Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Powrot $yna marnotrawnego
Autor Wiadomość
Padre-Kris 

Stopień: P1- ale się rozwijam
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-03-2009, 20:30   

Nie interesuje mnie dyskusja na temat Smoka, natomiast to wy ciągle wywołujecie jego temat i to mnie wkurza bo w wielu wątkach zmieniacie temat i to wy moi drodzy wywołujecie go do tablicy. Przecież wystarczy ignorować gościa i spoko. Jak ciągle poruszacie go w swoich wątkach to mnie poprostu wkurza. Gdzie nie wejdę pojawia się Smok. Tylko dlatego zabrałem głos!

To wszystko w tym temacie!

Wojtka pytał nie będę bo tak naprawdę interesują mnie inne sprawy i wolę o takich z nim rozmawiać :pa:

grzegorz 

Stopień: instruktor IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-03-2009, 21:03   

Padre-Kris napisał/a:
Wojtka pytał nie będę bo tak naprawdę interesują mnie inne sprawy i wolę o takich z nim rozmawiać

to po jaką cholerę się odzywasz w tym temacie?

Padre-Kris 

Kraj:
Poland

Wysłany: 01-03-2009, 21:31   

Cytat:
to po jaką cholerę się odzywasz w tym temacie?

Cytat:
Gdzie nie wejdę pojawia się Smok. Tylko dlatego zabrałem głos!

TomekR 

Stopień: emeryt
Kraj:
Micronesia

Wysłany: 02-03-2009, 02:00   

Padre-Kris napisał/a:
wy ciągle wywołujecie jego temat.

piotrkw napisał/a:
nadal go wskrzeszacie

Jedynym powodem dla jakiego temat smoka powrace jest sam Smok .
Jak juz napisalem, z wiadomych wzgledow, od pewnego czasu, unikam dyskusji i korespondencji z ta osoba. To nie ja wyslalem emaile. Gdyby nie one nie byloby tematu.

Padre-Kris napisał/a:
Przecież wystarczy ignorować gościa i spoko.

Skrypt Forum, w tym funkcja “Ignoruj”, jakkolwiek wielce pozyteczna, ma pewne ograniczenia – zaklada bowiem, ze osoba poproszona przez gospodarza o opuszczenie grona, bedzie miala na tyle godnosci osobistej, ze nie powroci pod innym imieniem.

Padre-Kris napisał/a:
W końcu od jakiegoś czasu drodzy oponenci nie robicie nic innego jak on co pokazują szczątki prywatnej korespondencji.

Staram sie byc obiektywny. Zamiast moich, z definicji, subiektywnych komentarzy, jego wlasne slowa najlepiej o nim swiadcza.

Padre-Kris napisał/a:
Odpuście temat a Smok, $$ czy jak mu tam odejdzie w zapomnienie

Ja juz probowalem - inni takze - przez miesiace. Sprobuj Ty: uzyj sily swej persfazji u zrodla – przekonujac wszystkie sciete i odrosniete smocze glowy, aby uzyly funkcji ignoruj wobec mnie.

piotrkw napisał/a:
tak go nienawidzicie, opluwacie

Nie nienawidze $$, wrecz przeciwnie moj stosunek do w/w jest raczej blizszy wspolczuciu.
Opluwacie??? Jak w takim razie zakwalifikowac to co wychodzi z ust oxychakera? Wymioty?

Padre-Kris napisał/a:
bractwie o którym myślałem że jest spokojne i wyluzowane

Pozostajac, niezmienie, spokojnym i wyluzowany sugeruje przyjzenie sie kilku faktom:

Trzy forum, kompletnie niezaleznie (inny personel) reaguja identycznie – usuwaja demolanta. I nie oszukujmy sie, nie za jego kontrowersyjne idee, czy niepopularne rozwiazania, ale za…. zachowanie. Na wszystkich forum znajduja sie osoby bedace w opozycji do glownego trendu i nikt ich za to nie wyrzuca. Oczywiscie zdarzaja sie ostrzejsze dyskusje, sporadycznie moderatorzy serwuja ostrzezenia. Sporadycznie!
Nie pamietam natomiast, aby kogos wyrzucono, a juz na pewno nie wielokrotnie. Nie pamietam tez osoby, ktora w swym dorobku punktow karnych zblizyla sie do osiagniec Smoka.
Cztery forum, ta sama osoba, rozni adwersarze, rozne tematy, ten sam rezultat.
Jezeli panowie myslicie, ze to przypadek, to…. mam do sprzedania Statule Wolnosci.

Padre-Kris napisał/a:
Jak ciągle poruszacie go w swoich wątkach to mnie poprostu wkurza.

Wasze prawo panowie!
Co sie zas tyczy dezaprobaty moich postow, to ja, na razie, nie lamie zadnych regulaminow - nie zasypuje waszych skrzynek pelnymi prymitywnych inwektyw emailami.
Co wiecej: macie prawo nie czytac tego watku, mozecie nawet uzyc przycisku “ignoruj” w stosunku do mojej osoby, calkowicie i ostatecznie izolujac sie od tego co mam do powiedzenia. Ja ze swej strony zobowiazuje sie, ze sie nie przepoczwarze w inne wcielenie. :ok2:
Wasze prawo! Ale takze moje!
Tego samego prawa, kreujac nowe wcielenia i lamiac tym samym regulamin Forum, pozbawia mnie dwudolarek. Za tego typu i wiele innych naruszen, byl Smok ostrzegany, karany, zawieszany i wreszcie wyrzucany - za wielokrotne i swiadome lamanie regulaminu.
I zanim ktos znowu napisze tekst w stylu, " ...,ale $$ byl okay. pomogl mi naprawic automat" niech sobie wyobrazi sytuacje, ze w autobusie, ktos postanawia robic kupe, i mimo ostrzezen kierowcy, swoj zamysl uskutecznia. Kiedy kierowca postanawia pozbyc sie uciazliwego pasazera, wstaje starsza pani i broni defekanta: "Ale on mi pomogl wsiasc do autobusu." (Przyklad swiadomie na 'ulubiony' demolanta temat.)
Smok 'robil kupe' na forum nie jeden raz, teraz, niewpuszczany do 'autobusu', probuje, w szpilkach i z wypchanym stanikiem, udajac niewinna uczennice, oszukac kierowce i pasazerow. A jak sie wcisnie, to w autobusie znowu smierdzi...
pzdr
Tomek

Tyran 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2009, 06:38   

TomekR napisał/a:
w szpilkach i z wypchanym stanikiem, udajac niewinna uczennice

;)

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2009, 07:10   

TomekR napisał/a:
Nie pamietam natomiast, aby kogos wyrzucono, a juz na pewno nie wielokrotnie. Nie pamietam tez osoby, ktora w swym dorobku punktow karnych zblizyla sie do osiagniec Smoka.
Cztery forum, ta sama osoba, rozni adwersarze, rozne tematy, ten sam rezultat.

Tomek... rezultat osiągnięć Smoka jest taki , że nawet jak go niema , to o nim się mówi. I pomimo wyrzucenia niesfornego pasażera , codziennie w autobusie trwają dywagacje na jego temat , a może niedługo powieszą jego zdjęcie obok kierowcy aby było co wspominać .
I tego właśnie nie rozumiem.

Pozdrawiam Piotr

Padre-Kris 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2009, 07:38   

OKI.
Ja kończę dyskusję na temat $$ i mam nadzieję że większośc zrobi podobnie.
W związku z tym proponuję zatopienie tablicy pamiątkowej z imieniem:
Smok, $$, Oxyhaker czy jakieś tam inne!!!
Najlepiej w Rowie Mariańskim, żeby nikt jej nie odgrzebał :hihi-:

TomekR 

Stopień: emeryt
Kraj:
Micronesia

Wysłany: 02-03-2009, 18:10   

piotrkw napisał/a:
Tomek... rezultat osiągnięć Smoka jest taki , że nawet jak go niema...

Nie ma? Jestes pewny? Sprawdz logowania uzytkownikow moge sie z Toba zalozyc, ze nawet w ostatnich 24 godzinach znajdziesz ktores ego scanujace Forum - ale to nie o to chodzi. Nie mam problemu z Smokiem podgladajacym, czy nawet z Smokiem piszacym na Forum.
Przez dlugi czas ignorowalem, zarowno korespondencje, jak i uwagi $$ i nie mam najmnieszego problemu, z robieniem tego samego, od nowa, z oxychaker i jego partnerem wodnikiem99. Oczekuje jednak wzajemnosci - nie chce za kilka dni otrzymac 'milosnych wyznan' Rusalki69. :zdz:
Pilka jest teraz po drugiej stronie kortu.....
pzdr
Tomek

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 02-03-2009, 18:56   

tak,przez ten internet kompletnie nie wiadomo kto i co.rowniez postac moda "radka" warta jest przeswietlenia,bo przeciez warto by wiedziec kto ma wplyw na forum.o ile kazdy moderator podal jakies tam ,minimalne,dane o sobie,o tyle radek jest absolutna enigma,z bierunia.hehe.

hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-03-2009, 19:26   

Ryszard C vel Smok, vel $$ vel...
1. Ma koncepcję nurkowania diametralnie różną od mojej (szczególnie ostatnio - zaprzyjaźniam się z niejakim DIR-em).
2. Powrót na FN, jeśli to rzeczywiście zrobił, uważam za nieetyczny.
3. Jest dla mnie całkowicie jasne, dlaczego nie znalazł miejsca na Dive Trek-u a Wojtka cenię i szanuję.
4. $$ zdarzyło się wykorzystać moją, zresztą sprowokowaną przez Niego, wypowiedź, w sposób nie do końca zgodny z moimi intencjami.
Zdarzało się Mu wypowiadać w tematach, gdzie delikatnie ujmując miał średnie pojęcie.
ale:
1. Zachowanie niektórych innych osób na FN wcale nie było lepsze, wręcz przeciwnie.
2. Zdarzało się "niszczenie" $$, nawet przez niektórych Moderatorów, "dla zasady" i faktycznie poziom "jadowitości" niektórych adwersarzy Smoka wyprowadziłby z równowagi nawet świętego.
3. Doskonale pamiętam, jak nie tak dawno, jako nurkowy osesek, zaraz po kursie P1 kupiłem jacket i zadałem banalne pytanie na FN - oprócz salwy śmiechu i lawiny docinków uzyskałem jedną, konkretną i pomocną odpowiedź: od $$.

Ryszard napewno jest postacią kontrowersyjną. Napewno ma ogromną wiedzę techniczno-inżynieryjną i chyba trudno nawiązuje kontakty z ludźmi. Ale jak już pisalem uważam, że bez Niego FN jest uboższe. Co nie znaczy, że będąc na Jego miejscu bym wrócił...
Pozdrawiam Was wszystkich, zarówno zwolenników, jak i przeciwników $$.

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2014, 21:49   

Minęło kilka lat, rozwiązania są patentami.

http://worldwide.espacene...=214445B1&KC=B1

http://worldwide.espacene...=214464B1&KC=B1

http://worldwide.espacene...=393223A3&KC=A3

Natomiast adwersarze nie zmienili stanu posiadania.
hubert68 napisał/a:
4. $$ zdarzyło się wykorzystać moją, zresztą sprowokowaną przez Niego, wypowiedź, w sposób nie do końca zgodny z moimi intencjami.
Zdarzało się Mu wypowiadać w tematach, gdzie delikatnie ujmując miał średnie pojęcie.
Tyle że w sprawie nawilżania czynnika oddechowego mam rację, w całej rozciągłości. Nawet jest normalizacja dotycząca temperatury i wilgotności. Taki o temperaturze do 50 st C musi byc' suchy, w obiegu zamkniętym.
hubert68 napisał/a:
Co nie znaczy, że będąc na Jego miejscu bym wrócił...
Jak na razie to sam się wywaliłeś, co jest decyzją nie rozsądną, chciałeś byc' wierny wobec Jacusia. Lecz wypadasz z rynku, nie pisząc do Nuras-Info.

pozdrawiam rc

Pawel_B 

Stopień: Instruktor MSDT
Kraj:
Poland

Wysłany: 14-08-2014, 01:07   

A czy można gdzieś zobaczyć, poczytać zawartość tych patentów? o co w tym właściwie chodzi? Bo widzę tylko numerki, a chętnie bym się dokształcił :) .

Scaner 

Stopień: instruktor NAUI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 14-08-2014, 05:55   

Po lewej stronie strony możesz kliknąć "miniaturki stron z rysunkami" albo "oryginał dokumentu"

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2014, 08:04   

Pawel_B napisał/a:
A czy można gdzieś zobaczyć, poczytać zawartość tych patentów?

To możesz już po publikacji skrótu opisu. Zwracasz się do UP z zapytaniem.
Teraz widoczne są w formacie pdf. Lecz 1 wersja 1 opisu była bardziej edukacyjna. Zostało to zmienione na wersję skróconą.
Istotną częścią opisu są zastrzeżenia patentowe, czyli to co zostało wynalezione i na co domagamy się ochrony.
Dodatkowo jest to kapitalne źródło informacji z białego wywiadu.
Na burgerworld gośc' był u Kanadyjczyków, widział scr o stałym ppO2 (JB Morrison). Lecz nie chcieli powiedziec' jak to działa. (Bardziej uważam że nie rozumieli.) Lecz wpisałem link do uspto.gov z tym patentem, była cała konstrukcja opisana na tacy. Łącznie z poprzednimi zgłoszeniami i rozwojem koncepcji.
Pisząc opis patentowy powołujemy się na znany stan techniki, przywołujemy numery opisów, Ta siec' powiązań doskonale informuje o innych rozwiązaniach. W bazach danych są powiązania do przywołanych opisów. Kiedyś amerykański UP miał szeroką i wygodną bazę powiązań, teraz europejski jest wygodniejszy i mamy wgląd w inne kraje.

pozdrawiam rc

[ Dodano: 14-08-2014, 21:57 ]
TomekR napisał/a:
Smok 'robil kupe' na forum nie jeden raz, teraz, niewpuszczany do 'autobusu', probuje, w szpilkach i z wypchanym stanikiem, udajac niewinna uczennice, oszukac kierowce i pasazerow. A jak sie wcisnie, to w autobusie znowu smierdzi...

Temat który założyłeś powinien posiadac' inny tytuł.
TomekR napisał/a:
tym bardziej, ze i psychiatra, po naszej rozmowie, zastanawial sie nad podpisaniem glejtu...

pozdrawiam rc

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu