Witam wszystkich. Nie będę aktywny forumowiczem. Zarejestrowałem się tylko dlatego, że chciałem publicznie podziękować mojemu instruktorowi. Dwa i pół tygodnia temu skończyłem Adv. Nitrox u Huberta Urbańczyka. Był to najlepszy kurs, w jakim kiedykolwiek uczestniczyłem. Każde zajęcia skutkowały ogromnym postępem mojej widzy i podwodnych umiejętności. Przy okazji, zmieniłem połowę sprzętu, choć Hubert nic nie kazał, pożyczał mi tylko własny sprzęt, żebym zobaczył różnicę. Teraz mój sprzęt jest taki, jak Jego. Każdemu polecam Huberta jako instruktora i całą pewnością będę u Niego robił kurs trymiksowy.
Życzę udanych nurkowań,
Janek
Ostatnio zmieniony przez Janek_nurek 26-07-2012, 15:56, w całości zmieniany 1 raz
Tydzień bez reklamy, tygodniem straconym Zanim zrobisz ten kurs to jeszcze chyba Hubert musi stać się instruktorem tmx. Ale gratuluję i cieszę się Twoim szczęściem
Kurs trwał ponad dwa miesiące, w sumie 18 nurkowań w pięć dni treningów na płytkiej wodzie i dwa wyjazdy na Hermanice, na nurkowania poniżej 30 m. Zanim tam pojechaliśmy musiałem zaliczyć wszystkie ćwiczenia przewidziane programem TDI. Hubert nie zaliczał mi ćwiczenia, jeśli wahania pływalności były większe niż metr lub odchylenie od poziomu większe niż 30 stopni. Najwięcej czasu zajęło mi opanowanie żabki do tyłu.
Te pięć dni było bardzo męczące, natomiast osatnie dwa nurkowania wykonałem bez zmęczenia.
Wysłany: 26-07-2012, 20:24
Ja jeszcze bym zaproponował abyś napisał o tym na DiveTreku Tam się Hubert mocniej udziela. Istnieje tylko mały problem... Wojtek mógłby "Was dwóch" wyp....ić
dwa wyjazdy na Hermanice, na nurkowania poniżej 30 m.
Mimo wszystko wolałbym żeby instruktor zabrał mnie głębiej. W TDI to chyba jest max 40 m ? Więc dla komfortu psychicznego chciałbym dotknąć tej czterdziestki. Moim zdaniem kończenie kursu ADV EAN na Hermanicach nie jest dobrym pomysłem.....
Jakie są Wasze doświadczenia z tego typu kursami?
Wysłany: 26-07-2012, 22:28
abstrahując od łubu dubu w tle wydaje mi się, że kandydat na nurka Adv Nx wie lub umie sobie sprawdzić, na ile na takich Hermanicach zejdzie. Moim zdaniem to jest kwestia umowy pomiędzy instruktorem a kursantem - wersja oszczędnościowa Hermanice (bo z tego, co Hubert kiedyś pisał i chyba żaden forumowy instruktor z tej samej organizacji nie zaprzeczył, jest to zgodne ze standardami), lub podróż nad Bałtyk/Hańczę/jakiś kamieniołom niemiecki, co podraża koszty samego kursu.
Tu nie czepiałabym się Huberta, bo myślę, ze gdyby kursanci byli gotowi na podwyższenie kosztów kursu o jakieś dodatkowe kilkaset złotych lub więcej, to pewnie takie nurkowania kursowe zorganizowałby.
mnie raczej dziwi, że kandydaci na nurków AdvNx wybierają wersję oszczędnościową
Do Sproitz w 2 manki z Katowic jest 400 km dalej, czyli 40 litrów razy 6 zl 240 zł podzielic na 2 kursantów 120 zł Na zespół trójkowy 80 zl Oszczędność to chyba słaby argument
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko