Nic nie zgłaszasz. Jak będziesz maił roszczenie to pewnie się sprawdzą czy przypadkiem nie masz w paszporcie wbitych pieczątek o wyjazdach i powrotach, albo czy na fejsie nie napisałeś że od pół roku jesteś w Tajlandii. Jeśli tak to pewnie będziesz się ścierał z ich prawnikami na Malcie
Fejs to zaden dowod, co najwyzej takie informacje moga zasygnalizowac, zeby sie blizej klientowi przyjrzec.
... ciekawe jest, że tyle osób płaci ubezpieczenie, a niewielu zna postanowienia umowy. Ciekawe jest również, że ubezpieczyciel chętnie bierze pieniążki od polskich klientów, a nie wysili się nawet na tłumaczenie umowy...
dan dan , zaplacilem 260 zl za rok , wszedzie gdzie jade powiedzmy 3 sarafi w roku 20 dni nurkowych do 40 w kraju mam , kazdy na wyjazd chce mi wcisnac ubezpieczenie 50 -70 zl za sarafi wychodzi prawie tyle co na caly rok w dan warunek chyba 60 km od domu - nie ma blizszego jeziora wiec mam to w d. wazne ze jest . i organizator nie marudzi . pozdrawiam i oby nie korzystac z tego w praktyce
Wysłany: 03-03-2015, 17:43
Byłem w sobotę w Warszawie na targach. Zapytałem się na stoisku DAN - czy to prawda z tym co jest napisane w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia, że ubezpieczenie DAN nie zawiera się z samym DAN, lecz z zupełnie inną, CYPRYJSKĄ spółką? Usłyszałem że "chyba tak, ale DAN ma renomę...". Zapytałem, co zrobią, gdy wypadek nurkowy wystąpi w Egipcie, a OWD stanowią że mogą odmówić wypłaty odszkodowania gdy zdarzenie ubezpieczeniowe wystąpi w kraju, do którego MSZ odradza podróże - takim jest Egipt! Pani odpowiedziała, raczej tak, ale zadaję za trudne pytania jak dla niej...
długo rozmawiałem z paniami z DANu i nie mają warunków umowy po Polsku, ewentualne sprawy sądowe na Malcie, nie potrafiły powiedzieć czy nurkowanie AIR na rebie to nurkowanie techniczne, ubezpieczają tylko do głębokości 130 m , przypadek śmiertelny nie podlega zaklasyfikowaniu jeśli był to atak serca. Co to znaczy atak serca ? Czy to wtórna czy też pierwotna przyczyna zgonu- nie wiedziały.
Po wysłuchaniu tego wszystkiego czyli niczego złotówki bym tam nie zostawił. Ale ponoć to działa!!
Jak i czemu nie wiem. Temat powraca jak bumerang, jakoś nigdy nikt poszkodowany się nie wypowiadał że został źle potraktowany przez DAN.
Jak można coś na plus to to pewnie że DAN koordynuje akcją ratunkową poprzez swoich przedstawicieli w świecie a inne ubezpieczalnie wypłacają kasę za usługi. Czekam na informacje od tych co korzystali z DANu niech się wypowiedzą i będzie wszystko jasne.
Polecam DAN korzystalem z ubezpieczenia i ich pomocy w tym roku.
Wszystko profesjonalnie i na temat
w polsce dostepne sa do kupienia ubezpieczenia tylko roczne
ale jesli ktos wyjerzdza na 1 tydz w roku za granice to mozna zopbaczyc w bazxie nurkowej na miejscu czy sa takie dostepne
i np w planecie ubezp na 1 tydz to 15 euro a na 2 tyg 22 eur wiec nie trzeba wykupowac na rok
Klasyczne ubezpieczalnie mają ubezpieczenia dla nurków do 30-40 m; często wykluczają overhead itp., czasami w wyłączeniach odpowiedzialności są kwiatki typu: do zdarzenia doszło w skutek zatrucia gazami;
w tym sensie DAN jest o niebo lepszy, ale oczywiście nie jest idealny;
a proces na Malcie można połączyć z nurkowaniami:)
Wiek: 49 Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1731 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-06-2015, 15:55
ja osobiście skorzystałem (jako osoba towarzysząca) bodajże 2 i 3 lata temu w Egipcie (Dahab i Hurghada- wszystko poprowadzone gładko i bezkosztowo - koszty zwrócili nawet za rozmowy telefoniczne nie wspominając o typowych i bezgotówkowych (komora, transporty, hotele, i koszty osób towarzyszących poszkodowanemu)
kontakt podczas zdarzenia też badz profesjonalny (wręcz kilka razy dziennie dzwonili i pytali czy wszystko dobrze oraz konsultowali jaki hotel i lot powrotny odpowiada)
dodatkowo zero kłopotów przy odnowieniu ubezpieczenia na kolejny rok ( mimo poprzedzającego incydentu )
Polecam DAN korzystalem z ubezpieczenia i ich pomocy w tym roku.
możesz coś więcej napisać?
bo osobiście mam takie same zdanie jak D@rek
a co chcesz wiedzieć.
Wykupilem ubezpieczenie, potrzebowałem pomocy byłem w komorze, dostali nr polisy lekarze , DAN zaplacil i po sprawie, wszystko sprawnie i na temat
oraz proszę się nie martwic wszystkim się zajmiemy a Pan niech wypoczywa i dochodzi do siebie
z zapytaniem o koszty to za pobyt i powrot miałem do dyspozycji 1000 euro wiec luzik wykorzystałem polowe i to na dużym wygodnym poziomie
Ostatnio zmieniony przez Krokodyl 18-06-2015, 19:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko