Kubamat, z jakiego kraju pochodzisz ? Bo chyba nie z Wrocławia a nawet stwierdzę że nie z Polski? Posługujesz się jakimś translatorem ? Może napisz po angielsku to o co ci chodzi.
Nie znan nikogo, kto by na OWD robil 200 nurkowan a teorie na basenie przez 12 lat, wiec niestety nie pomoge. Przyjedz na konfetencje Baltictech w najblizszy weekend, bedzie duzo instruktorow, na pewno kogos takiego znajdziesz. Moze nawet ta teorie da sie nieco szybciej, no nie wiem.
Ja P1 zrobiłem na Mazurach , teoria i nurkowania w ciągu 5 dni na otwartych wodach. Od 2007 r nie wiem czy mi się uzbierało 80 nurków a gdzie tam do 200 ? No chyba że ci chodzi o to by instruktor miał conajmniej 200 nurkowań a praktykę najmniej 12 letnią?
Wiek: 51 Dołączył: 21 Mar 2004 Posty: 653 Skąd: Bialystok
Wysłany: 17-11-2013, 20:35
KUBAMAT napisał/a:
JESZCZE RAZ BŁAGAM JAK KTOŚ NIE ROZUMIE CO NAPISAŁEM, PROSZĘ NIE ODPISYWAĆ ,CYTUJE JESZCZE RAZ SIEBIE ,,,,PROSZĘ BEZ ZŁOŚLIWYCH KOMENTARZY Z CZEGO ZNANE TO FORUM,,,
Jeśli jedna osoba mówi ci że jesteś koniem, wyśmiej ją. Jeśli druga osoba mówi ci że jesteś koniem, olej ją. Ale jeśli trzecia osoba mówi ci że jesteś koniem, to zacznij zbierać na siodło.
Więc zamiast się powtarzać z tym co wyżej cytuje, powtórz swój pierwszy post. Tym razem szanując czytelników żeby potrafili to zrozumieć.
KUBAMAT [Usunięty]
Wysłany: 17-11-2013, 20:41
80 nurków to ja zrobiłem tylko na urlopie 3 miesiące w tym roku connan1973
[ Dodano: 17-11-2013, 20:44 ]
Marian żuć fotkę siodła
Witam potrzebuje zrobić OWD dwie osoby pełnoletni., 200 godzin pod woda,,, z instruktorem 6 + teoria base ,,,, i 12 lat 6 godzin basen instruktor 8 godzin jezioro może ,,zależy mi na cenie tylko okolice i Wrocławia TYLKO PROSZĘ BEZ ZŁOŚLIWYCH KOMETARZY Z CZEGO ZNANE TO FORUM
pomysl jeszcze zeby byl po polonistyce to pomoze ci taki instruktor w kazdej kwestii!
Prawda Panowie nurasy
Ciekawe
Ja zrozumialam, ze facet ma 200 nurkow i iles tam lat a teraz chce zrobic papiery. Tylko nagle zrobilo sie ich dwoje i tu sie gubie. No i te inne cyfry 6h i 12lat???
Niemniej sledze ten watek prawie jak powiesc kryminalna.
Kubamat wyjasnij ile nurkujesz i co oznaczaja te wszystkie lata i godziny?
Ostatnio zmieniony przez canimo 17-11-2013, 20:58, w całości zmieniany 1 raz
KUBAMAT [Usunięty]
Wysłany: 17-11-2013, 21:09
Dysgrafia[edytuj]
Skocz do: nawigacji, wyszukiwania
Dysgrafia
ICD-10 F81.1
Specyficzne zaburzenie ortografii
ICD-10 R48.8
Agrafia
MeSH D000381
Dysgrafia (agrafia; gr. α – nie, γραφο – piszę) – częściowa lub całkowita utrata umiejętności pisania, spowodowana mikrouszkodzeniami ośrodkowego układu nerwowego lub zaburzeniami ośrodkowych funkcji wzrokowych i słuchowych. Występuje w przypadkach uszkodzenia tylnych części drugiego lub trzeciego zakrętu czołowego półkuli lewej lub zakrętu nadbrzeżnego.
Pismo dysgrafika jest nieestetyczne i nieczytelne.
Dysgrafia jest powiązana z afazją motoryczną, czyli utratą zdolności produkowania mowy zrozumiałej dla innych. Może występować jako tzw. dysgrafia głęboka, w której osoba dotknięta tym zaburzeniem ma kłopoty z zapisywaniem słów nieistniejących lub nieznanych, a także może popełniać błędy semantyczne. Specyficzną formą dysgrafii jest dysgrafia leksykalna. Osoba na nią cierpiąca potrafi zapisywać słowa, ale czyni to w sposób zbliżony do zapisu fonetycznego, np. wyraz 'chleb' może zostać zapisany jako 'hlep', co skutkuje popełnianiem wielu błędów ortograficznych. Ze względu na to, że niektóre języki, np. francuski, charakteryzują się dużą rozbieżnością pomiędzy formą pisaną danego słowa a jego wymową, sytuacja osób z dysgrafią funkcjonujących w kręgach kulturowych, gdzie takie języki są powszechnie używane, jest zwykle dużo bardziej dokuczliwa.
Zgodnie z sugestiami zawartymi w klasyfikacji DSM-IV, przy rozpoznawaniu zaburzeń w pisaniu należy opierać się na następujących kryteriach:
A. Umiejętności w zakresie pisania, mierzone za pomocą standaryzowanych testów lub ich funkcjonalnej oceny, występują na poziomie istotnie niższym, niż wynika to z wieku życia danej osoby, jej ilorazu inteligencji ogólnej oraz poziomu wykształcenia
B. Zaburzenia określone w kryterium A w istotny sposób utrudniają osiąganie postępów w nauce lub wykonywanie czynności codziennych wymagających posługiwania się tekstami pisanymi (m.in. pisanie zdaniami poprawnymi pod względem gramatycznym oraz składni)
C. W przypadku deficytu o charakterze sensorycznym, trudności w pisaniu są znacznie większe, niż wynikałoby to z istoty samego deficytu.
[ Dodano: 17-11-2013, 21:10 ]
Aie żeby to komus wypominać TRZEBA BYĆ CHAMEM I PROSTAKIEM
[ Dodano: 17-11-2013, 21:11 ]
Tylko cham i prostak kulawemu powie ty połamańcu
[ Dodano: 17-11-2013, 21:18 ]
Może od razu mam pisać jestem kulawy proszę mnie zaakceptować CHAMY
[ Dodano: 17-11-2013, 21:20 ]
Pisałem na początku cytuje TYLKO PROSZĘ BEZ ZŁOŚLIWYCH KOMETARZY Z CZEGO ZNANE TO FORUM PROŚIŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: 17-11-2013, 21:38 ]
Może od razu podzielić forum ,, jestm kulawy ,garbaty , idoci .chamy
Ostatnio zmieniony przez KUBAMAT 17-11-2013, 21:33, w całości zmieniany 1 raz
Witam potrzebuje zrobić OWD dwie osoby pełnoletni., 200 godzin pod woda,,, z instruktorem 6 + teoria base ,,,, i 12 lat 6 godzin basen instruktor 8 godzin jezioro może ,,zależy mi na cenie tylko okolice i Wrocławia TYLKO PROSZĘ BEZ ZŁOŚLIWYCH KOMETARZY Z CZEGO ZNANE TO FORUM
[ Dodano: 17-11-2013, 17:16 ]
Jeszcze jedno własny sprzęt
Jak dla mnie to Kubamat napisal tak.
Dwie osoby 18+ potrzebuja OWD
200 godzin maja "wynurkowane" (razem lub na glowe)
do tego 6 godz. z instruktorem + zrobiona teoria i zajecia basenowe.
do tego chyba dochodzi dziecko 12 lat, "wynurkowanych" ma 6 godz.
na basenie i 8 godz z instruktorem na jeziorze.
Ostatnio zmieniony przez dziubek72 17-11-2013, 22:16, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko