Kiedyś pytałem o akwen łukukowski Majkiego, cytuje poniżej wypowiedź i jegoLeona i mam nadziej że bardziej się rozjaśni:
2005 r.:
Cytat:
zalana kopalnia piasku w Łukowie? Nurkowałem tam dwa lata temu,ciekawe miejsce gł. ok10m, tory od kolejki na dnie,karoseria syrenki,ośka od wagonika,liczne leje o gł.2-3m na dnie,dno piaszczysto muliste z przewaga tego drugiego.
2008 r:
Cytat:
Zbiornik pokopalniany w Lukowie z klimatycznymi torami, wagonami, rurociagami, innymi instalacjami, wrakami aut i podwodnym lasem (no i z ogromnymi rybami, ktore stosunkowo latwo spotkac)
...
Miejsce znajduje sie na koncu ulicy Patoki.
Pozna jesienia widocznosc bywa taka, ze jeziora moga pozazdroscic...
W tej chwili jest 2-3m ale troche pada i wieje. W listopadzie lub grudniu przy stabilnej pogodzie powinno byc bajkowo.
[ Dodano: 20-04-2011, 22:24 ]
A przy okazji jeśli ktoś by był chętny zwiedzić w któryś weekend ten akwen to niech da znać.
ojtam ojtam przecież to kąpielisko ... masa ludzi tam pływa i nic się nie dzieje (no może poza wysypką u niektórych) ... ja bym spróbował. Jeżeli nas samym zbiornikiem nie ma informacji to przy ewentualnych kłopotach ze strażą miejską będzie można się dogadać
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-04-2011, 22:56
Ja w tym jeziorku nuralem kiedyś.... jest ryzyko jest zabawa. To już wole Pruszków.
A zupełnych desperatów zapraszam na goclawski Balaton.
Co do Łukowa. to niedaleko są żwirownie w Berezie. kilka fajnych oczek. To niedaleko Miedzyrzeca
Międzyrzecza Podlaskiego? Jeżeli tak to wiem, że tam są piękne żwirownie - znajomi stamtąd pochodzą i mówią, że czysta i przejrzysta woda, niestety brak danych o głębokości.
Tak czy inaczej Międzyrzec Podlaski to około 100km, a szukamy czegoś zupełnie pod Warszawą, albo w Wwa.
Jarek, a jak było w Czerniakowskim? Opowiedz
A ten "Balaton" na Gocławiu? Rozumiem, że też sprawdzałeś? Opowiesz?
Czekamy z niecierpliwością
...a ja zachęcam wszystkich poszukiwaczy przygód do udziału w dyskusji. Może wspólnie odkryjemy ciekawe nurkowiska w Warszawie i okolicach.
...a ja zachęcam wszystkich poszukiwaczy przygód do udziału w dyskusji. Może wspólnie odkryjemy ciekawe nurkowiska w Warszawie i okolicach.
Skoro już kolega zaczął ten wątek to bym proponował co by kolega może jakiegoś excela wygenerował i usystematyzował zabrana tu wiedzę, nikomu się później nie będzie chciało czytać wszystkich postów (już są dwie strony). Można by to później umieścić gdzieś na stronie (nie wiem czy się da na tej - jestem tu nowy). Z nurkowym pozdrowieniem " darznur"
Pomysł słuszny, ale excel tu nie pomoże bo i tak trzeba by go podłączać jako załącznik do posta. Poza tym za mało danych. Jak będzie tego trochę więcej dodam zebrane akweny
PS. darznur - dooobre
Wysłany: 24-04-2011, 19:49
Prawdopodobnie będę nurał z PMK Może mój bracior się zabierze Postaram się zrobić jakieś fotki albo filmik na Mju, jak tam do dychy to da radę, ostatnio koparki na 18 wytrzymał bez większego bólu
eee mnie korci Jezioro Czerniakowskie. Jednak chcę wiedzieć, kaman ... opowiedz. Jaka głębokość / widoczność etc.
a do Międzyrzeca chętnie się kiedyś wybiorę
widocznosc 0-1,5m glebokosc ja znalazlem 6m. Generalnie tylko w akcie szalonej desperacji.
brzmi zachęcająco chyba jestem szalonym desperatem. w jakim miesiącu nurkowałeś? taka widoczność była spowodowana naturalnym zakwitem wody czy po prostu jest syf?
hmmm trochę mnie zniechęciłeś, ale tylko trochę ... może najpierw zrobię tam jakieś snoorki, tak żeby nie taszczyć sprzętu bez potrzeby. Ciekawe jak czystość wody oceniają lokalsi korzystający z kąpieliska
Generalnie przeprowadziłem się do Warszawy niedawno, nurkować nigdzie w okolicy jeszcze nie miałem okazji ale z dużym zainteresowaniem śledzę ten temat. Zastanawia mnie tylko jedno - być może głupie pytanie, może nie znam realiów - ale dlaczego nikt nie wspomniał jeszcze o Zegrzu? Nie ma tam warunków do nurkowania? Byłem tam tylko raz zimą i te wszystkie łódki na brzegu nie nastrajały optymistycznie, ale czy w ogóle gdzieś się tam nurkuje czy z jakichś (jakich?) względów akwen odpada?
pzdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko