary stosowały NOF-a do liczenia deko.

Za takie "sprytne" szkalowanie powinien po prostu dostać po ryju.

PS. W sumie, palant robi Pawłowi reklamę, może dzięki temu więcej osób zgłębi NOF-a?

atego815 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 20:17   

Może i słusznie...Poprosić policję...Ale chyba że od zaplecza pukając. Bo tak od frontu,to wiecie jak jest...Podobnie jak z Alledrogo,czyli słabo.Operator,też człowiek,nigdy się nie przyzna że udostępnił.Zawsze powie że "wyciek",że włamanie. Obojętnie,gnoja trzeba dorwać.
Idiota uśmierca dwóch ludzi z imienia,z nazwiska (są tacy),tylko dla jakiś prywatnych rozgrywek?!?! Myślę że każdy kto to czytał,to pierwsza myśl: "ja piernicze,znowu dwóch odeszło??? "
Osobiście zapewniam cię ,że dołożę wszelkich starań żeby cię dorwać,publicznie zlinczować i z głupoty wyleczyć! :snajp:

piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 20:21   

Syrenka_013 napisał/a:
czy policja wystarczy? czy to nie potrzebny nakaz od prokuratury?

Wystarczy policja. To oni w ramach dochodzenia wystosowują pismo do operatora.

Przemo_C napisał/a:
Gość chyba jednak nie jest taki głupi, raczej nie napisał nic za co można by go formalnie ścigać, w odniesieniu do PP tylko tyle, że rzekome ofiary stosowały NOF-a do liczenia deko.

Pisał, że PP działa nielegalnie - to znaczy nie posiada zarejestrowanej działalności gospodarczej. Jeśli tak nie jest i PP działa legalnie, to ta jedna wypowiedź podpada pod art.212 KK.

Poza tym w tak niewielkim środowisku jak nurkowe, raczej trudno byłoby o anonimowośc mając sprawę sądową? :D

atego815 napisał/a:
Operator,też człowiek,nigdy się nie przyzna że udostępnił.Zawsze powie że "wyciek",że włamanie.

Miałeś kiedyś do czynienia z GIODO? Kontrola będąca zwykle następstwem takiego "wycieku" jest wystarczającym straszakiem.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 08-11-2010, 20:26, w całości zmieniany 3 razy  

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi