Wysłany: 09-02-2015, 19:02 SCUBATECH/AQUATEC Elite Tec proszę o opinie użytkowników.
Witam serdecznie!
Jestem właśnie na etapie wyboru jacketu. Jako że fundusze mam ograniczone zainteresował mnie ten jacket SCUBATECH/AQUATEC Elite Tec
https://www.google.pl/sea...w=1280&bih=677.
- wykonany z Cordury 1000 denier
- system pasów pozwalający doskonale dopasować jacket do sylwetki
- łatwy dostęp do wszystkich klamer
- 1 pasek piersiowy zapinany na klamrę
- 1 pasek brzuszny zapinany na klamrę
- szeroki pas brzuszny zapinany na rzepa
- 2 kieszenie na "drobiazgi" nurkowe zapinane na rzepa
- zintegrowany inflator z sygnalizatorem pneumatycznym (tzw. kaczor)
- zintegrowany system balastowy
- 2 kieszenie balastowe z przodu 2 x 5 kg
- 2 małe kieszenie balastowe (trymujące) na plecach 2 x 2 kg
- kieszenie balastowe zabezpieczone rzepem i klamrą
- 8 stalowych D-ringów
- 2 podwójne uchwyty na węże
- wyściełany sztywny noszak
- 3 zawory upustowe
- kolor czarny.
Na papierze ładnie się prezentuje, ale opinii użytkowników brak. W jednym ze sklepów internetowych właściciel zachwala je gdyż używa ich do kursów i jest z nich zadowolony.
Czy ktoś z Was miał do czynienia z ww. sprzętem. Byłbym wdzięczny o opinie. Pozdrawiam Marek.
Jestem właśnie na etapie wyboru jacketu. Jako że fundusze mam ograniczone zainteresował mnie ten jacket SCUBATECH/AQUATEC Elite Tec
...
Na papierze ładnie się prezentuje, ale opinii użytkowników brak. W jednym ze sklepów internetowych właściciel zachwala je gdyż używa ich do kursów i jest z nich zadowolony.
Czy ktoś z Was miał do czynienia z ww. sprzętem.
Miałem kilka razy na grzbiecie, uważam że ma korzystny stosunek jakość/cena.
Był wygodny, choć trochę mi inflator nie "leżał" do ręki.
Ogólnie pozytywnie.
Pomijam dywagacje:
a) nowy tani czy używany "z wyższej półki"
b) "jacket czy skrzydło z płytą".
Tylko warto przed kupnem przymierzyć, żeby dobrze dobrać rozmiar.
Używałem, czy polecam... nie wiem. Jak dla mnie to zbyt kruche uchwyty/zapięcia systemu balastowego. Uszkodziłem jedną kieszeń - zapięcie plastikowe. Wiele metalowych dringów na +. Tak jak pisał poprzednik, coś nie tak z inflatorem było u mnie. Dziś wiem że był za krótki. Kupiłem używamy, wiec cena/jakości używanego bardzo dobra - dałem całe 450zł. Jeśli już chcesz kupić jacket poszukaj czegoś używanego w dobrej cenie. Zobaczysz że jest się wciągniesz prędzej czy poźniej bedziesz myślał o skrzydle...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko