Najfajniejsze dla mnie nurkowanie podczas niedawnego safari ns St.John'sach, nawet mimo braku ciekawszego życia morskiego. Długość tych korytarzy razem z faktem, że są połączone oraz bardzo płytko, co pozwala na piękną grę światła słonecznego, sprawiły mi masę frajdy
To w końcu podrasowany czy nie ? Komu ja mam wierzyć ? Może jeszcze ktoś tam był i potwierdzi lub zaprzeczy. Warto tam jechać czy nie ?
Nie jest podrasowany, a w rzeczywistości jest jeszcze lepiej - wyobraź sobie, że przeciskasz się kilkanaście metrów w ciemnej szczelinie, zastanawiasz się, czy nie lepiej byłoby jednak ściągnąć sprzęt, aż nagle, niespodziewanie, wypływasz w Wielki Błękit - fantastyczne uczucie.
IMHO najlepiej w Matce Dziur pływać w 2, max. 3 osoby, i razem wyszukiwać małych otworów, w które można wejść, większe grupy pływają "autostradami", za "mamą kaczką", i dla mnie byłoby nudno....
Ja tam wierzę autorowi że nie podrasował,/ dwukrotnie zaprzeczył / . Jak ktoś ma swój film z tego miejsca : bez niebieskiego, czerwonego, niepodrasowany i jeszcze w dodatku lepszy od rzeczywistości , to niech pokaże !
najfajniej jest jak sie zgubisz na tych plytszych czesciach 1-2m (koncowka tego filmiku) i wystawiasz glowe na powierzchnie zeby sie zorientowac (co i tak nic przeciez nie daje...:) i okazuje sie ze jestes na samym srodku rafy po ktorej nie da sie przejsc w razie czego bo masa twardych i ostrych koralowcow, a "blekit" albo statek widzisz ze jest rzut kamieniem. tak blisko a jednak tak daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko