Witam
kopiłem dwie flaszki 10l M25x2 230 odkręciłem zawory by rzucić okiem co w trawie piszczy i widzę w butlach rdze butle są rude nie ma głębokich przezerow ale jest widoczne działanie wilgoci.
moje pytanie jest następujące
Czy jest nadzieja na pomyślnie legalizowanie tych flaszek, jakaś metoda czyszczenia, dodam ze flaszki maja wybita datę 2011 i ostatnia data legalizacji to dokładnie rok temu, kopiłem je po okazyjnej cenie 100zl za sztukę wiec liczę się z tym ze mogą się nie nadawać do legalizacji ale nie wiem czy rdza we flaszkach to normalne czy tez flaszki nadają się do złomowania.
jeśli po przeczytaniu będziesz miał ochotę robić to sam
Marcin13736 [Usunięty]
Wysłany: 09-12-2014, 12:52
Jeśli flaszki są "rude" w środku, to nic strasznego. Wystarczy napić flaszki kiepskim powietrzem i taki nalot wytworzy się szybko. Najgorsze są głębokie wżery, ale nie dostrzeżesz ich bez czyszczenia.
Do legalizacji flaszek są trzy podstawowe kryteria:
- brak głębokich wżerów,
- utrata wagi mniej niż 1%
- próba ciśnieniowa.
Po sprawdzeniu i spełnieniu tych warunków flaszkę stempluje urzędnik UDT.
i co nadal myslicie ze przejdzie atest bo nie chce pakaowac kasy na darmo
(wpiscilem mini kamerke do wnetrza butli jakosc jest niezadowalajaca ale widac piegi)
czy to juz totalna korozja??
Na filmiku nic nie widać i podejrzewam, że nikt nie odpowie na Twoje pytanie.
To inspektor UDT decyduje o tym, czy butla nadaje się do użytkowania.
Zawieź butle do firmy, która przygotowuje gaśnice/butle do legalizacji, cena ok. 40-50 zł za legalizację jednej butli z czyszczeniem.
100 zł za butlę to zbyt okazyjna cena zakupu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko