Wysłany: 07-10-2011, 13:34 "nurkowanie" w komorze - logbook
Jako początkujący mam pewne pytanie.
Czy sprężenie w komorze do ciśnienia panującego na 52 metrach mogę sobie wpisać do logbooka jako kolejne nurkowanie?
Od razu uspokajam, nic mi nie jest. To była taka atrakcja. Cel: kontrolowane wywołanie narkozy azotowej celem rozpoznania pierwszych symptomów, które...... nie wystąpiły
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 07-10-2011, 13:44
Jaroslaw napisał/a:
Czy sprężenie w komorze do ciśnienia panującego na 52 metrach mogę sobie wpisać do logbooka jako kolejne nurkowanie?
Sporo ludzi traktuje logbook jako swego rodzaju pamiętnik, więc dlaczego by nie? Tym bardziej, ze podajesz gdzie takie "nurkowanie" się odbyło. A fajnie po kilku latach poczytać sobie na jakim etapie byłeś, wnioski wyciągnąłeś i jak na te wnioski patrzysz po czasie.
Jaroslaw napisał/a:
Cel: kontrolowane wywołanie narkozy azotowej celem rozpoznania pierwszych symptomów, które...... nie wystąpiły
Następnym razem zrób sobie serię przysiadów i pompek i daj znać co Ci wyszło
Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-10-2011, 16:58
na facebooku jest taka grupa nurkowa Aquaspace ini mieli dojscie do komory w Warszawie
KSD [Usunięty]
Wysłany: 07-10-2011, 19:21
TYMOTEUSZ napisał/a:
orientuje sie ktos czy w wawie mozna sie gdzies spręzyc- tak dla siebie nie po dcs- ie
Nie wiem jak w warszawie ale gdyby ktoś był zainteresowany, to można bez problemu zrobić sobie sprężenia treningowe w komorze w Toruniu (do 55 metrów w przypadku zastosowania sprężonego powietrza oraz do 95 metrów w przypadku zastosowania mieszanin oddechowych). Namiary tutaj: http://www.akwanauta.pl/
Tu jeszcze przykładowe foto ze sprężeń jakie zrobiliśmy w zeszły weekend:
Wysłany: 08-10-2011, 23:27
Grzegorz_N napisał/a:
A ja dwa tygodnie miałem lewatywę o stosunkowo wysokim ciśnieniu.
współczucia z powodu zdrowotnego
ale pragnę przypomnieć że od sprężenia nie uzyskasz większych doznań odbytniczych ale możesz się dowiedzieć znacznie więcej o swoim ciele, i właśnie po to ludzie się sprężają
a nie po to by się dzielić swoimi doznaniami gastrycznymi
log book służy każdemu w inny sposób więc możesz sobie wpisać tą lewatywę
pozdrawiam
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 09-10-2011, 00:24
W tarakcie kursu w KOMH-u (niegdyś był obowiązujący dla kandydatów na P-3) odbywały się sprężenia w komorze, które zwyczjowo wpisywano wraz z odbyciem kursu do logbooka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko