Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem w centrum nurkowym
Autor Wiadomość
Scaner 

Stopień: instruktor NAUI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 30-08-2014, 11:38   

mpbc napisał/a:

Internet podpowiada iż "scaner" to po rumuńsku jest :P

Bingo!
Miałem w wojsku w Orzyszu takiego Cygana który ciągle z czymś wpadał i jakoś tak wyszło że nawet jak śpię to skanuję otoczenie :bee; nawet nie wiem jak to przylazło za mną do macierzystej jednostki do Żagania a później do domu.

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 12:09   

Thea napisał/a:
Gdy mnie ktoś obraża, to nie widzę powodu, by się nie odwdzięczyć wypowiedziami na tym samym poziomie. Ot i cała walka

Przeczytałem temat ponownie od początku i powiem tak: nikt Cię w tym wątku nie obraził. To Ty obrażasz się na wszystkich i to Ty używasz sformułowań dalekich od poziomu akceptowalnego w normalnej konwersacji. W mojej ocenie masz problem ze swoją osobowością. Nie trafia do Ciebie argument, że "pochopnie kupiłaś kurs" (pisało o tym kilka osób), że nie masz pojęcia o nurkowaniu, że nie masz wiedzy na temat instruktorów i schematów szkolenia. Najważniejsza jesteś TY - egocentryczna ........, której wydaje się, że ma świat u stóp i wszystko się jej należy. Ten pogląd zweryfikuje życie.
O ile wczoraj próbowałem wyciągać rękę do Ciebie o tyle dzisiaj nie widzę powodów dla, których miałbym w jakikolwiek sposób reagować na Twoją obecność.
Mimo wszystko powodzenia Ci życzę współczując instruktorom do których trafisz
Jeśli o Ciebie chodzi EOT

[ Dodano: 30-08-2014, 12:14 ]
lozerka napisał/a:
Thea, jest mi bardzo przykro, że tak zostałaś potraktowana na tym forum i po prostu, zwyczajnie po ludzku wstyd za niektórych panów.

Aniu, z całym szacunkiem dla Ciebie. Będę szczerze wdzięczny jeśli pozwolisz mi przepraszać we własnym imieniu - jeśli uznam to za stosowne. Będę szczerze zobowiązany jeśli nie będziesz mnie wyręczać

Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 12:19   

Aleksander, kiedy Ty tą rękę wczoraj próbowałeś wyciągać, bo też przeczytałem temat ponownie i jakoś nie mogę się dopatrzyć? Chodzi Ci o Twoją propozycję przefarbowania włosów czy masz na myśli jakieś inne, jeszcze bardziej konstruktywne wypowiedzi? :uuuu:
Ostatnio zmieniony przez Yavox 30-08-2014, 12:20, w całości zmieniany 1 raz  

Scaner 

Kraj:
Vatican

Wysłany: 30-08-2014, 12:31   

Aleksander napisał/a:

Aniu, z całym szacunkiem dla Ciebie. Będę szczerze wdzięczny jeśli pozwolisz mi przepraszać we własnym imieniu - jeśli uznam to za stosowne. Będę szczerze zobowiązany jeśli nie będziesz mnie wyręczać

Lenistwo powoduje że zamiast pisać to samo tylko wkleję. Pozwolisz Aleksandrze?

ps. Lozerka nie mam oczywiście pretensji do Ciebie bo zdaję sobie sprawę że pewien szczególny rodzaj solidarności między wami nie pozwala na trzeźwy osąd sytuacji.
Ostatnio zmieniony przez Scaner 30-08-2014, 12:32, w całości zmieniany 1 raz  

Aleksander 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 12:33   

Yavox napisał/a:
Aleksander, kiedy Ty tą rękę wczoraj próbowałeś wyciągać, bo też przeczytałem temat ponownie i jakoś nie mogę się dopatrzyć? Chodzi Ci o Twoją propozycję przefarbowania włosów czy masz na myśli jakieś inne, jeszcze bardziej konstruktywne wypowiedzi? :uuuu:

tu: To jest pierwsze rozsądne zdanie napisane przez Ciebie (wczoraj o 23:40)
Ostatnio zmieniony przez Aleksander 30-08-2014, 12:35, w całości zmieniany 1 raz  

Scaner 

Kraj:
Vatican

Wysłany: 30-08-2014, 12:34   

Yavox napisał/a:

O! koledze popcorn się skończył. Zajęcie miejsca na widowni daje pewne prawa ale też zobowiązuje do milczenia.

[ Dodano: 30-08-2014, 12:37 ]
Aleksander napisał/a:
.... wszystko się jej należy. Ten pogląd zweryfikuje życie.

Na szczęście życie już weryfikuje choć najwyraźniej nie wszyscy to rozumieją bo gorzej jakby zweryfikowała ją woda bo ta cierpliwa jest dla braku wiedzy surowa dla braku umiejętności i bezlitosna dla jednostek aroganckich lekkomyślnych i labilnych.
Ostatnio zmieniony przez Scaner 30-08-2014, 12:42, w całości zmieniany 4 razy  

Aleksander 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 12:38   

Scaner napisał/a:
Lenistwo powoduje że zamiast pisać to samo tylko wkleję. Pozwolisz Aleksandrze?

ps. Lozerka nie mam oczywiście pretensji do Ciebie bo zdaję sobie sprawę że pewien szczególny rodzaj solidarności między wami nie pozwala na trzeźwy osąd sytuacji.

No pewnie, że pozwolę :-) . Ach ta solidarność płci. Ale tak jest od lat i chyba się tego nie zmieni. Strasznie męczący układ - życie :-)

mpbc 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 12:59   

To jest wątek "Jestem początkujący"....... może zabierzcie swoje zabawki i przejdźcie gdzieś indziej?

Aleksander 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 13:03   

mpbc napisał/a:
może zabierzcie swoje zabawki i przejdźcie gdzieś indziej?

a gdzie zapraszasz? :-)

wiesiek01 

Stopień: Jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 16:45   

mpbc napisał/a:
To jest wątek "Jestem początkujący"....... może zabierzcie swoje zabawki i przejdźcie gdzieś indziej?

Nie wciskaj się "nowy" miedzy wódkę a zakąskę. "Starzy" dyskutują...

Thea 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 17:03   

Aleksander napisał/a:

Przeczytałem temat ponownie od początku i powiem tak: nikt Cię w tym wątku nie obraził.

Może w twoim naturalnym, patologicznym środowisku, normalne jest, że przy byle okazji zwracasz się do obcych ci ludzi per "dziewcze", dając od razu równie eleganckie porady o zmianie koloru włosów (może wg ciebie to taki zawoalowany komplement?) Następnie przywołujesz mnie do odpowiedzi jak jakiegoś przedszkolaka licząc na konstruktywne odpowiedzi. Mnie to wygląda na borderline albo schizofrenię.

Aleksander napisał/a:
To Ty obrażasz się na wszystkich i to Ty używasz sformułowań dalekich od poziomu akceptowalnego w normalnej konwersacji. W mojej ocenie masz problem ze swoją osobowością. Nie trafia do Ciebie argument, że "pochopnie kupiłaś kurs" (pisało o tym kilka osób),

To ty masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego. Przecież to JA napisałam, że pochopnie kupiłam kurs i radzę innym dobrze zastanowić się nad wyborem szkoły, a następnie dokładnie czytać zapisy w umowie.

Aleksander napisał/a:
że nie masz pojęcia o nurkowaniu, że nie masz wiedzy na temat instruktorów i schematów szkolenia.

Mhm... czyli wg ciebie, normalna jest sytuacja, w której ktoś zapewnia cię, że zapisze cię na dane zajęcia basenowe, po czym tego nie robi, trzeba się o to upominać, a następnie na każdych zajęciach jest inny instruktor i 5 osób pod jego opieką? Rozumiem, że to jest wg ciebie standard szkoleniowy, ja się nie znam i powinnam, mimo niedociągnięć ze strony szkoły, dopłacić i dokończyć kurs właśnie u nich? Już nie wspomnę o tym, że nie wiedzieli jak wystawia się referal.
Ale zaraz, przecież ty czy scaner pisaliście o tym, że trzeba przywiązywać wagę do NAUKI nurkowania, a nie byle jakiego otrzymania certyfikatu. To jak to jest? Czyżby hipokryzja?
Dziwne, bo jak nurkowałam za granicą, to instruktor tłumaczył wszystko dokładnie, gdy coś było nie jasne - tłumaczył ponownie, do tego wszystkiego - O ZGROZO - był miły, a nurkował na raz tylko z jedną osobą.

Aleksander napisał/a:

Najważniejsza jesteś TY - egocentryczna gówniara, której wydaje się, że ma świat u stóp i wszystko się jej należy. Ten pogląd zweryfikuje życie.

Tego typu pier.d.ololo to zapewne również nie jest wg ciebie obrażanie drugiej osoby? Żal ci d... ściska, że klient traktowany jak zło konieczne chce zmienić wykonawcę usługi? Sądząc po twoich wypowiedziach, twoja metryka już dawno przeżyła czasy świetności. A teraz tęskno ci do zamierzchłych, odległych lat młodości, do czasów gospodarki centralnie sterowanej, gdzie nikt nie miał prawa wyboru.

Aleksander napisał/a:

O ile wczoraj próbowałem wyciągać rękę do Ciebie o tyle dzisiaj nie widzę powodów dla, których miałbym w jakikolwiek sposób reagować na Twoją obecność.

Widać wzbudzam u ciebie niemałe emocje, bo mimo tego, co właśnie napisałeś - wciąż reagujesz, coraz większym chamstwem.

Aleksander napisał/a:
Mimo wszystko powodzenia Ci życzę współczując instruktorom do których trafisz
Jeśli o Ciebie chodzi EOT

A ja ci życzę więcej ogłady, szczególnie w realu, bo tam, w rzeczywistości, nie wszyscy są tak mili jak ja i któregoś dnia mógłbyś nie poznać się w lustrze.

EOT. Mam dużo ciekawsze zajęcia niż wątpliwej przyjemności, pseudo dyskusja z dziadami borowymi.
Ostatnio zmieniony przez Thea 30-08-2014, 17:17, w całości zmieniany 4 razy  

mpbc 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 17:27   

wiesiek01 napisał/a:
mpbc napisał/a:

Nie wciskaj się "nowy" miedzy wódkę a zakąskę. "Starzy" dyskutują...

Masz rację, jestem "nowy" na tym forum i starczy..... "starzy" skutecznie mnie zniechęcili do przebywania tutaj...... zresztą jak widać nie tylko mnie....... zatem pożegnam się...... kiedyś mówiło się na takich "starych" per "dziadki leśne" lub ORMOwcy...... najzdrowiej było omijać ich towarzystwo co też uczynię....

nuras5 

Stopień: P3.Nitrox TDI
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 30-08-2014, 18:36   

Proszę Państwa -wróćcie do meritum i skończcie osobiste wycieczki, bo poszatkuję cały temat- zmieści się na jednej stronie, ale padnie jeszcze kilka ostrzeżeń, :pad:

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 19:08   

Aleksander napisał/a:

Aleksander (sorry, nie używam imienia, bo zwyczajnie nie jestem przekonana, czy chcesz, by to w przestrzeni publicznej robiono :) ), nie mam pojęcia, skąd pomysł, że ja za kogokolwiek przepraszałam. Wyraziłam jedynie własne osobiste zażenowanie poziomem, na który zszedł wątek od wczoraj i mój własny, osobisty wstyd- jako użytkownika forum - z powodu tego, jak jest traktowany ktoś zupełnie nowy, kto wszedł z dość istotnym dla niego pytaniem, nie uchybił żadnym zasadom kultury.

a tak swoją drogą :) ? zaspokoisz moją ciekawość co do zasadności mojego "strzału dot. związku tonu Twoich wypowiedzi z faktem, że mowa o chyba już zidentyfikowanym CN :) ?

Scaner napisał/a:

Scaner :) używanie tonu protekcjonalnego zwykle jest wyrazem pewnego poziomu "pretensji"

Bardzo dziękuję Ci oczywiście za wyrozumiałość ;-) , jednak zdecydowanie trafiasz kulą w płot. Solidarność jajników, że tak nazwę Twój argument po imieniu, to cecha, której u mnie nie znajdziesz nawet w powijakach :)

Natomiast przy całych moich staraniach o obiektywizm, pewnie nie zawsze udaje mi się uniknąć patrzenia z pewnym przymrużeniem oka na zachowanie, wypowiedzi osób, które darzę sympatią.
Thea jest mi kompletnie obca, nie żywię wobec Niej żadnych emocji, Ciebie forumowo znam od dość dawna i lubię, a co więcej od dłuższego czasu bardzo cenię Twój typ udziału w dyskusjach- z poczuciem humoru, dystansem, bez spinania się i...ugodowy w sumie.

Więc nietrudno chyba stwierdzić, osąd czyich wypowiedzi mógłby być mniej "trzeźwy", że Cię zacytuję :)
Tym bardziej więc otwierało mi ze zdumienia oczy to, co wypisywałeś, a przede wszystkim ton od chwili włączenia się Aleksandra do wątku.

I tyle. Bo chociaż z moim charakterem zwyczajnie nie potrafię zdzierżyć i milczeć w sytuacji, gdy ktoś jest traktowany niesprawiedliwie i grubiańsko, a w dodatku argumentami w stylu jesteś gruba/y i masz zeza, to podobnie, jak Yavox, obiecałam sobie, ze nie będę uczestniczyć w pyskówkach, których przedmiotem jest szeroko pojęty kształt forum- bo kultura dyskusji, to też ten aspekt. Szkoda, że stało się coś, co mnie wkurzyło do tego stopnia, że tę obietnicę złamałam.

a teraz czas zanurkować- naprawdę polecam, bardzo relaksuje i wycisza emocje.

Aleksander 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 19:31   

lozerka napisał/a:
Aleksander (sorry, nie używam imienia, bo zwyczajnie nie jestem przekonana, czy chcesz, by to w przestrzeni publicznej robiono ),

Przepraszam LOZERKO, więcej sobie na to nie pozwolę

Scaner 

Kraj:
Vatican

Wysłany: 30-08-2014, 19:32   

Thea napisał/a:

Dziwne, bo jak nurkowałam za granicą, to instruktor tłumaczył wszystko dokładnie, gdy coś było nie jasne - tłumaczył ponownie, do tego wszystkiego - O ZGROZO - był miły, a nurkował na raz tylko z jedną osobą.

UWAGA: Nowy odcinek filmu, teraz już pojawia się nowy wątek i tak w 24 godziny od zakupu kursu od wpływem reklamy na fejsie który właściwie się nie zaczął czy ewentualnie dobrnął do końca części teoretycznej pojawia się nowy wątek Nurkowanie z miłym instruktorem zagranicą.
W takim razie ja zostawiam ten wątek bo o początkującym nurku w przypaku @Thea nie moze być mowy. Tylu perypetii nurkowych to ja nie przeżyłem w ciągu kilkunastu lat więc niczego nie wniosę.
Ostatnio zmieniony przez Scaner 30-08-2014, 19:40, w całości zmieniany 2 razy  

mpbc 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 19:43   

nuras5 napisał/a:
Proszę Państwa -wróćcie do meritum i skończcie osobiste wycieczki, bo poszatkuję cały temat- zmieści się na jednej stronie, ale padnie jeszcze kilka ostrzeżeń, :pad:

Na forum "Jestem początkujący" pojawili się początkujący..... tak, najlepiej ich obrazić, a moderator pewnie jeszcze im dowali ostrzeżenia...... no bo jak śmią mieć pytania i zakłócać błogi spokój "leśnych dziadków" ......

Ja rozumiem iż można czepiać się w tematach specjalistycznych ale na "Jestem początkujący"? I moderator który powinien uspokoić osobiste wycieczki ORMOwców by zachęcić młodych do uczestnictwa w forum ..... raczej nie pomaga....

Dla mnie żenada......

Scaner 

Kraj:
Vatican

Wysłany: 30-08-2014, 20:07   

lozerka napisał/a:

Scaner :) używanie tonu protekcjonalnego zwykle jest wyrazem pewnego poziomu "pretensji"

Do pretensji jestem tak daleko że nawet nie widać na horyzoncie tego miejsca w którym miały by się pojawić :-)

lozerka napisał/a:

Bardzo dziękuję Ci oczywiście za wyrozumiałość ;-) ,

Ależ o żadnej wyrozumiałości mowy być nie może bo nic złego się nie stało :ping:

lozerka napisał/a:

jednak zdecydowanie trafiasz kulą w płot. Solidarność jajników, że tak nazwę Twój argument po imieniu, to cecha, której u mnie nie znajdziesz nawet w powijakach :)

Nawet przez myśl mi to nie przeszło raczej miałem na myśli szlachetną kobiecą solidarność ze słabszymi zagubionymi i szukającymi wsparcia,

lozerka napisał/a:

Tym bardziej więc otwierało mi ze zdumienia oczy to, co wypisywałeś, a przede wszystkim ton od chwili włączenia się Aleksandra do wątku.

I tyle.

No cóż... ja po prostu nie mam złudzeń co do bytu Thea i nie wynika to z posiadania szklanej kuli ale z umiejętności czytania tego co zostało napisane oraz tego czego nie pisałby ktoś kto nie konfabuluje.
Oczywiście słowa mogą urazić ale czy robienie z forumowiczów debili konfabulacjami i galopadą wersji zdarzeń nie jest czymś gorszym?

wiesiek01 

Stopień: Jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 20:24   

Aleksander napisał/a:
esteś nazwyklejszym w świecie parchem - określenie: "burak" to dla ciebie nobilitacja.

No toś Panie zarobił paseczek. A nie mówiłem, że się przegrzałeś... ;-) Trzeba było zostawić wątek w spokoju bo wiadomo było o co chodzi.

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-08-2014, 20:38   

Aleksander napisał/a:
lozerka napisał/a:
Aleksander (sorry, nie używam imienia, bo zwyczajnie nie jestem przekonana, czy chcesz, by to w przestrzeni publicznej robiono ),

Przepraszam LOZERKO, więcej sobie na to nie pozwolę

zupełnie mnie źle zrozumiałeś :) Moje imię jest tu wielu osobom znane, sporo osób kojarzy "lozerkę" z konkretną osobą, więc zwracanie się do mnie po imieniu jest jak najbardziej ok i nie tylko Ty to robisz. Natomiast rozumiem, że ktoś może mieć potrzebę większej prywatności i anonimowości i jeśli powszechnie się swoim imieniem nie posługuje, to staram się sama tego nie robić i tylko to miałam na myśli. A dopisek w "cudzysłowiu" odczytałeś w dokładnie odwrotny sposób, bo moim zamiarem było wytłumaczenie Tobie, czemu ze wzajemnością nie używam imienia, bo w Twoim poście odczytałam tę formę jako pozytywną :)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu