Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Bułgaria-Sozopol!!
Autor Wiadomość
conan 

Stopień: nTM Instructor
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-07-2004, 19:45   Bułgaria-Sozopol!!

tak sobie myslalem ostatnio ze na urlop prawdopodobnie pojade wlasnie w rejon sozopola do bulgarii

chcialbym zatem zapytac czy ktos tam byl i oczywiscie nurkowal?? (jakie warunki atrakcje podwodne itd)

czy sa jakies bazy nurkowe? (mozecie podac konkretne namiary ewentualnie strony www

jak sprawa wyglada z wypozyczeniem sprzetu (nalezy miec swoj czy mozna wypozyczyc) no i ewentualnie jakie koszty?? (pytam o to poniewaz jesli bede jechal to prawdopodobnie autobusem wiec wiezienie calego sprzetu +butla +olow bedzie raczej trudne)

i jakie sa przepisy dotyczace nurkowania oplaty koszty itd

pozdrowionka

conan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2004, 16:37   

nikt nie byl i nie nurkowal w bulgarii???

moze jednak ktos cos napisze

Artee
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2004, 08:54   

www.monisub.city.bg - baza działajaca latem w Sozopolu, jedyna w tej częsci wybrzeża jakie udało mi się znależć - znajduje sie na terenie postkomunistycznego hotelu przy mniejszej plaży w sozopolu. Dla ułatwienia nurkowanie po bułgarsku to: gmurkanie, a nurki to: wodołazy. :lol:
pozdr.

conan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-08-2004, 22:38   

obejrzalem stronke dzieki za info

chcialbym jeszcze zapytac w czym te ceny sa podane (chodzi o walute) bo jakos nie moge dostrzec tego

i chcialem zapytac o ostatni punkt w cenniku

moj angielski nie jest zbyt dobry ale o ile dobrze zrozumialem to jest to pakiet tygodniowy zawierajacy 7 dni nurkowych i 6 noclegow w hotelu za cene 300 ???(czego) zgadza sie??

czy ktos korzystal z tej bazy(pewnie nie) a moze ktos sie juz kontaktowal z ta baza w celu poznania blizszych szczegolow badz tez zamierza sie skontaktowac
jesli znajdzie sie takowa osoba prosze o przedstawienie relacji na forum

Moni 

Wysłany: 03-08-2004, 10:03   

Ja byłam w Sozopolu dwa lata temu i nurkowałam właśnie z Monisub. O ile pamiętam cena nurkowania to około 120 złotych (drogo), ale w to wliczony był sprzęt. ABC i skafander miałam swój bo to lekkie do samolotu. Mogę jeszcze dodać, że poza Monisubem, nie ma tam żadnej innej formy organizacji nurkowania, ale mieścina bardzo miła.

miłego pobytu.
Monika

conan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-08-2004, 11:49   

120 PLN za jednego nurka to faktycznie dosc drogo

a cos wiecej mozesz napisac
jakie sa warunki nurkowe (widocznosc, atrakcje podwodne)
jakie warunki oferuje baza (lodz nurkowanie z brzegu itp)

oraz czy placi sie za poszczegolne nurkowania czy moze sa jakies pakiety nurkowe

Artee
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2004, 20:12   

niestety nie miałem okazji zanurkować z nimi - baza działa sezonowo i rozpoczynali sezon w ostatnim dniu mojego pobytu w sozopolu, ceny na stronach www dla obcokrajowców podane są w Euro, natomiast dla bułgarów są takie same ceny - tylko że w lewa, a 1 lewa = 1,96 Euro. Takie "zniżki" dla swoich są w Bułgarii na porzadku dziennym, na szczęscie jako bracia słowianie mozemy sie troche potargować :) , zwłaszcza ze ojciec i syn którzy prowadza ta baze wygladali na rozsadnych nurów, lubiacych swoją pracę, a nie na ludzi zorientowanych na wyciskanie kasy z turystów. :mrgreen:
Warunki nurkowe podobne jak w Chorwacji - lecz dno mnie urozmaicone, ze wzgledu na większe falowanie widoczność nieco gorsza, osobnym problem jest zakwit glonów i b. licznie występujace medyzy.

conan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-08-2004, 22:00   

a co znaczy sezonowo
bo ja sie wybieram od 5 wrzesnia do 18 czy to jeszcze sezon??

chyba na odwrot 1 euro to 2 lewy

jak w euro to strasznie drogie te ceny
jak rozumiem w cene wliczony jest kompletny sprzet

dzieki za odpowiedz

Artee
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2004, 22:31   

Oczywiście - czeski bład 1 euro= 1,96 lewa. Baza działa bardzo "sezonowo" - tzn. we wrzesniu może ich już nie być. W tym roku mieli przyjechać 1 lipca, a pojawili sie dopiero 10. Najlepiej zamailuj z p. Gatevem - adres na stronie, rozumieja po angielsku i rosyjsku, w ostatecznosci może być i po polsku. Innych baz w okolicy nie było - przynajmniej na poczatku lipca.

conan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-08-2004, 15:44   

ok
dzieki

jesli ktos ma jeszcze jakies doswiadczenia z ta baza prosze o komentarz

pozdrowionka

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu