Ale po co kombinować. Moim zdaniem kupuje się dobry sprzęt - cena jest kwestia drugorzedną. Kup Suunto D4i - aktualnie jest na ten model bardzo atrakcyjna cena. Poza tym to computer sprawdzony, dobry,markowy i .... nie plastikowa włoszczyzna.
Wysłany: 13-02-2014, 13:00
Piotr B. napisał/a:
nie plastikowa włoszczyzna
Masz jakieś złe doświadczenia z plastikową włoszczyzną? Mam między innymi Maresa M2 full plastic. Działa świetnie od wielu lat, a ja nie jestem z tych dbających.
Wiek: 52 Dołączył: 15 Mar 2010 Posty: 1532 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 13-02-2014, 14:47
Sebastian Szczesniak napisał/a:
Mam między innymi Maresa M2 full plastic. Działa świetnie od wielu lat, a ja nie jestem z tych dbających.
Ja też i żona. Mają już po 5 lat i ze 300 nurkowań każdy. Jedyny probem to zmiany w estyce - każda kolejna jaskinia to kolejna rysa na obudowie. IMHO D4i wygąda bardziej delikatnie.
Wysłany: 16-02-2014, 22:51
Albo poczekaj na promocję u Sebastiana i kup sobie Aladina 2G. Naprawdę fajny komputerek. I interfejs do kompa dużo tańczy bo zwykła IRDA wystarczy. Mam polecam. Na BT potem też moze być bo ma taka opcję a cena porównaj w sklepach.
Albo poczekaj na promocję u Sebastiana i kup sobie Aladina 2G. Naprawdę fajny komputerek. I interfejs do kompa dużo tańczy bo zwykła IRDA wystarczy. Mam polecam. Na BT potem też moze być bo ma taka opcję a cena porównaj w sklepach.
Trzeba tylko uważać żeby wyskakujące przyciski oka nie wybiły i trochę kłopotu może sprawić to że od ładnych paru lat nie produkuje się komputerów z irdą
Wysłany: 16-02-2014, 23:26
O ile mi wiadomo to te przyciski wyskakiwały w poprzednim modelu z przyciskami w kształcie łezki. Ja mam z okrągłymi przyciskami. Jakoś mi nic nie wyskakuje poza pryszczami na .....
A co do komputerów z irdą to już ich nie ma - fakt. I tablety już sa bez irdy Ja pisałem o interfejsie. Do Suunto chyba ok 200 zł, interfejs irda - kilkanaście złotych. Problem z Win7 64 bit - tu jest dużo droższy - ok 50 zł.
Chyba że się mylę - to popraw mnie proszę.
Ostatnio zmieniony przez adamjoker 16-02-2014, 23:28, w całości zmieniany 1 raz
Wykorzystam temat.
Kupiłem suunto d4i z transmiterem. Jednak cyferki są dla mnie za małe. Podoba mi się Xdeep ale nie mogę doczytać czy ma obsługę transmitera?
Nie i w tej wersji nie będzie miał ze względu na ilość miejsca jaką potrzebuje moduł radiowy.
Piotrze - może coś więcej o planach?
Rozumiem, że myślisz o komputerach do CCR-ów ,i że właśnie zapowiedziałeś nową wersję z modułem radiowym
Co z obudowami - nadal będą z poliacetalu?
Np. kiedy będzie kompensacja odczytu temperatury, VPN...
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 22-02-2014, 10:46
beroduar napisał/a:
Co z obudowami - nadal będą z poliacetalu?
A jesli beda nowe obudowy - to czy jest szansa na przeniesienie przyciskow na gore (podniesienie ich blizej ekrany, zamiast obecnej pozycji blisko denka) ?
A jesli beda nowe obudowy - to czy jest szansa na przeniesienie przyciskow na gore (podniesienie ich blizej ekrany, zamiast obecnej pozycji blisko denka) ?
Widzę, że trzeba będzie zrobić osobny wątek dla OLED-a z listą życzeń od użytkowników
A tak na marginesie - w czym Ci przeszkadza takie umiejscowienie przycisków?
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2014, 09:11
beroduar napisał/a:
A tak na marginesie - w czym Ci przeszkadza takie umiejscowienie przycisków?
Mi osobiscie (na razie) nie przeszkadza, bo moja maszynka jedzie juz 4 miesiac (niedlugo bedzie 5) i nie moze dojechac.
Ale po designie i po rozmowach z niektorym uzytkownikami wnioskuje ze przyciski w niektorych sytuacjach same sie wciskaja, z reguly o pierscien do suchych rekawic. Zreszta masz kilka postow na forum potwierdzajacych owo "sie" wciskanie przyciskow.
Ostatnio zmieniony przez gorcio 23-02-2014, 09:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko