Czy ktoś coś wie o mozliwości nurkowania w Albanii w 2014? Tak w ogóle, jak sobie przyjadę z pełną butlą i sprzętem i wiem, gdzie zanurkować, czy mnie czasem nie zaaresztują? Ale poproszę o konkrety nie o dywagacje
Z tego co wiem a byłem jakiś czas temu i mogło się w końcu coś pozmieniać (w kierunku ->na dobre) to nurkowanie było możliwe ale czysto naukowe więc trzeba było zawitać do jakiejś szkoły morskiej by wydali pozwolenie . Tyle co się dowiedziałem - to teoria bo nie sprawdzałem (miałem dosyć).
Tu na forum jest temat o jaskiniach w Albanii. Tam zapytaj na PW kogoś to chyba rzeczowo odpowie. Pozdrawiam
Byłem w ubiegłym roku. Nurkowałem kilka razy w okolicach Sarande i Ksamilu. Jeden raz wbiliśmy się na dziko na plażę prywatną, Jak się okazało faceta będącego inspektorem archeologii w pobliskim muzeum. Ogólnie nikt niczego się nie czepiał, problem jest jedynie ze znalezieniem miejsc do bicia butli. Jeżeli chcesz mogę Ci podać namiary na fajny nocleg, gdzie właściciel jest inspektorem policji, co w razie czego może być pomocne. Butle w Sarandzie możesz nabić u właścicieli restauracji Korali. Jeden z nich jest przewodnikiem i ma fają szybką łódź, którą może Cię zabrać na Wraki.
Sprzęt radzę mieć swój. Butla mojego przewodnika była najbardziej zardzewiałym kawałkiem złomu jaki widziałem na oczy.
Brak egzekucji prawa w Albanii kusi mnie do tego stopnia, że następnym razem chcę zabrać suchara , liny i próbować zmierzyć się z Blue Eye.
Człowieku , gdzieś Ty był jak ja do Albanii jechałem ?
No ale nic... za rok (bo w te wakacje chyba nie da rady) już wiem gdzie będę kombinował pojechać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko