Wysłany: 12-10-2010, 13:41
bomart napisał/a:
Nurkowałem w sierpniu na Tiranie w Ras Mohamed i na Thistelgormie. Łódki wypływały z Travko Marina i z Sharks Bay. Przez cały pobyt paszport leżał w hotelowym sejfie. Oczywiście bez wizy
Kwestia szczęścia ( tak jak z nadbagażem), raz się uda a raz nie...
Wysłany: 27-12-2010, 22:17
Odgrzewam temat. W listopadzie byłem w Sharm i zaliczyłem Ras Mohamed. O wizę jako, że nie wykupiłem jej wcześniej dowiadywałem się przed nurem i....okazuje się że do Ras Mohamed posiadać takowej nie trzeba.
Także jeśli ktoś planuje tylko Synaj, nie warto tracić kapusty.
Wysłany: 29-12-2010, 00:42
Jak dla mnie to w porównani ze wszystkimi kosztami wyjazdu wiza nie stanowi problemu.
Pamiętajcie, że jeśli cokolwiek się stanie, chociażby jakiś problem na lotnisku w Sharm, przez który trzeba będzie wyjechać poza Synaj to nikt z wami nie będzie dyskutował: nie ma wizy, nie ma wjazdu...
Nie jeżdżę do Sharmu 5 razy na rok, ale kilka razy tam byłam, zawsze z wizą wbitą w paszport.
bez sensu..
Jak problem to na lotnisku dokupisz wizę, chociaż nie wyobrażam sobie problemu, teoetycznie można wymyślać tylko po co?
A może zapłaćmy 'na zapas' mandat pierwszemu spotkanemu policjantowi, bo w kosztach wyjazdu to też 'noproblem'
Wizy na Synaj nie trzeba kupować, i tyle.
Za to co do Ras Mohammad, to podobno trzeba i tu bym nie ryzykował. Bo to, że nie sprawdził jej organizator wyjazdu może spowodować problem przy ew. kontroli, lub opóźnić albo nawet odwołać wyjazd jak dotyczy całej grupy.
A można kupić wizę na lotnisku już będąc w SSH? Oficjalnie, czy trzeba kombinować? Zawsze myślałem, że wizy to kupuje się tylko po wylądowaniu przed odprawą paszportową ale widać, że byłem w błędzie.
Ok. wiem, że odbiegam od tematu… ale może ktoś mi wyjaśni czemu w Egipcie jest tak, że do części kraju wiza jest wymagana a do części nie. Może wyjaśnienie tego, da odpowiedź czy wizę kupować czy nie…
Ok. wiem, że odbiegam od tematu… ale może ktoś mi wyjaśni czemu w Egipcie jest tak, że do części kraju wiza jest wymagana a do części nie. Może wyjaśnienie tego, da odpowiedź czy wizę kupować czy nie…
Poczytaj troche historii Synaju, dowiedz sie na jakich warunkach Izrael zwrocil go Egiptowi...
Wizy nie trzeba ! Bylo to juz opisane w tym watku dosc wyraznie...
Jesli jednak ktos ma taka ochote, to jest to juz jego sprawa (jego pieniadze)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko