myślisz, że jak ktoś jest początkujący, to jest upośledzony i nie potrafi zrozumieć żartu?
Przyznam, że jeszcze 14 miesięcy temu sam bardzo poważnie zastanawiałem się nad tym czy np. brak podpisu instruktora ( partnura ) lub brak pieczątki z bazy nurkowej da mi szansę zanurkować zagranicą.... - bo słyszałem i czytałem na forum- w dziale dla początkujących-, że w zagranicznych bazach sprawdzają wpisy....
Pojechałem i na własnej skórze przekonałem się, że owszem sprawdzają ale nie tak jak to sobie wyobrażałem. Czy można mnie nazwać "upośledzonym"- być może ale sam o sobie raczej tak nie myślę
Dziś potrafię zauważyć żart ale 14 miesięcy temu formę wypowiedzi w tym wątku potraktowałbym poważnie
Prowadzenie logbooka to nie obowiązek, ale bardzo przydatna sprawa. Zawsze można zajrzeć i np. sprawdzić ile ołowiu mieliśmy ze sobą zabrane, w takiej lub innej konfiguracji sprzętowej w piance lub ss. Te informacje, są tak naprawdę robione, tylko i wyłącznie dla nas. Ota taki życiorys nurkowy, spisany na kartkach papieru.
w ktorym logbook odchodzi w niepamiec, u mnie po ok 300 nurkowaniach
Twardziel, jak poddałem się w okolicach 150...
Ciekawostką jest fakt, że gdy prowadziłem logbook solennie, to zdarzyło się, że na safari chcieli go obejrzeć, jak przestałem zapisywać - wystarczyło 'spojrzenie nieznoszące sprzeciwu'
ja się poddałem po 8-10 wpisach w jakimś internetowym
gazeliusz [Usunięty]
Wysłany: 20-11-2014, 09:08
A ja mam plik w excellu i spisuję sobie podstawowe dane, warunki, czy wydarzyło się coś szczególnego.. Info to zgrywam ręcznie poprzez klawiaturę z Digitala
Acha, plik trzymam na pulpicie w katalogu prywatne ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko