Wysłany: 09-05-2013, 23:30
ed napisał/a:
To nie ideologia to selekcja (ale przy innym modelu biznesowym niż DT)
Selekcja jest następująca . 40 osób wypowiedziało się w wątku , bo zależy im na akceptowalnym dla nich forum . Reszta ma wszystko w d.... trochę poczyta , pozałatwia sprawy a na odzywanie się , szkoda tracić czasu . Też chyba przejdę do tej grupy . Śniło mi się że DT znalazł na to sposób i wprowadzi odpłatność za " korzystanie " dla grupy tylko czytającej .
Wysłany: 09-05-2013, 23:35
slawek290 napisał/a:
ed napisał/a:
To nie ideologia to selekcja (ale przy innym modelu biznesowym niż DT)
Selekcja jest następująca . 40 osób wypowiedziało się w wątku , bo zależy im na akceptowalnym dla nich forum . Reszta ma wszystko w d.... trochę poczyta , pozałatwia sprawy a na odzywanie się , szkoda tracić czasu . Też chyba przejdę do tej grupy . Śniło mi się że DT znalazł na to sposób i wprowadzi odpłatność za " korzystanie " dla grupy tylko czytającej .
Ta odpłatność istnieje już od dawna i nie tylko na DT ale i tutaj.
Wysłany: 10-05-2013, 22:46
martin napisał/a:
Nic nie rozumiesz.
Jakosc imprezy zalezy od gosci.
Niekoniecznie .
Masz problem ze zrozumieniem tego ?
Bo czasami gospodarz może rozp .... imprezę - bo to gospodarz . Gospodarzowi wszystko wolno Twoim zdaniem , to dlaczego nie wolno mu rozp .... imprezy . Poczucie wysokiej pozycji gospodarza powoduje czasami popadanie w samozachwyt i całkowitą demolkę imprezy .
Gdybyś nie mógł problemu ogarnąć to jutro mogę Ci go lepiej opisać .
Wysłany: 11-05-2013, 09:40
Aleksander, Sławek - to co proponujecie to po prostu likwidacja moderacji, czyli ma to być pl.rec bis. Wiecie jak to się skończyło.
To forum istnieje w tym modelu od kilkunastu lat i ma się dobrze - czyli model się sprawdza.
Lub inaczej - jeśli uczestnicy zaczną się obrzucać "mięskiem" - to mamy owszem dać ostrzeżenie, ale wpis zostawić? Jeśli nie to wyznacz dokładną granicę dokąd zostawić, a gdzie usunąć? To właśnie jest rola moderatora - decyzja za którą bierze odpowiedzialność. Nie jesteśmy anonimowi w środowisku.
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 11-05-2013, 14:43
slawek290 napisał/a:
Gospodarzowi wszystko wolno Twoim zdaniem , to dlaczego nie wolno mu rozp .... imprezy .
Dokladnie. I jesli goscia sie to nie podoba, to niech sobie szukaja innej imprezy. A ty wciaz tu jestes, wiec widocznie impreza ci odpowiada.
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 11-05-2013, 19:44
Voltek napisał/a:
To powiedzmy tak, jakość imprezy zależy od gości, a wszystkiemu winny jest gospodarz
Co było pierwsze kura czy jajo?
Najważniejsze aby moderatorzy z wyczuciem starali się wypełniać swoją rolę.
Jak?
Nie mam pojęcia bo nie jestem moderatorem.
Bo wszak wiadomo że sporo zależy od punktu widzenia a ten zmienia się od punktu siedzenia.
Ale jak widzisz z sąsiedniej się wypisałem . Przyjdzie i pewno czas na opuszczenie tej .
Wypisałeś się czy zostałeś wywalony?
Ps. Posty trzeba kasować razem z ich użytkownikami, tylko tak można podnosić poziom merytoryczny Forum i sprawiać aby atmosfera była co raz bardziej kameralna. Miejsce gówniarzy i trolli jest na czaterii
Ostatnio zmieniony przez Scaner 11-05-2013, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
To forum istnieje w tym modelu od kilkunastu lat i ma się dobrze - czyli model się sprawdza.
I tak moim zdaniem trzymać !
Mam wątpliwości jedynie do występujących co jakiś czas erupcji aktywności moderacyjnej - Kasia kiedyś cięła co popadło - a na starość proszę - zmądrzała i łagodnym okiem geronta wodzi po naszej rzeszy ...
Ostatnio zmieniony przez beroduar 11-05-2013, 22:26, w całości zmieniany 1 raz
Ps. Posty trzeba kasować razem z ich użytkownikami, tylko tak można podnosić poziom merytoryczny Forum i sprawiać aby atmosfera była co raz bardziej kameralna. Miejsce gówniarzy i trolli jest na czaterii
A kolor koszuli i znak już wybrałeś ?
A wracając do meritum:
Wątek wyświetlony 1300 razy;
Odpowiedzi 36
61 % respondentów jest za usuwaniem wpisów – jak sobie pościelimy, tak się wyśpimy
Sławkowi290 dziękuję mądrość – jesteś GOŚĆ, poważnie
Moderatorom za „profesjonalizm”
Właścicielowi Forum za cierpliwość
Ogólna wiadomość: wróciłem z nurkowego weekendu, było zajefajnie. Poznani nowi Ludzie. Ciekawe sytuacje nurkowe – no i oczywiście atrakcje DD na Zakrzówku
Ostatnio zmieniony przez Aleksander 12-05-2013, 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko