Wysłany: 18-12-2011, 20:23
Jarek, obróbka zdjęć to nieodłączny element fotografii, ja nie poprawiam ich bardziej tylko dlatego że iPhoto ma ograniczone narzędzia Po kilku zabiegach w Photoshopie wyglądają lepiej
Nie wyciągane, bo z Tomka Olka od razu wychodzą jak trzeba Jak się obrobię to może się podłączę ze swoimi fotkami pod Twój wątek. Ale ja się muszę nieco bardziej w PS narobić
Pozdrowienia,
Ania
Nie śpię, nie śpię haruję tu jak wół Będzie coś na odzyskanej karcie z tego nocnego nurka? Canona jeszcze nie ruszyłam, tak czy siak przesiadam się raczej na lustro - to taka finalna decyzja po krótkich zabawach z Piotrka sprzętem
Bardzo mi się podobają twoje zdjęcia makro.
Podpowiedz jakie ustawienia używałeś i jak ustawiłeś lampę?
Dzisiaj wrzucę trochę swoich zdjęć ale jak widać z makro ciągle walczę.
Wysłany: 04-01-2012, 18:59
scuba napisał/a:
Bardzo mi się podobają twoje zdjęcia makro.
Podpowiedz jakie ustawienia używałeś i jak ustawiłeś lampę?
Dzisiaj wrzucę trochę swoich zdjęć ale jak widać z makro ciągle walczę.
Te które wrzuciłem tutaj to takie pseudo makro Są to zdjęcia bez konwertera WAL.
Takie trochę większe makro stanowi dla mnie wyzwanie, podobno jest dużo łatwiej zrobić fotkę w makro, ale ja mam przede wszystkim problem ze znalezieniem obiektu, muszę w końcu zainwestować w szkła korekcyjne
Zdjęcia z nocnego były robione f2,5 do f5, iso160, 1/250 do 1/400
Lampy po bokach, delikatnie do środka, korekcja błysku -1,5
Baardzo ładne zdjęcia Plotek, czy poza wspomnianą w drugim wątku wpadką z kartą kredytową, mógłbyś napisać coś więcej o tym sklepie (koszty przesyłki, termin realizacji zamówienia itd)? Ceny mają lepsze niż w stanach...
[ Dodano: 06-01-2012, 13:03 ]
Ok, już przeczytałem dokładnie cały wątek, przepraszam za "głupie" pytania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko