witam, zastanawiam się nad zakupem kamerki do nurkowania, mój budżet to około 800 zł +- , widziałam takie kamerki nawet za 500 zł z groszami (GOPRO itp.) czy one się do czegoś nadają ?
Może ktoś używa takich sprzętów, które najlepiej wybrać?
Wysłany: 29-01-2015, 18:47
gopro za 500 zł to najtańsza najsłabsza wersja, za te pieniądze kupisz na ebayu kamerę Intova hd z pełnym wyposażeniem typu uchwyty. tylko jeśli spoza UE to podobno powyżej 150 USD trzeba zapłacić kilka % cła ale to chyba ma obowiązek naliczać dostawca ( kurier? ) a i tak wychodzi sporo taniej niż podobna nowa w PL ( ok 900-1000 zł ) a jakością filmów nie odbiega od GoPro (youtube). więcej info było gdzieś tu na którymś forum, sam też dojrzewam do takiego zakupu
[ Dodano: 29-01-2015, 18:48 ]
a używka lub komis - to ryzyko że została zalana woda ...
dzięki za odpowiedź, myślę że się nada ale na jaki czas nagrywania wystarcza bateria ?
Ludziska narzekają na baterię, ale ja mam chyba dobrze sformatowaną bo na ok 60min nagrywania starczy. Z ekranem z tyłu mi starcza na 45 min. Jak dla mnie wystarczy.
Kupilem kamere Redleaf RD990 za 399 zl.. Na dniach mam się z nią moczyć to wrzuce próbke.
Dokupione filtry od gopro i dorobiony adapter wiec bedzie przetestowane wszystko. mam nadzieje ze w niedziele
Ostatnio zmieniony przez AMIGAnTOMEK 29-01-2015, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
wziałem tańsza bo wifi mi pod woda zbedne
Niemniej ta z wifi ma zdaje sie opcje HDR czego nia ma tansza..... O ile to komus potrzebne
Ja dałem 399 tydzien temu teraz widze 389 wołają
XTC200 (HD 720p) lub XTC260 (HD 720p) - czas pracy 2.3 - 3 godziny (400 pln z obudową do 30 m)
XTC280 (HD 1080p) - czas pracy 2 - 2.5 godziny (600 pln z obudową do 60 m)
Obie obsługiwane totalnie prosto nawet w grubych rekawicach - jeden suwak na obudowie - nie trzeba patrzeć, nie trzeba niczego w wodzie ustawiać. Waga obu poniżej 100 gram!
Filmy w róznych warunkach z XTC200 i XTC280 możesz zobaczyć na moim kanale na Yt:
www.youtube.com/PGRbruner
Wysłany: 23-03-2015, 17:02
PiotrKl napisał/a:
Może zerknij na AEE, co prawda używam S70 ale z tego co widzę tańsze modele też dają radę pod wodą.
możesz podpowiedzieć jak się sprawuje ta AEE pod wodą? myślałem o kupnie takiej lub ewent Veho Muvi k2 w zbliżonej cenie...ta ostatnia ma bardzo obiecujące parametry i nie chińczyk raczej...
Kamerki sportowe mają małe sensory, więc szału nie będzie. Oczywiście są różnice pomiędzy różnymi modelami ale cudów bez odpowiedniej ilości światła i znośnej wizury się nie spodziewaj. Z kręceniem filmów w polskich warunkach jeszcze jako tako dają radę ale robienie zdjęć kamerkami to moim zdaniem nieporozumienie. Jeśli gabaryty nie są decydujące, to w cenie średniej/dobrej kamerki sportowej kupisz używany/nowy aparat foto - różnica w jakości jest zasadnicza.
Wysłany: 24-03-2015, 20:41
pmk napisał/a:
robienie zdjęć kamerkami to moim zdaniem nieporozumienie. Jeśli gabaryty nie są decydujące, to w cenie średniej/dobrej kamerki sportowej kupisz używany/nowy aparat foto - różnica w jakości jest zasadnicza.
Zależy co kto potrzebuje. Ja potrzebuje małej kamerki z funkcja robienia zdjeć do '' dokumentowania'' moich nurów wrakowych. Kamera zamocowana na kasku i nic mnie nie interesuje. AEE S 71 ma tez te zaletę, iz zdjęcia robisz w trakcie nagrywania, nie trzeba grzebac w menu itp, przycisk i szperam dalej a fota zrobiona. Wiszenie nad wrakiem nieruchomo w celu wyciagniecia super zdjecia zostawiam profesjonalistom, do ktorych sie nawet nie zblize majac sprzet foto za 20 tysi, a stac mnie na taki spokojnie.Po prostu profesjonalna fotografia podwodna jest nie dla mnie.Ta kamerka wystarcza mi w zupelnosci.
Wiszenie nad wrakiem nieruchomo w celu wyciagniecia super zdjecia zostawiam profesjonalistom, do ktorych sie nawet nie zblize majac sprzet foto za 20 tysi, a stac mnie na taki spokojnie.
Wiszenie nad wrakiem nieruchomo w celu wyciagniecia super zdjecia zostawiam profesjonalistom, do ktorych sie nawet nie zblize majac sprzet foto za 20 tysi, a stac mnie na taki spokojnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko