W ramach upominku z okazji nadchodzących Świąt udostępniam mój film dokumentalny o rafie koralowej z RPA do oglądania przez YT za darmo przez najbliższe 2 tygodnie (do 06.01.2015). Film jest z narratorem w j. polskim. Już kiedyś był pokazywany przez Free Frog TV, ale tylko przez krótki okres. Wersja angielska została wydana na DVD w RPA. 38 minut. Miłego oglądania
Piękny, super, dzięki.. ale : przecież materiał do tego filmu zbierany był dłuższy czas,załóżmy że
przeciętny nurek pojedzie do tej Sodwany na 10 dni , to co zobaczy na żywo ? .
Wskoczy do oceanu i na wyciągnięcie ręki będzie miał wszystko to co na filmie ?, jak w jakimś oceanarium ? Ciekawe jaki procent tego co na filmie jest do zobaczenia w rzeczywistości.
W tym roku pojechali ludzie do tego pięknego kraju na sardynki / naoglądali się wcześniej filmów w internecie/, i co?- nie zobaczyli ani jednej sardynki. W zastępstwie pokazywano im wieloryby !.
Ja wiem czy to tak "daleko" ?, ta sama strefa czasowa, wylatuje się wieczorem, rano na miejscu, można się wyspać w samolocie. Bilet teraz podobno kosztuje 2 tys. z groszami.
Dzieki wszystkim za mile slowa dot. filmu. az chce sie robic wiecej i lepszych !
Jeśli chodzi o to czy nurek, ktory pojedzie do Sodwany wszystko na raz to zobaczy to oczywiscie odpowiedz brzmi "nie".
Wiele z tych stworzeń pojawia sie na rafach sezonowo i jak jest jedno, to akurat innych moze nie byc, przy czym chodzi tu o te najciekawsze (z mojeg punktu widzenia), jak np. igliczne
Wiekszosc duzych zwierzakow i powiedzmy 80% innych stworow, oprocz wielorybow i zolwi skorzastych, mozna spotkac przez caly rok. Reszta zmienia sie w zaleznosci od pory roku.
Reszte jak sie wie gdzie ich szukac to sie znajdzie
Ponieważ ten film Barta spotkał się z samymi komplementami na Nurasie, / mnie też się podobał/,
to mam takie spostrzeżenie . Bart jest chyba jedynym '' zawodowcem'', który pokazuje publicznie na Nurasie swoje filmy / za darmo/. Inni raczej się nie chwalą ,unikają tego, mają inną taktykę działania, może boją się konstruktywnej krytyki,może im nie zależy.
Czy ktoś z Was oglądał np. Magię Wielkiego Błękity, Darka Sepioły ? Tego największego mistrza polskiego filmu podwodnego. Ja widziałem tylko fragmenty.
Czy można dokonać jakiegoś porównania filmu Darka z filmem Barta ?
Czy Bart ma się czego wstydzić ?, czy jeszcze nie ta liga ? czy ma szansę dorównać mistrzowi ?
Tylko 1-dna osoba się przyznaje do oglądania Wielkiego Błękitu ??,. Kiepska oglądalność.
To już lepiej zostań Bart / od Bartosza chyba, a nie Bartłomieja / na dobrym poziomie amatorskim.
Więcej ludzi będzie oglądało Twoje filmy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko