Butla jest niemiecka, nie jest to butla nurkowa (Luft ASG urzadzenie ochronne, powietrze, Pressluft-AG urzadzenie robocze), na 300 Bar (300). Cisnienie testowe 450 Bar.
Wyprodukowana w 94 roku, podejrzewam 6l, 9.63 kg ("gruba berta").
Ostatni test robiony w Maju 2002
Butla ma znaczki TÜV, w tamtych czasach nie bylo CE, powinienes bez problemu dac ja zlegalizowac. Jesli w PL beda problemy, na pewno przejdzie w DE (ok. 50€).
Nie widze szyjki, mozesz wkleic zdjecie przejscia szyjka/zawor?
Ojj Martin, czy przypadkiem oznaczenie B-450 na flaszce nie oznacza cisnienia testowego ale cisnienie rozerwania (Berstdruck). Dla butli 300 bar bylo by B-675. ??
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 14-04-2014, 20:31
Cisnienie rozerwania nie musi byc wybite. Testowe jest zawsze 1.5x robocze. W zasadzie wazne jest cisnienie pracy, wybite za przeznaczeniem, oraz odstep miedzy testami, wynikajacy z przeznaczenia.
Cisnienie rozerwania nie musi byc wybite. Testowe jest zawsze 1.5x robocze. W zasadzie wazne jest cisnienie pracy, wybite za przeznaczeniem, oraz odstep miedzy testami, wynikajacy z przeznaczenia.
Najlepiej byloby rzucic okiem na butle 200 Bar...nienurkowa i chyba takowa mam, 4l. Tylko... dlaczego "B-450" a nie "P-450"?
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 14-04-2014, 21:34
200 bar z tego okresu mam w piwnicy, ale wybacz, nie chce mi sie tam isc.B niekoniecznie musi byc powiazane z 450.
Tu masz przyklady stempli:
Motti [Usunięty]
Wysłany: 14-04-2014, 22:07
jynjeay napisał/a:
To znaczy że jednak nie wykona?
Zapytaj, robił testy hydrostatyczne butli stalowych Draeger te same przepisy. Było to w czasach przed dogadaniem się dozorów, okolice 2000r.
JaSBG napisał/a:
Hej, na flaszce masz wybite B-450 co oznacza cisnienie "rozerwania" przepraszam nie znalazlem lepszego slowa. Co jest nastepstwem tego, ze flaszka jest 200 bar. Rob przeglad, jak nie jest zbytnio zerdzewiala w srodku dostaniesz atest i nuraj
Napisałem to jasno, Interspiro biega na 300 at od dawna. Dodatkowo mam taki zawór, to 300 z kwadratowym głębokim gniazdem. Żeby odkręcić trzeba nacisnąć pokrętło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko