Wysłany: 14-06-2014, 09:53 Chorwacja - Makarska nurkowanie z bazą (ceny)
Hej
Za niedługo wyjeżdżam do riwiery makarskiej. Znalazłam bazę na miejscu, za jeden dzień nurkowy (dwa nurki, pełny sprzęt, nurkowanie z łodzi) podali cenę 80euro. Wydaję mi się to trochę dużo (liczyłam na maks 60euro). Czy takie ceny są standardami? Jak ktoś zna inną bazę w pobliżu Makarskiej - proszę o informacje (wiem, że jest na Hvarze, ale na wyspę trzeba się też dostać...). Pozdrawiam
Za 10 nurkowań z łodzi na Vis płaciliśmy chyba 230E.
Jak byłem w Biogradzie to 2 nurkowania z łodzi kosztowały mnie 55E - baza Albamaris.
W obu przypadkach balast i butla 15 w cenie (nabili twina bez marudzenia).
Wychodzi jakieś 25E za nurka, 55E za wypożyczenie sprzętu do dosyć dużo
Ostatnio zmieniony przez WujekJohny 14-06-2014, 11:47, w całości zmieniany 2 razy
Za 10 nurkowań z łodzi na Vis płaciliśmy chyba 230E.
Jak byłem w Biogradzie to 2 nurkowania z łodzi kosztowały mnie 55E - baza Albamaris.
Wychodzi jakieś 25E za nurka, 55E za wypożyczenie sprzętu do dosyć dużo
dziwna ta twoja matematyka - joles pisze o cenie za dzien nurkowy, czyli zwykle 2 nurkowania. 23x2=46/dzien. 80-46=34. to 34 zawiera w sobie cene wypozyczenia sprzetu oraz znizke ktora uzyskujesz kupujac pakiet 5-dniowy (jakies 20%), co daje okolo 29€ za wypozyczenie sprzetu na 1 dzien bez znizki za pakiet. ze znizka wyjdzie pewnie kolo 25
Czy butle 15 były tam standardem, czy to na specjalne życzenie? Wszędzie gdzie byłem w chorwacji to w standardzie butle grube 12, w sumie to nie pytałem o 15, ale może warto?
Wysłany: 16-06-2014, 10:01
Darek Grabowski napisał/a:
ale może warto
Tylko jeżeli pozostali nurkowie w grupie też będą mieli 15 albo masz dużo większe zużycie powietrza.
W przeciwnym razie na długość nurka i tak będzie wpływała najmniejsza pojemność butli w zespole (oczywiście przy porównywalnym SAC-u)
Ostatnio zmieniony przez Grzegorz_K 16-06-2014, 10:02, w całości zmieniany 1 raz
Cześć, rzeczywiście joles pisze o 2 nurkach dziennie w tej cenie i pewnie ze zniżkami wyjdzie to bardziej sensownie i bloiżej twoich wyliczeń.
W ISSA na Vis były butle 15 oraz kilka 18stek, w Albamaris 12 i 15 do wyboru.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko