I czerwony kolor albo żółty . Dobrze jakby miały jakieś fajne napisy .
I tak się sprzedaje sprzęt nurkowy - Miałem kiedyś koleżankę z basenu, która koniecznie chciała kupić różową maskę, nieważne, czy pasuje i przecieka - jak jej powiedziałem, że maska nie ma wyglądać , ale działać i żeby wywaliła ten piękny silikonowy pasek z poczwórnie opatentowanym systemem Cardana Super 3D Turbo, bo jej kiedyś pęknie, to przestała być moją koleżanką (instruktorka, która sprzedawała ten sprzęt też )
Kup Maresy - albo jednak tanie jety Scubatecha
Bierz te! Będziesz zadowolony. Są dość sztywne, ale nie męczą. Żabką też się dobrze pływa.
Wsteczną nie wiem (nie pływam bo nie umiem ). Tylko to zapięcie paska jest trochę denerwujące, ale skorzystasz z porady Tomka S (tak jak ja) i zrobisz sobie z bungy.
Potwierdzam.Super,hiper system,którego często nie da się odpiąć po nurkowaniu.Zimnymi rękami,w neoprenowej rękawicy często się myli miejsce na które masz nacisnąć ,a jak już trafisz to guziki tak małe ,że jasna .....cię bierze.Przy zapinaniu też nie wiadomo,czy już zrobiło klik,czy nie.Zrób z bungy,a kiedyś jak będziesz miał wolną stówę kup na underwater.pl sprężyny do płetw z taką obwódką która pasuje na kołki tych płetw.Ja mam w Maresach.
Kolejne +1
Uważaj, jakie sprężyny będziesz kupować, bo część teoretycznie daje się spokojnie założyć na kołek, ale niestety spada w czasie zdejmowania - zostajesz z płetwą wiszącą na jednym mocowaniu bo drugie po obróceniu się względem osi kołka z niego spada, a chwilę później zostajesz z płetwą bez sprężyny oraz sprężyną trzymaną oddzielnie, co bywa w wodzie dosyć stresujące
makalu [Usunięty]
Wysłany: 04-06-2014, 23:41
U mnie się sprawdzają takie.Widać po zalogowaniu.
Ostatnio zmieniony przez makalu 04-06-2014, 23:43, w całości zmieniany 1 raz
Zimnymi rękami,w neoprenowej rękawicy często się myli miejsce na które masz nacisnąć
Akurat w Maresach nie naciskasz tylko ciągniesz, więc może to jest problemem ?
makalu [Usunięty]
Wysłany: 05-06-2014, 17:03
Te pierdołki trzeba z góry i dołu nacisnąć wtedy odpuszczają(ja tam wolę nie ciągnąć jak mi nikt nie powiedział że to standardowa procedura ) .Natomiast przy zapinaniu nie wiadomo, czy już się zatrzasnęło czy nie? Dla mnie za bardzo przekombinowane zapięcia,ale dla mnie wszystko oprócz maczugi jest przekombinowane
Ostatnio zmieniony przez makalu 05-06-2014, 17:06, w całości zmieniany 2 razy
Dopiero się przyjrzałem dokładniej.Rzeczywiście,to jeszcze inny model zapięć.
Również do ! Tam się przesuwa ten cycek na środku, w celu zablokowania przed przypadkowym otwarciem. W rękawiczkach zapomnij że dasz radę przesunąć. Tak samo w nowych nie idzie tego przesunąć, nawet bez rękawiczek, a jak się już wyrobi to niczego nie blokuje.
makalu napisał/a:
......a kiedyś jak będziesz miał wolną stówę kup na underwater.pl sprężyny do płetw z taką obwódką która pasuje na kołki tych płetw.Ja mam w Maresach.
Są też bungy Maresa, oryginalne, pasujące do kołków. Takie jak tu
Miałem je kupić ale lubię zrobić czasem coś własnymi rękoma.
Dopiero się przyjrzałem dokładniej.Rzeczywiście,to jeszcze inny model zapięć.
A ja też myślałem o tych innych (ABS Plus chyba) co nie zmienia faktu że i te co ja myślałem (i mam) i te z aukcji (żona ma takie w Volo Power) są gówniane.
makalu [Usunięty]
Wysłany: 06-06-2014, 10:19
Takie systemy się nie sprawdzają w polskich wodach.Ręce zimne,rękawice neoprenowe 5 mm i problem gotowy.Sprawdzają się w Egipcie obsługiwane gołymi rękoma . Ale same płetwy warte uwagi.Starczą na długo.A do nurania technicznego(jeśli będzie) i tak kiedyś kupisz jety,bo w takich ciężko pływać do tyłu(za długie ,za giętkie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko