Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: martin
22-03-2015, 21:54
Jak szybko powinno się osiągnąć przystanek deco
Autor Wiadomość
My Król 

Stopień: IIII SCR Designer
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-03-2015, 13:50   

Trajter napisał/a:
Czasem animusz jest jedynym atrybutem do wygrania bitwy.
Często, synek jak zaliczał wojsko na studiach, to poszedł zupełnie nie przygotowany w zerowym terminie, egzaminator za wykazanie postawy bojowej, czytał pytania i podawał odpowiedzi.
Trajter napisał/a:
Punkt C to punkt po 6 półokresach, więc uznajemy, że jest nasycony w 100%
Tak o tym mówimy.
Trajter napisał/a:
Zmniejszenie ciśnienia spowoduje, że tkanka zacznie się odsycać i to w dodatku po krzywej eksponencjalnej.
Niezbyt jasno sformułowałeś myśl.
mówię to samo tylko w iny sposób. Ta krzywa jest trochę bardziej skomplikowana. Nie mamy stałego ciśnienia inertu w czynniku oddechowym, ono maleje w trakcie wynurzania. Lecz nadal problem daje się obliczyc'.

TomKur 

Stopień: Shallow Diver
Kraj:
Switzerland

Wysłany: 21-03-2015, 18:56   

Cytat:
Gdybyś umiał wykazac' co w rysunku jest zrąbane to było by fajnie, lecz sam wiesz, nie znasz algebry czy analizy ze studiów, ja indeks mogę pokazac' z UW Fizyka.
NOF nie ma recenzji nikogo z medycyny hiperbarycznej. Błędów jest dużo ale sam wiesz, jest napisane za trudnym dla Ciebie językiem, dlatego pozostaje Tobie ocena emocjonalna. Ciebie na głupotę dekompresyjną RD i NOF można nabrac', dla gościa z krakowskiego forum wtedy z P1, już się nie uda, liczy w modelu. Profesjonalistą jestem w obiegach półzamkniętych też zamkniętych. Nie przypominam sobie nikogo kto ma więcej niż ja patentów na tym polu. Pokażesz jakiegoś ? Niech ma tylko 4 w sprzęcie nurkowym
Pamiętasz temat w którym kłamałeś o moim wykształceniu ? Dostałeś ostrzeżenie.

Ok, Ryszard, pokaż ten dyplom z fizyki z UW, napisz, kiedy ukończyłeś i kto był Twoim promotorem.
Jak to zrobisz, to przynajmniej będę wiedział, że masz jakieś podstawy do swojej megalomanii.
Zdrowia życzę.

mpbc 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-03-2015, 19:21   

Jesteście Państwo w części przeznaczonej dla początkujących.... ja rozumiem iz dyskusje kto jest mądrzejszy jak w gimnazjum ale moze troche pokory i idźcie gdzie indziej wylewać swoje żale ...

My Król 

Kraj:
Poland

Wysłany: 21-03-2015, 19:28   

TomKur napisał/a:
Ok, Ryszard, pokaż ten dyplom z fizyki z UW, napisz, kiedy ukończyłeś i kto był Twoim promotorem.
Jak to zrobisz, to przynajmniej będę wiedział, że masz jakieś podstawy do swojej megalomanii.
Zdrowia życzę.
Czy skreśliłeś w tym temacie coś o "» Jak szybko powinno się osiągnąć przystanek deco" ?
Może wykonałeś jakieś obliczenia ?
Może jakąś pracę naukową nurkową przedstawiłeś ?
Numer patentów w sprzęcie podałeś ?
Jesteś roszczeniowy i pusty. Znikasz w worku ignorków ignorancie.

"Kiedy na świecie zjawia się prawdziwy geniusz, poznać go po tym, że wszystkie tępaki sprzysięgają się przeciw niemu." Jonathan Swift (1667–1745) – irlandzki pisarz.
Geniuszem nie jestem, ale zjednoczenia tępaków znam doskonale.

TomKur 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 21-03-2015, 19:31   

mpbc napisał/a:
Jesteście Państwo w części przeznaczonej dla początkujących.... ja rozumiem iz dyskusje kto jest mądrzejszy jak w gimnazjum ale moze troche pokory i idźcie gdzie indziej wylewać swoje żale ...

Ok, masz rację, przepraszam.
Rysiu, możesz podesłać skan dyplomu na priwa, obiecuję, że nikomu nie przekażę i nie pokażę, po co zaśmiecać wątek.

My Król 

Kraj:
Poland

Wysłany: 21-03-2015, 19:37   

mpbc napisał/a:
Przepraszam za wpisy poza tematem. Lecz tak wygląda FN. Zawsze jest nikt, który kogoś wielbi bez rozumie, bezkrytycznie, jak na wyznawcę sekty przystało. Obliczenie jest nie ważne, ważna jest wiara. Im ładniej podana bzdura, o tym że "czas dekompresji tlenowej jest wprost proporcjonalny do czasu dennego". To Filar bzdury dekompresyjnej NOF Pawła Poręby. Nie ma takiego związku. Tkani nie rozpuszczają gazu obojętnego do śmierci wszechświata. Gazu obojętnego może rozpuścic' się skończona ilośc', która jest proporcjonalna do ciśnienia, w stanie ustalonym.

Są ludzie którzy potrafią się przyzna do braku umiejętności policzenia w modelu ostatnio HAW mnie pozytywnie zaskoczył, mimo ze potencjalnie jest odpowiednio wykształcony. Inni chyłkiem uciekają od wykazania jaką bzdurę odwalił początkujący producent komputerów.
http://forum-nuras.com/download.php?id=5562

TomKur udowodnisz poprawnośc' tej bzdury "czas dekompresji tlenowej jest wprost proporcjonalny do czasu dennego" Dodam że współczynnik proporcjonalności ma byc' stały.

Nie doczekacie się, dokładnie tak samo jak w wykonaniu Jacka Biernackiego, jeden i drugi nie potrafi.
Ostatnio zmieniony przez My Król 21-03-2015, 21:21, w całości zmieniany 1 raz  

TomKur 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 21-03-2015, 19:55   

Dyplom, Rysiu, obiecany dyplom proszę.

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-03-2015, 23:34   

My Król napisał/a:
mimo ze potencjalnie jest odpowiednio wykształcony.
znajac moje wyksztalcenie moglbys sie zdziwic. obecnie rzadko kiedy zawod wyuczony = wykonywany. informacja dostepna jest w sieci, zapewne nie sprawdziles.

TomKur napisał/a:
Dyplom, Rysiu, obiecany dyplom proszę.
to z zyczeniem zdrowka bylo duzo lepsze, tu Wasci mialkosc ciut wychodzi. jak milicjant u barei ktorego przerosla sytuacja - nie wiedzac co powiedziec zada dowodu osobistego...

TomekR 

Stopień: emeryt
Kraj:
Micronesia

Wysłany: 22-03-2015, 03:11   

TomKur napisał/a:

Tomek,
brzmisz jak rozsadny gosc. Tak na serio: Czy rzeczywiscie oczekujesz, ze otrzymasz odpowiedz na to pytanie?
Czy rzeczywiscie ja potrzebujesz?
Przeciez, rzeczony obiekt juz tak na prawde dawno, jej udzielil. Moze sam o tym nie wie, ale odpowiedz jest dosc oczywista.
Jezeli nie zauwazyles moherowej nienawisci do "doktorow z Fizyki", czy mgr. wyksztalciuchow w wielu watkach, to sformulowanie :"ja indeks mogę pokazac' z UW Fizyka." daje dosc jednoznaczna odpowiedz.
Jakolwiek, fakt, ze w/w osobnikowi nie udalo sie skonczyc studiow tlumaczy, do pewnego stopnia, jego egzystencjalne problemy, nie wnosi on jednak nic do meritum tego watku.
Ten watek, juz dawno potrzebuje rozsadnej moderacji.
pzdr
Tomek

mentosik83 

Stopień: aowd
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-03-2015, 05:26   

Forumowy diament błyszczy. Forum jest publiczne i każdy może tu pisać. Jak konto zostanie skasowane to założy sobie nowe. Tylko ciekawi mnie dlaczego ten diament co tak się chwali tymi swoimi patentami (które 99% nurkujących tutaj nie obchodzi, bo to legendy jakieś) i jaki to mądry jest bo liczyć potrafi opisując to tak, że nikt nie rozumie, nie przeniesie się na forum divetrek? Przecież tam kultura inna, wszyscy są grzeczni bo z imienia i nazwiska i czuć merytoryczną treść.

8 stron bełkotu w dziale "jestem początkujący", masę skrótów które nikt nie rozumie i rozumieć na tym etapie nie chce. Przepychanki są fajne, popcorn trzeba nastawić bo znowu się szykuje super wątek do poduszki :)

Papcio Ryszardzie który zjadłeś już wszystkie rozumy i bełkoczesz w tym wątku - możesz w końcu napisać plebsowi niegodnemu podstawowej wiedzy matematycznej jak szybko powinno się osiągać ten przystanek deco? Ale tak, żeby wytłumaczyć, nie przytaczać publikacji pana Kłosa i innych członków tego mega elitarnego stowarzyszenia wąsatych leśnych dziadków?

Pytam z ciekawości, bo prosty człowiek jestem i póki co to zrozumiałem, że im wolniej się wypłycamy to tym sufit dekompresyjny jest na niższej głębokości?

Albo może inaczej. Może by założyć jakiś nowy temat, gdzie nasz omnibus wyłoży swoje mądrości od A do Z z przykładami, prostymi obliczeniami? Tak, żeby każdy zrozumiał. Jakiś taki kurs Internetowy, skoro już ma taką misję edukowania innych i ciągle powraca na to forum pomimo tego, że nikt go tutaj nie chce?

My Król 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-03-2015, 07:18   

TomekR napisał/a:
Przeciez, rzeczony obiekt juz tak na prawde dawno, jej udzielil.
To prawda, dostałem się na studia bez egzaminów jako laureat olimpiady fizycznej, miałem możliwośc' wynboru wielu kierunków z grupiy science. Potem zdrowie a fee.
TomekR napisał/a:
Jezeli nie zauwazyles moherowej nienawisci do "doktorow z Fizyki", czy mgr. wyksztalciuchow w wielu watkach, to sformulowanie :"ja indeks mogę pokazac' z UW Fizyka." daje dosc jednoznaczna odpowiedz.
TomekR napisał/a:
Jakolwiek, fakt, ze w/w osobnikowi nie udalo sie skonczyc studiow tlumaczy, do pewnego stopnia, jego egzystencjalne problemy, nie wnosi on jednak nic do meritum tego watku.
Dzięki temu że łgałeś o suchych obiegach, mam patent. Wtedy też coś mówiłeś o swoich konsultacjach z policyjnym psychologiem. Czy udzieliłeś odpowiedź na pytanie o historię o węglu aktywowanym ?
mentosik83 napisał/a:
8 stron bełkotu w dziale "jestem początkujący", masę skrótów które nikt nie rozumie i rozumieć na tym etapie nie chce. Przepychanki są fajne, popcorn trzeba nastawić bo znowu się szykuje super wątek do poduszki
nie ma moich zapisów na wcześniejszych stronach proszę o rzetelnośc' i uczciwośc',

mentosik83 napisał/a:
Papcio Ryszardzie który zjadłeś już wszystkie rozumy i bełkoczesz w tym wątku - możesz w końcu napisać plebsowi niegodnemu podstawowej wiedzy matematycznej jak szybko powinno się osiągać ten przystanek deco? Ale tak, żeby wytłumaczyć, nie przytaczać publikacji pana Kłosa i innych członków tego mega elitarnego stowarzyszenia wąsatych leśnych dziadków?
Już taka odpowiedź padła z mojej strony łącznie z wyliczeniami, które dla obu Tomków są za trudne.
Tu odpowiedź ze szczegółami.
My Król napisał/a:
Wysłany: 19-03-2015, 09:53   
Turlogh napisał/a:
Dobrze zrozumiałem, że dla każdej tkanki jest inna głębokość zmiany charakterystyki? Są to jakieś znaczące różnice?
Właśnie na tym polega problem że dla każdej tkanki mamy inne Mo i ΔM. Czyli nasza głębokośc' pierwszego przystanku jest różna dla różnych tkanek.
P1(t,)=Mo1 + ΔM1*h1
.
.
.
.
P16(t,)=Mo16 + ΔM16*h16 (UWAGA BEZ uwzględnionego konserwatyzmu, po nałożeniu głębokości są mniejsze.)
Z tego zbioru rozwiązań wybieramy największą głębokośc', nie zawsze to dotyczy pierwszej tkanki. Mogą inne kontrolowa początek dekompresji.

W przykładzie dotyczącym wynurzania wolnego, w trakcie wynurzania prężności szybkich tkanek, zmniejszyły się dlatego też głębokosci na których zaczynają uniemożliwiac' (lub dokładniej kontrolowac; dekompresję się zmniejszyły).
Turlogh napisał/a:
Są to jakieś znaczące różnice?

http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=37298
W tym temacie przeliczyłem przykład.
"Widzimy ze najwolniejszy wariant wynurzania zredukował głębokośc' sufitu dekompresyjnego z 19,2 m do 16,3
Poniżej wartości h2 = 18,4912 m obliczonej dla drugiej, tkanki z czasem 8 min, jest większa.
To dla pewności czy nie nastąpiła zmiana tkanki kontrolnej, trzeba obliczyc' czy w drugiej tkance prężnośc' spadła i głębokoś sufitu
dla tej tkanki jest mniejsza, dla prędkosci wynurzania 5 m/min.

Dlatego wprowadzam w obliczenia wyżej przeliczenia dla drugiej tkanki oznaczone jako Pt28
Osiągnięta prężnośc' po wolnym wynurzaniu to 34,4976
Obliczam głębokoś sufitu (nie zmieniam wartości konserwatyzmu, w GF jest to stosowane, lecz też jest wiele sposobów wyboru)

34,4976 = 14,62 + 1,16086*h2
h2 = (34,4976 - 14,62)/1,16086 = 17,12 m

Oznacza to że dla wolnego wynurzania głębokośc' sufitu wynosi 17,12 m, bo druga tkanka przejęła kontrolę dekompresji.

Czyli mamy : 19,2 m dla 15 m/min, 17,9 m dla 10 m/min i 17,12 m dla 5 m/min. "

To wniosek z przeliczeń.
Autorem bzdurnego rysunku, jest początkujący producent komputerów nurkowych.
Turlogh napisał/a:
Która pozycja jest najbliżej tego konkretnie zagadnienia? Temat dla mnie nowy, a chciałbym go zrozumieć bo coś czuję że w przyszłości mi się przyda.
Polecam "Aparaty Nurkowe z Regeneracją czynnika Oddechowego" Ryszard Kłos. Lecz to nie osiągalna pozycja. Dodatkowo pokazuje model jedynie na kamieniach milowych czyli nie jest to szkolny kurs. Trzeba samemu dobudowa brakujące elementy. Kolejną pozycją podwyższającą poziom jest "Możliwości Doboru Dekompresji dla Aparatu Nurkowego Typu CRABE" R.Kłos. Na stronie Towarzystwa jest informacja o tym że można zdobyc' te pozycje.
http://www.ptmith.net.pl/index.php?p=9

Historycznie tkanka pierwsza w modelu Buhlmanna to 1b, tkanka 1 4 min powodowała problemy. W poprzednim wpisie nie zaznaczyłem tego.
ten komputer nie pokazuje litery ci. używam w pisaniu Alt c (automatyczne pisanie), czasem poprawiam na c'. czasem brak litery. Na ważnym komputerze nie podłączonym do sieci internetowej pisanie ci działa. Za utrudnienia czytania przepraszam, jak bum cyk cyk.

mentosik83 napisał/a:
Pytam z ciekawości, bo prosty człowiek jestem i póki co to zrozumiałem, że im wolniej się wypłycamy to tym sufit dekompresyjny jest na niższej głębokości?

Albo może inaczej. Może by założyć jakiś nowy temat, gdzie nasz omnibus wyłoży swoje mądrości od A do Z z przykładami, prostymi obliczeniami? Tak, żeby każdy zrozumiał. Jakiś taki kurs Internetowy, skoro już ma taką misję edukowania innych i ciągle powraca na to forum pomimo tego, że nikt go tutaj nie chce?
Nie zastanawiasz się że ani Tomek K. ani Tomek R. nie są w stanie udzielic' tobie jasnej odpowiedzi ? Tak reagują osoby słabe merytorycznie, wycieczki ad personam to jedyna droga żeby zaistniec'. Mogę wam Tomaszki współczuc' że tak proste problemy są poza zasięgiem.

Po rozpoczęciu wynurzania, prężnośc' gazów obojętnych, (w tym dziale to azot) nie wzrasta tak szybko jak podczas dennej fazy nurkowania. Tkanki wolne, nadal gromadzą trochę gazów obojętnych, natomiast tkanki 5 i 8 minut mają trochę czasu żeby zmniejszy swoją pręznośc' co da pierwszy przystanek na mniejszej głębokości.
Turlogh napisał/a:
Wysłany: 19-03-2015, 10:41     

Dziękuję za naprawdę przystępne przedstawienie problemu. Będę śledził uważnie ten wątek bo bardzo mnie wciągnął i postaram się zapoznać z publikacjami o których wspomniałeś.
Pozdrawiam
Artur
Jak widac' można zrozumiec' o czym mówię.

Członek Polskiego Towarzystwa Medycyny i Techniki Hiperbarycznej.
Autor 3 patentów w SCR SMS constant ppO2. PL 214445 (P-377789), PL 214464 (P-386700), P-393223, ... .
Wszelkie wypowiedzi wyrażane, są jedynie osobistym poglądem.
Ostatnio zmieniony przez My Król 22-03-2015, 07:37, w całości zmieniany 2 razy  

steve1973 

Stopień: Ext. Range
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-03-2015, 07:41   

Szanowny Panie My Król
Z przykrością informuje, że mój poziom wiedzy nie pozwala na zrozumienie Pana wypowiedzi i odpowiedzi. Zwracam się z uprzejmą prośbą o potwierdzenie, że scenariusz b z mojego pierwszego postu jest bezpieczniejszy dla mojego zdrowia.
Dziękuję i pozdrawiam

My Król 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-03-2015, 08:02   

steve1973 napisał/a:
Zwracam się z uprzejmą prośbą o potwierdzenie, że scenariusz b z mojego pierwszego postu jest bezpieczniejszy dla mojego zdrowia.
Przypomnienie pierwszego postu
steve1973 napisał/a:
Wysłany: 06-12-2014, 10:01   Jak szybko powinno się osiągnąć przystanek deco  
Witam
Jestem na początku drogi poznawania tajników nasycania tkanek i zasad dekompresji. Czytam, czytam i im więcej czytam tym coraz bardziej się przekuję, że jeszcze mi daleko do tego aby to wszystko ogarnąć ale ... nurkuję i zakładam, że mogę wpaść w deco (jeszcze nigdy nie miałem tego przypadku). Aby się jakoś zabezpieczyć kupiłem komputer i liczę, że ktoś zaszył tam charakterystyki, które pozwolą mi bezpiecznie się wynurzyć. W oparciu o instrukcję ustawiłem maksymalny konserwatyzm i nurkuję.

Nurtuje mnie jednak pytanie: gdy komputer pokaże mi deco (załóżmy 3 min na 7 metrach) a ja jestem załóżmy na 20m (proszę nie czepiajcie się, że to głębiej niż moje uprawnienia) i mam jeszcze dużo powietrza (na tyle dużo, że mógłbym jeszcze dość długo pływać) to:
a) powinienem zrobić windę (z zachowaniem zasad bezpieczeństwa) z 20m na 7 i tam czekać 3 min?;
b) rozpocząć sukcesywne wynurzanie tak aby za jakiś czas dojść do 7 m i tam stanąć na 3 min ?

Wiem, że możliwe są oba scenariusze ale, który jest lepszy dla mojego zdrowia?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez steve1973 06-12-2014, 10:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie robisz nic gwałtownie pod wodą. Zakres liczb jakie podałeś oznacza wejście w dekompresję, jeżeli przystanek pojawia się w okolicach 6 m czy 9 m, to na pewno masz przystanek na 3 m z dłuższym czasem. Masz nurkowanie z dekompresją niedużą ale jednak. Wtedy zawsze warto wykona ją dłuższą. Prędkośc' wynurzania 10 m/min jest obecnie rekomendowaną. Przystanek na 3 m jest rekomendowany. Zastosowanie mniejszej prędkości wynurzania zafunduje dłuższą całkowitą dekompresję.
Wykonanie dekompresji jest procedurą żeby nie było DCS. wykonanie jej dłuższej zmniejsza zagrożenia.
Lecz należy miec' na uwadze że wydłużenie dekompresji, może zwiększyc' wychłodzenie. Takie badania zrealizowała US Navy. wtedy wysnuli idiotyczny wniosek, że głębokie przystanki są złe, bo nurkowie zmarzli podczas dłuższej dekompresji i mieli więcej pęcherzyków w Dopllerze.

Jeżeli masz zapas powietrza i jesteś ciepło zaopatrzony to wykonujesz dekompresję dłuższą. Wychodzisz nie szybciej niż 10 m/min.
Wtedy jeszcze masz zapas starej regulacji 18 m/min, który zafunduje subkilniczny DCS, objawiający się złym samopoczuciem.

steve1973 

Stopień: Ext. Range
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-03-2015, 08:40   

Dziękuję za precyzyjną, dla mojego poziomu wiedzy, odpowiedź.
Pozdrawiam

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 22-03-2015, 09:46   

TomekR napisał/a:

W tym szczegolnym wypadku moderacja nic nie daje. Rozwiazanie jest jedno:

Na tym forum ta mozliwosc lezy w rekach jednej osoby

Moderatorzy moga co najwyzej probowac grac w szachy z golebiem - na dluzsza mete frustrujaca zabawa.

mentosik83 napisał/a:
Jak konto zostanie skasowane to założy sobie nowe.

W tej chwili dokladnie tak jest.

Nuroslaw
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2015, 10:16   

To i ja sobie ulżę :D

Zastanawia mnie, czy ta forma ładowania się na fora, to nie jego wewnętrzna reakcja organizmu na wyczuwalne przez niego pole antysympatii w realu. Komputer jest zimny, nieemocjonalny. W sumie żal człowieka. Tak na siłę pragnie zaistnieć i być "kimś".
Widać to nawet po nickach, jakie sobie nadaje. "Smok", "$$", "My Król" to nie to samo co "Plastuś" czy "Dyzio". Odbiór samego nicka jest zupełnie inny.
Forma wypowiedzi także to potwierdza. Na każdym progu próba udowadnia swego lepszego "JA", a istota sprawy nie jest istotna, jest tylko drogą do wywyższenia, poprawienia samopoczucia. W sumie od komputera nie odchodzi bo "wszak w każdej chwili może pokazać się internecie ktoś kto nie ma racji".

My Król 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-03-2015, 11:32   

Nuroslaw napisał/a:
Zastanawia mnie, czy ta forma ładowania się na fora, to nie jego wewnętrzna reakcja organizmu na wyczuwalne przez niego pole antysympatii w realu. Komputer jest zimny, nieemocjonalny. W sumie żal człowieka. Tak na siłę pragnie zaistnieć i być "kimś".
Widać to nawet po nickach, jakie sobie nadaje. "Smok", "$$", "My Król" to nie to samo co "Plastuś" czy "Dyzio". Odbiór samego nicka jest zupełnie inny.
Forma wypowiedzi także to potwierdza. Na każdym progu próba udowadnia swego lepszego "JA", a istota sprawy nie jest istotna, jest tylko drogą do wywyższenia, poprawienia samopoczucia. W sumie od komputera nie odchodzi bo "wszak w każdej chwili może pokazać się internecie ktoś kto nie ma racji".
Jak nie za bardzo rozumiesz sens słów które używasz (gradient), nie dziw się że dostaniesz poprawną informację. Jednym z lepszych nicków było "Motti",
martin napisał/a:
W tym szczegolnym wypadku moderacja nic nie daje. Rozwiazanie jest jedno:

Na tym forum ta mozliwosc lezy w rekach jednej osoby

Moderatorzy moga co najwyzej probowac grac w szachy z golebiem - na dluzsza mete frustrujaca zabawa.
Właśnie dlatego jestem na forum bo administrator był w stanie powiedziec' istotne zdanie, które miało związek z Twoją działalnością. Pocztę głosową wysłałem, masz pewnośc' że spotkanie miało miejsce, jest też zdjęcie zrobione przez Jakuza.
martin napisał/a:
mentosik83 napisał/a:
Jak konto zostanie skasowane to założy sobie nowe.

W tej chwili dokladnie tak jest.
Wiem że nie możesz założyc' blokady na IP, już takie działanie miało miejsce.

Jeżeli tak bardzo wam zależy na forum, to może jasno odpowiadajcie na pytania młodych forumowiczów, jak rysunek jest do dupy to może warto to skorygowac'. Nie stosując metod cel uświęca środki.

steve1973 napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 8:40     
Dziękuję za precyzyjną, dla mojego poziomu wiedzy, odpowiedź.
Pozdrawiam

Turlogh napisał/a:

Wysłany: 19-03-2015, 10:41     

Dziękuję za naprawdę przystępne przedstawienie problemu. Będę śledził uważnie ten wątek bo bardzo mnie wciągnął i postaram się zapoznać z publikacjami o których wspomniałeś.
Pozdrawiam
Artur
Tak wam żal (dupę) serce ściska, że ktoś zrozumiał i podziękował ?

Nuroslaw
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2015, 11:40   

My Król napisał/a:
nie dziw się że dostaniesz poprawną informację. Jednym z lepszych nicków było "Motti",

Szkoda, że nie rozumiesz co się mówi/pisze do Ciebie. Kompleksy bolą, prawda?

My Król 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-03-2015, 11:47   

Nuroslaw napisał/a:
Szkoda, że nie rozumiesz co się mówi/pisze do Ciebie. Kompleksy bolą, prawda?
Widzę że stosujesz klasykę marketingowej erystyki. Mówimy słowo PRAWDA na podkreślenie zwykle głupkowatego zdania, najlepiej złożonego, w którym drugie jest prawdą.
Wpis pierwszy mój w tym temacie z datą Wysłany: 13-03-2015, 22:49 zawiera wyjaśnienie słowa, którego sensu nie rozumiesz.
Dlatego Twoje uwagi sam klasyfikujesz, jako dolna półka istotnych treści.

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 22-03-2015, 12:10   

My Król napisał/a:
Właśnie dlatego jestem na forum bo administrator był w stanie powiedziec' istotne zdanie, które miało związek z Twoją działalnością.

Nie wiem o czym piszesz.

My Król napisał/a:
Pocztę głosową wysłałem, masz pewnośc' że spotkanie miało miejsce, jest też zdjęcie zrobione przez Jakuza.

Cos tam wyslales. Pomijajac ze jest to niewyrazne i nic z niego nie wynika, mam w du^H^Hnosie co ty robisz z twoim czasem wolnym i z kim sie spotykasz.

My Król napisał/a:
Wiem że nie możesz założyc' blokady na IP, już takie działanie miało miejsce.

Napisalem wyraznie - nie moja rola.

Wylatywales z tego forum juz minimum 4 razy. To ze w dalszym ciagu Cie toleruje wynika tylko i wylacznie z polityki panujacej na tym forum. Przyznaj sie z ilu for wyleciales juz?

My Król napisał/a:
Jeżeli tak bardzo wam zależy na forum, to może jasno odpowiadajcie na pytania młodych forumowiczów, jak rysunek jest do dupy to może warto to skorygowac'.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi