no rzeczywiscie kolega woland wybił mnie z tropu , tez badzo fajne skafandry, coz pozostanie mi zobaczyc kazdy chyba osobiscie i porozmawiac ze sprzedwcami indywiduwalnie i ponegocjować .
gazeliusz [Usunięty]
Wysłany: 07-01-2015, 08:48
Scaner napisał/a:
TYMOTEUSZ napisał/a:
Scaner napisał/a:
A co DUI i SANTI mają przerwę świąteczno-noworoczną
porównaj proszę ceny tych marek to będziesz wiedział skąd wybór.
Porównałem. ND 4,6 SANTI 5,2 DUI 5,5
Jeżeli to mają być decydujące różnice to warto przemyśleć czy warto pchać się w nurkowanie.. ( mówimy o różnicy na poziomie kosztu nabicia kilku twinów)
Jeżeli to mają być decydujące różnice to warto przemyśleć czy warto pchać się w nurkowanie.. ( mówimy o różnicy na poziomie kosztu nabicia kilku twinów)
Bijesz perfumami Chanel?
Tmx 200- 250 pln 2x12
EAN 40-50 pln
1 weekend ok 1000 pln gazy- koszt dojazdu + pobyt 400-1000 = 1500- 2000 wyjazd vs 1000 zł różnica między wynalazkiem a sprawdzonym suchaczem.
Szczerze? Trzeba być mocno jebniętym żeby zaoszczędzać na czymś tak elementarnym jak SS którego koszt rozkłada się na 1000 nurkowań czyli oszczędność 1 zl/nurkowanie .... JEDNA ZŁOTÓWKA NA NURKOWANIU!!!
Ostatnio zmieniony przez Scaner 07-01-2015, 11:23, w całości zmieniany 1 raz
po kontaktcie ze sklepem w ktorym mam zaplacony niedoszly skafander
okazuje sie ze moge wybrac pomiedzy :
1 model
NORTHEN DIVER Skafander suchy HID ok 4 tys zl
opis :Suchy skafander HID- Suchy skafander HID wykonany jest z bardzo wytrzymałego balistycznego trilaminatu, nadającego się idealnie do nurkowań w ciężkich warunkach.
Charakterystyka:
- zamek z przodu wraz z ochroną
- System HID Constant Fit System
- mechanizm samoregulacji rozmiaru
- Kryza szyjna neoprenowa zapewnia komfort oraz długie użytkowanie
a
2.
Waterproof - nie wiem jeszcze jakie modele pewnie -wszystkie - oferte dostane lada moment
cen nie znam
3,
BARE Suchy skafander SB SYSTRM DRYSUIT - szyty na miarę - ok 6 tys zl
suchy skafander Bare SB SYSTRM DRYSUIT wyposazenie
uchwyty na szelki
torbę na suchy skafander
obracany o 360° zawór dodawczy (domyślnie montowany na środku klatki piersiowej)
dostarczany ze wzmacnianymi, wulkanizowanymi butami z 4mm kompresowanego neoprenu (rozmiar butów jest dobierany na miarę)
regulowany, nisko profilowy zawór upustowy, domyślne położenie - lewe ramię
wąż zasilający powietrzem z szybkozłączką
wosk do konserwacji zamka
talk do konserwacji kryz
w prezencie wieszak do suchego skafandra
z opcjami
:kaptur 5 mm (105zł) lub kaptur 7mm (150zł)
szelki 100 zł
BARE Ocieplacz SUPER HI-LOFT POLARWEAR EXTREME 1150 zł
DO SKAFANDRA DODATKOWO MOŻNA ZAMÓWIĆ (OPCJE PŁATNE)
wydłużenie lub skrócenie nogawek 280 zł
wydłużenie lub skrócenie rękawów 280 zł
wydłużenie lub skrócenie tułowia 290 zł
zintegrowany kaptur z lateksową kryzą 215 zł
dodatkowy zawór wylotowy 260 zł
kieszeń na rzep 140 zł
kieszeń na zamek 130 zł
kieszeń na nóż 85 zł
kryza lateksowa 100 zł (montaż zamiast kryzy neoprenowej)
wklejenie skarpet + Trek Boot 140 zł
wklejenie pierścieni Si-Tech 100 zł
i 4 model ktorego nie bralem pod uwage :
Sub Gear by Seemann EXTENDER
inne firmy niestety nie moga byc gdyz sklep z nimi nie wspolpracuje
a jak na wstepie calosci powiedzialem to suchy dostalem pod choinke na prezent
tylko nie doszedł na czas stad moge wybrac jakis inny- lepszy niz bym dostal
ale tylko z oferty danego sklepu w ktorym zostalo zapłacone .
Faktycznie trzeba i samozaparcia żeby zbudować wszystkie filary a szczególnie jak druga połówka obserwuje wydatki z konta
gazeliusz [Usunięty]
Wysłany: 07-01-2015, 15:31
Scaner napisał/a:
gazeliusz napisał/a:
Scaner napisał/a:
TYMOTEUSZ napisał/a:
Scaner napisał/a:
Bijesz perfumami Chanel?
Szczerze? Trzeba być mocno jebniętym żeby zaoszczędzać na czymś tak elementarnym jak SS którego koszt rozkłada się na 1000 nurkowań czyli oszczędność 1 zl/nurkowanie .... JEDNA ZŁOTÓWKA NA NURKOWANIU!!!
Nie wiem czy jebniętym.. Może poprostu niedoświadczonym?
Niezłym to trzeba być chamem..
PS. Nie doliczyłeś jeszcze kosztu dolotu na Australijską rafę ..
Ostatnio zmieniony przez gazeliusz 07-01-2015, 15:32, w całości zmieniany 1 raz
Bijesz perfumami Chanel?
Tmx 200- 250 pln 2x12
EAN 40-50 pln
1 weekend ok 1000 pln gazy- koszt dojazdu + pobyt 400-1000 = 1500- 2000 wyjazd vs 1000 zł różnica między wynalazkiem a sprawdzonym suchaczem.
Scaner masz trochę racji, ale trochę nie masz . Ja np na samym początku nie założyłem że będę nurkował do końca świata, i na trimiksach, i że ze Starnawskim będę jaskinie odkrywał parę tylko kilometrów od jądra Ziemi. Pomyślałem sobie że to może mnie wciągnie i zobaczymy co będzie dalej. Na pewno nie zakładałem na początku - ba, nie zrobiłem tego - że zakupię sprzęt za 20 tysięcy bo to się rozkłada po złotówce czy dwa na każde nurkowanie.
Myślę że nie tylko ja tak zaczynałem. Jestem tego zresztą pewien sądząc po postach w dziale dla początkujących.
Ale do rzeczy, kupiłem sobie używanego suchacza (1500zł) w którym zrobiłem już koło 50 nurkowań i nic się nie dzieje, dalej wygląda jak nowy bo o niego dbam. Kupiłem żeby nurkować i poszerzać swoją wiedzę nie tylko latem ale także kiedy w piance jest to mało komfortowe.
Jak mi się popsuje (cokolwiek to znaczy) za kilkaset (mam nadzieję) nurkowań to wtedy z pełną świadomością kupię sobie nóweczkę, bo myślę że będę na tyle ogarnięty w temacie, że nie będę np. musiał zakładać tutaj postu o suchaczu. To raz, a dwa to to, że już się po drodze okupiłem z innego sprzętu co pozwoli mi na łatwiejsze hmm.. nie wiem - odłożenie na tego nowego suchara.
To była moja droga i jak na razie niczego nie żałuję.
A tak nawiązując do innego Twojego postu co do wydatków, to z tego co wiem masz nurkującą córkę i możesz się nią "zasłaniać" przed żoną patrzącą na topniejący stan konta. Ja niestety muszę brać wszystko tylko na swoją klatę
Pozdrowionka
Ale do rzeczy, kupiłem sobie używanego suchacza (1500zł) w którym zrobiłem już koło 50 nurkowań i nic się nie dzieje, dalej wygląda jak nowy bo o niego dbam.
Pozdrowionka
Używka to zawsze jakaś opcja ale często kto kupuje "tanio" to kupuje dwa razy
A bywa nierzadko że ludzie zaczynają nuranie od nowego wynalzaku i płacą 1,5x więcej niż by kupili od razu sprzęt docelowy sprawdzony i popularny na rynku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko