Wysłany: 14-10-2008, 11:33 Kurs nurkowania w Poznaniu
Witam wszystkich Szukam opinii o kursach nurkowych w Poznaniu, a raczej o instruktorach które je prowadzą. Nie zależy mi na odpieprzeniu wszystkiego i przyssania sie do plastiku po wybuleniu kasy na szkolenie, ale na porzadnym kursie....
Dodatkowo na wiosne mam w planach wyjazd do egiptu- nie chciałbym zmarnować takiej okazji do potaplania sie na płytkich rafach, a części na wodach otwartych na OWD nie zrealizuje z powodu temp. wody.... [nie mam zamiaru szkolić sie w egipcie- zbyt wiele dobrych opinii na ten temat słyszałem...]
Co polecacie w takiej sytuacji? Myślałem nad samym kursem basenowym w zimie i ukończeniu go na wiosnę, juz po wyjeździe do egiptu.
Jesli chodzi o opinie- głównie zależy mi na opinie nt. szkolenia w "cocodive", ale każda sie przyda- gdzie jest swietnie, kogo unikać etc....
Ania i Marcin nie robia tego na odwal sie a raczej do skutku
zawsze mozesz sie czegos dopytac jesli nie rozumiesz
sa bardzo otwarci i potrafia przekazac wiedze
a co do samego kursu to lepiej jak robisz to jednym ciagiem basen a zaraz otwarte niz pol roku przerwy chyba ze bedziesz np wpadal na basen i bawil sie cwiczac
Ostatnio zmieniony przez DeDeK 14-10-2008, 12:50, w całości zmieniany 1 raz
dziękuję za wyjaśnienie,pierwsze słyszę od ciebie.
[ Dodano: 14-10-2008, 21:32 ]
jestem na Powidzu co tydzień,i teraz lekko zszokowany czytam na stronie E.Benduckiej ,że ma swoją bazę w Giewartowie,zapytam gdzie?
Wielkie dzieki za odpowiedzi, zwłaszcza te na PW Prawdopodobnie udam sie do coco- instynkt stadny- mam tam kumpla, ale bardzo prawdopodobne ze w późniejszym czasie zahaczę o nautice, bo jak widze jest bardzo polecana.
teraz dodatkowe pytanie- nie wyrobie sie z nurkowaniami na wodach otwartych na OWD bo są dopiero na wiosnę, a mam mozliwosc wyjazdu do egiptu wczesna wiosną... Czy po samym kursie basenowym sa duze przeciwwskazania do zabawy na rafie ok 10-15m? Z takiej głębokości w razie czego da rade sie wynurzyc bez problemu, troche pływałem w ABC wiec z bezdechem daje w miarę radę (jak na standardy zwyklego czlowieka)[chociaz trafiłem na artykuły o bezdechu z forum i na pewno wybiore sie na basen powalczyć z przeponą- do tej pory nie miałem pojecia ze takie cos jest możliwe....]
Zapewne panika i zbyt szybkie wynurzenie z zatrzymanym oddechem.
zapomniales dodac czym dokladnie cos takiego poza smiercia sie konczy
czyli uraz cisnieniowy pluc czyli po prostu rozerwanie
sativ napisał/a:
teraz dodatkowe pytanie- nie wyrobie sie z nurkowaniami na wodach otwartych na OWD bo są dopiero na wiosnę, a mam mozliwosc wyjazdu do egiptu wczesna wiosną...
a zawsze mozesz np zrobic basen coco w lutym organizuje wyjazd do egiptu i zawsze tam mozesz zakonczyc wodami otwartymi czyli przyjemne z pozytecznym
Wysłany: 28-04-2014, 21:05 Re: Kurs nurkowania w Poznaniu
sativ napisał/a:
Witam wszystkich Szukam opinii o kursach nurkowych w Poznaniu, a raczej o instruktorach które je prowadzą. Nie zależy mi na odpieprzeniu wszystkiego i przyssania sie do plastiku po wybuleniu kasy na szkolenie, ale na porzadnym kursie....
Dodatkowo na wiosne mam w planach wyjazd do egiptu- nie chciałbym zmarnować takiej okazji do potaplania sie na płytkich rafach, a części na wodach otwartych na OWD nie zrealizuje z powodu temp. wody.... [nie mam zamiaru szkolić sie w egipcie- zbyt wiele dobrych opinii na ten temat słyszałem...]
Co polecacie w takiej sytuacji? Myślałem nad samym kursem basenowym w zimie i ukończeniu go na wiosnę, juz po wyjeździe do egiptu.
Jesli chodzi o opinie- głównie zależy mi na opinie nt. szkolenia w "cocodive", ale każda sie przyda- gdzie jest swietnie, kogo unikać etc....
Pozdrawiam
Hej,
Jestem tutaj pierwszy raz i cieszę się, że mogę Ci pomóc
Ja polecam RICO SUB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko