Powiem Ci zrobiłem tylko jeden test ten z wodą bo najbardziej sensowny mi się wydawał. Zawór ciekł na dole na otwartym maksymalnie zaworze, jeżeli był zamknięty to woda też ciekła.
To jest na 100% padnięty zawór. Zadzwoń do Santi, powiedz że zrobiłeś taki test, odeślij im zawór i każ sobie przysłać nowy. Jak masz wszystko na gwarancji to nie powinni robić problemów.
to kurde ja nie wiem co oni tam robią wstawiają rzekomo nowy zawór a kurna cieknie jak by miał ten zawór miał 100 lat. I oni robią test szczelnośći i mają niby sucho w środku a jak ja idę nurkować to mnie zalewa ;/ a zrobiłem z ciekawości 2 test i potem ze zawór cieknie to jeszcze cały rękaw był taki w środku wilgotny to tu też jest coś nie tak kurde sam już nie wiem
Mam zamiar zakupić suchy skafander i tu zwracam się do Was z prośba o radę.
Głównym czynnikiem którym będę się kierował musi być niska cena.
Znalazłem w necie taką ofertę:
Dziś na Zakrzówku miałem okazję pomacać nowe skafandry Bare. Przedstawiciel przy mnie poskładał zamek, pogiął go a następnie skręcił dokładnie tak samo, jak wyżyma się pranie a zamek? Jakby nic się nie stało - nawet nie pisnął!! No i już wiem, w czym będę niebawem pływał
Dziś na Zakrzówku miałem okazję pomacać nowe skafandry Bare. Przedstawiciel przy mnie poskładał zamek, pogiął go a następnie skręcił dokładnie tak samo, jak wyżyma się pranie a zamek? Jakby nic się nie stało - nawet nie pisnął!! No i już wiem, w czym będę niebawem pływał
Jacku, to pomacaj jeszcze najnowszego Waterproofa, testowanego obecnie w Divemasterze (nie jestem pewna, czy już jest w produkcji, czy to dopiero prototyp)
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 25-09-2011, 08:36
jahool napisał/a:
możecie jeszcze wyrazić swoją opinię na temat sego skafandra?
Ten skafander jest z neoprenu - mysle ze w PL jest bardzo mala ilosc ludzi decydujacych sie na ten material. Osobiscie nie znam nikogo, kto aktualenie nurkuje w sucharach z neo.
Ja natomiast jestem zachwycony skafandrem Santi Elite.
Widzialam Waterproofa, widziałam Elite - no cóż, oboje z mężem zachorowaliśmy na ten pierwszy .
Mam jednak nadzieję, że za kilka lat, kiedy będziemy zmieniać suche, Santi już będzie miało skafander z podobnego materiału, co Waterproof.
Wiek: 54 Dołączył: 13 Maj 2011 Posty: 425 Skąd: Dzierżoniów
Wysłany: 25-09-2011, 11:35
jacekplacek napisał/a:
Jaki to był model ? (może Trilam Poly Pro Dry)
Jestem na etapie wyboru suchego, więc mnie to interesuje. Szczególnie podoba mi się właśnie Bare.
Wysłany: 25-09-2011, 15:29
Ten plastikowy zamek na pewno jest świetny. nie wierzę, że Santi wstawiło by jakieś dziadostwo ale jak się na niego patrzy i szczególnie dotyka to aż się wierzyć nie chce że to jest wytrzymałe.
Zamek "pancerny" budzi więcej zaufania
Ale to raczej tzw pierwsze wrażenie !
Cytat:
Ten skafander jest z neoprenu - mysle ze w PL jest bardzo mala ilosc ludzi decydujacych sie na ten material. Osobiscie nie znam nikogo, kto aktualenie nurkuje w sucharach z neo.
Jeden ze sprzedawców (?) Bare pokazywał mi swój suchy i był to właśnie model zrobiony z crash neopranu i twierdził on ze zrobił w nim 500 nurków a wyglądał jak nówka nie śmigana :0
Inna sprawa, że pewnie na wrakach tudzież w jakiś innych bardziej niebezpiecznych miejscach to pewnikiem nie jest to zalecany materiał.
Ostatnio zmieniony przez Torin 25-09-2011, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 25-09-2011, 16:24
Nawet nie wiedziałem, że są suche robione ze "zwykłego" neopranu.
Wszedłem na stronkę i jak zobaczyłem neopran to stwierdziłem że na 100 crash, a informacja poniżej, że to ma 6,5 mm mi już umkła
Dziękuję za wskazanie błedu w rozumowani !
Witam
Ten nowy zamek wygląda rewelacyjnie, łatwość zapinania robi wrażenie... pytanie co z trwałością. Aktualnie mój instruktor go używa (6-7 h w wodzie dziennie w każdy weekend) od paru miesięcy i spisuje się dobrze, po roku myślę, że będzie można coś powiedzieć o trwałości. Skafander wygląda ładnie, materiał bardzo przyjemny. Wcześniej byłem zdecydowany na Santi Espace ale teraz zaczynam się zastanawiać. Planuje zanurkować w obu i wtedy będzie łatwiej wybrać.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko