Wysłany: 14-07-2014, 08:38 Nurkowanie na Malcie dla laika
Witam, chciałabym się dowiedzieć o możliwości nurkowe na Malcie dla osoby, która nie posiada żadnych uprawnień, choć już nurkowała (ceny, miejsca, instruktorzy, czy wchodzą w grę tylko rafy czy wraki również, itd.)
Będę mieszkała w Bugibbie przełom lipca i sierpnia.
Podpowiecie coś ?
będę wdzięczna
Chcesz robić kurs czy nurki w ramach intra? Na Malcie raczej raf nie ma, w każdym razie nie w takich jak w Egipcie. Najfajniejsze są wraki, ale to już trzeba mieć papiery.
Ja byłem w następnej mieścinie na północny zachód w Il-Mellieħa. Centrum to Sea Shell Dive Centre. Mogę polecić jeżeli chodzi o wycieczki, bo żadnych kursów nie robiłem.
wszelkie info bedzie mile widziane chcę ponurkować, ale kurs bede robila juz w Polsce. może poleci ktoś jakieś centra nurkowe, najlepiej takie, gdzie bez papierow bede mogla zanurkowac w fajne miejsca ;>
wszelkie info bedzie mile widziane chcę ponurkować, ale kurs bede robila juz w Polsce. może poleci ktoś jakieś centra nurkowe, najlepiej takie, gdzie bez papierow bede mogla zanurkowac w fajne miejsca ;>
Jak zrobilem kurs OWD zaraz przed wyjazdem i wiedzialem,ze nie dojdzie do mnie certyfikat to instruktor wystawil "zastepczaka",moze pomysl o czyms takim?Wtedy mozesz nurac bez problemow.
Ostatnio zmieniony przez wallace 18-07-2014, 08:23, w całości zmieniany 1 raz
ale przecież pisze ewidentnie że niechce robić kursu tylko nurkować bez papierów.
Tak niema problemu- zgłaszasz się do każdej bazy- kładziesz kilka tysi euro na stół i instruktor zabiera cię na 50m - robicie penetrację wraku, deco w toni i na koniec słitfocię na fejsa.
Wtedy był tam tez polski instruktor,jeśli jesteś zainteresowana, moge zapytać, czy Paweł nadal tam pracuje i dać Ci bezposrednio namiar https://www.facebook.com/NurkowanieNaMalcie tu jest Jego "zawodowy" profil, pamietam, że gdy jechaliśmy na Maltę koleżanka go znalazła i o sporo rzeczy podpytała jeszcze przed wyjazdem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko