nurkowałem - przejebane ... a wiesz dlaczego ? bo stawy hodowlane są najczęściej celowo kopane i płytkie żeby karp mógł się wypasać i szybko rosnąć w ciepłej wodzie. Poza tym jest maksymalne zagęszczenie ryb i sztuczne karmienie więc nie ma szans na czystą wodę.
Można by sie pokusić że woda nie jest brudna przez karpia tylko dla karpia...
Ostatnio zmieniony przez Miły Maciej 26-12-2012, 12:14, w całości zmieniany 1 raz
Pamiętam jak kiedyś koło wędkarskie zarybiło karpiem jeziorko Czerniakowskie w W -wie.
Następnego dnia zjechali się wędkarze z całej Warszawy i chyba wszystko wytargali. Te głupie ryby stały przy samym brzegu na płytkiej wodzie i brały jak oszalałe. Łowcy zanosili całe reklamówki zdobyczy do samochodów i wracali po następne.
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 26-12-2012, 13:24
Miły Maciej napisał/a:
nurkowałem - przejebane ... a wiesz dlaczego ?
To też , ale najbardziej prze ... e masz , jak namacasz łapką przy prawie zerowej widoczności , sidła na wydry wyżerające ryby , czyli tzw szczęki . Często są zgubione i zostawione w mule . Wrażenie jakbyś wymacał zapalnik miny , z tym że jest szansa na przeżycie , z amputacją dłoni. Zdecydowanie stawów hodowlanych nie polecam do nurkowania .
Nurkowie nie pchają się do środowiska karpia, nurkowałeś kiedyś w stawie hodowlanym?
Naturalne środowisko karpia to gdzieś tam w Azji.
Wiesz co w zasadzie nurkowie pchajacy sie do wody juz sa tam ciałami obcymi bo to nie jest ich srodowisko, wiec jesli chcesz bronic nurka bron tez karpia, jesli ganisz karpia gan tez nurka. Ziemniaki tez nie sa u nas takie naturalne ale nikt nie narzeka tylko wpier... . Poza tym naturalnie karp wystepowal i wystepuje w Europie takze. Znajdz sobie w google.
[ Dodano: 26-12-2012, 19:19 ]
Miły Maciej napisał/a:
skr napisał/a:
nie doradzaj ludziom zlego
ja doradzam żeby nie marnowali pożywienia - co w tym złego ??
Czy bedziesz zatem tak mily i swojemu potomkowi dasz w łape ostry noz i zaprowadzisz do zagrody ;]? Ja z checia to zobacze... trochez przekasem Ci odpisalem mam nadzieje, ze zalapales, dlaczego.
Może nie od razu nóż ale świniobicie to bym chętnie dzieciakom pokazał, może by się oduczyły zostawiania resztek z każdego posiłku - czym mnie niezmiennie wqrwiają ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko