w Albumie/Galerii utworzyliśmy jakoś "własną Galerię", przy próbie dodania zdjęcia, w Galerii pojawia się wszystko, oprócz samego zdjęcia które podobno "nie istnieje". Za to pojawia się taki oto komunikat:
Warning: move_uploaded_file(album_mod/upload/738bfb8e0d810d4efcce50cb923953bd.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/users/s323_olnet/public_html/forum/album_upload.php on line 480
Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpq8S2Ko' to 'album_mod/upload/738bfb8e0d810d4efcce50cb923953bd.jpg' in /home/users/s323_olnet/public_html/forum/album_upload.php on line 480
Warning: getimagesize(): Unable to access album_mod/upload/738bfb8e0d810d4efcce50cb923953bd.jpg in /home/users/s323_olnet/public_html/forum/album_upload.php on line 496
Warning: getimagesize(album_mod/upload/738bfb8e0d810d4efcce50cb923953bd.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/users/s323_olnet/public_html/forum/album_upload.php on line 496
często używamy zdjęć do postów - po wysłaniu zdjęcia uzyskałem info, że musi ono zostać zaakceptowane przez Admina - jak długo trwa taki "proces" ?
Przy próbie dodania fotki do działu "Inne" pojawia się komunikat o przekroczeniu limitu dodawanych zdjęć i sugestia, żeby usunąć jakieś swoje zdjęcie. Równocześnie czytamy, że "nie masz możliwości usuwania swoich zdjęć"
Czy można zrobić małe przemeblowanie w Galerii? - takie małe sprzątanko w dziale "Egipt" są zdjęcia z kursu nad chyba Hańczą - może powołać kogoś na stnowisko "moderatora - kustosza" ?
Po drobnych poprawkach Galeria już działa bez problemu. W tej wersji każde zdjęcie musi być akceptowane przez admina lub moderatora dlatego trzeba wyznaczyć Moderatorów do galerii. Przed akceptacją zdjęcie nie będzie widoczne. W tej chwili Moderatorem są Admini oraz Mania, która mocno interesowała się tematem i to w nagrodę . A tak poważnie to uporządkowanie tego obszaru pozostawiam DarkowiS. Odezwę się do Ciebie później to opowien co i jak
Ale fajnie...
Interesowalam sie bo chcialam wlozyc jakies fajne zdjecie do galerii a z pracy nie da sie polacyc z ftp...no i lezalam....
Poki co wysylajcie - blagam - do mnie PM jesli wkladacie zdjecia i czekacie na akceptacje.
Pozdro
Mania
Na razie to jeszcze mi nic nie wysylajcie - dopoki nie dowiem sie gdzie sa te zdjecia co to je mam akceptowac. Sama wlozylam zdjecie, potem mam taki panel, ze moge moderowac ten dzial w galerii, wchodze w niego i.....
i tam wszystkie zdjecia sa zaakceptowane, a mojego nie ma....
Ciekawe, gdzie ono na mnie czeka? A takie fajne zdjecie znalazlam i chcialam oglosic konkurs....
Mania
Jak wejdziesz do galerii do kategorii, w której umieściłaś zdjęcie to pod miniaturką zdjęcia masz link "zatwierdz" oczywiście w każdej chwili możesz wycofać aceprację klikając "cofnij"
yvette [Usunięty]
Wysłany: 15-10-2004, 16:35
a tak w ogóle to co się stało z portalem? zawsze właczał mi się po logowaniu,albo jak klikałam na "FORUM_NURAS Strona Główna"....hmmm....
nie wykluczam możliwości,że to ja się pogubiłam
Zeby wejsc na portal wystarczy kliknac w baner FN.
Zastanawiam sie caly czas czy nie zrobic portalu jako strone startowa.
Jeśli jest watpliwość, a Ty nie chcesz arbitralnie podjąć decyzji, to uruchom ankietę wśród uczestników FN. Co im (nam) bardziej odpowiada. Pełna demokracja i nikt nie będzie marudził że mu nie pasuje ta zmiana.
P.S.
No, może jeden taki to jednak będzie marudził. Chociaż ostatnio wykazał sie poczuciem humoru i dystansem do siebie
Ostatnio zmieniony przez kjar 16-10-2004, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
Oczywiscie ze nie wiazace poniewaz w ankietach nie bierze nawet 1% udzialu uczestnikow FN.
Tym razem będzie inna sytuacja. Ankieta dotyczy bezpośrednio każdego uczestnika FN. Co ważniejsze, jest zasada, że osoby, które się nie wypowiedzą, nie mają prawa później zgłaszać pretensji.
yvette [Usunięty]
Wysłany: 16-10-2004, 12:35
a moze by zrobic tak,ze kazdy ustawialby sobie to w profilu...i kazdy bedzie szczesliwy- ten co woli portal jako strone startowa...i ci co wola od razu byc na forum...
tylko nie wiem czy sie tak da
Wysłany: 17-10-2004, 13:14
Ja mam jeden problem- często przechodząc na temat zostaje mi w charakterze "śmiecia" na ekranie obraz ładowania strony - zasłaniając początek tematu -czy u inych też to występuję?/ cookies czyściłem/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko