Strona Główna FORUM-NURAS
Forum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Black OLED Xdeep komputer- testy, sugestie, hacking :-P
Autor Wiadomość
Sebiriusz 



Kraj:
Poland

Wiek: 38
Dołączył: 02 Sty 2014
Posty: 684
Skąd: Płock
Wysłany: 20-03-2015, 21:31   

Yavox napisał/a:
Please contact customer support :)
Możesz próbować też na fejsie - grupa wsparcia dla anonimowych xdeepholików jest tutaj: https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts


Chciałem wejść anonimowo, ale okazało się że trzeba być zalogowanym :)
...
Zresztą, to inni mają problem - ja jestem pasjonatem.
Ostatnio zmieniony przez Sebiriusz 20-03-2015, 21:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
bell23 



Stopień: AOWD, EAN, Full Cave
Kraj:
Poland

Wiek: 56
Dołączył: 05 Wrz 2006
Posty: 258
Skąd: Szczecin
Wysłany: 20-03-2015, 21:43   

najpierw trzeba zaktualizować soft , potem BT zaczyna poprawnie pokazywać ładowanie - ja tak miałem
 
 
DawidP 


Stopień: P2
Kraj:
Poland

Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 302
Skąd: Kętrzyn
Wysłany: 20-03-2015, 22:08   

bell23 napisał/a:
najpierw trzeba zaktualizować soft , potem BT zaczyna poprawnie pokazywać ładowanie - ja tak miałem

Tylko że po podłączeniu do kompa tez brak reakcji nie ma "uruchom USB"
 
 
Jacek Wo 



Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wiek: 54
Dołączył: 29 Maj 2013
Posty: 402
Skąd: tak z grubsza Toruń
Wysłany: 21-03-2015, 00:54   

grol napisał/a:
DawidP napisał/a:
Jakieś sugestie?

Przeczytać instrukcję? :)
Gdzieś tam jest napisane:
"Po pierwszym uruchomieniu wskaźnik baterii będzie zawsze wskazywał całkowite rozładowanie urządzenia. Dzieje się tak dlatego, że w procesie produkcyjnym po całkowitym naładowaniu wskaźnik jest zerowany dla bezpieczeństwa użytkownika.
Po podłączeniu do ładowarki BLACK EANx będzie wskazywał kolejne procenty ładowania, a gdy wykryje, że bateria została całkowicie naładowana, od razu ustawi wartość 100%. Jest to normalne zachowanie wynikające z działania mechanizmów bezpieczeństwa zaimplementowanych w urządzeniu."


Ja przeczytałem, ale w mojej (Black BT instrukcja PL 1.3) nie ma tekiej wzmianki.

[ Dodano: 21-03-2015, 00:56 ]
DawidP napisał/a:
Ok, mam i ja.
Ale po wyjęciu z opakowania i odpaleniu stan baterii wynosi zero i świeci się na czerwono.
Podłączam do gniazdka, do kompa znowu do gniazda i nic.
Albo jestem tępy albo mam pecha.
Jakieś sugestie?


Ja też tak miałem, podłączyłem ładowarkę i po klik(nastu) minutach pojawiło się najpierw 3, potem 7 czy 8, po 2 godzinach 100%.
 
 
piotr_c 



Kraj:
Poland

Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 3070
Skąd: Neverland
Wysłany: 21-03-2015, 09:36   

Jacek Wo napisał/a:

Ja przeczytałem, ale w mojej (Black BT instrukcja PL 1.3) nie ma tekiej wzmianki.


Tu znajdziesz aktualne instrukcje: http://www.xdeep.pl/instr...liki-nsc-6.html
 
 
wiecznychlopiec 



Stopień: Seal Team PADI
Kraj:
Poland

Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 771
Skąd: Szczecin
Wysłany: 21-03-2015, 10:04   

@ piotr_c ja bym sugerował możliwość dołączenia lub dodatkowego zakupu folii na szybkę - taką jak dla telefonów.

Zwykle dostaje w gratisie takie folie do zakupu pokrowca czy innego "kondoma" na telefon więc mam z czego wycinać na blacka. Zamiast się bawić wolałbym jednak przykleić gotowca w odpowiednim wymiarze.

pewnie jak się porysuje szyba to można ją wymienić, a nawet porysowana nie przeszkadza pod wodą, ale razi moje poczucie estetyki ;)
 
 
Mucha 


Kraj:
Netherlands

Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 351
Skąd: GA
Wysłany: 21-03-2015, 17:03   

Ja mam u siebie wycięte właśnie z folii przeznaczonej do telefonu kom.
Parę złotych i do dzisiaj po ponad roku mi się trzyma elegancko.
 
 
Marcin13736 


Kraj:
Zimbabwe

Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 1215
Skąd: cxcz
Wysłany: 23-03-2015, 00:04   

Mucha napisał/a:
Ja mam u siebie wycięte właśnie z folii przeznaczonej do telefonu kom.

Polecam sklep FOTO i tam zapytać o folie do aparatów. Jest trochę grubsza i ma lepszy klej...
 
 
Piotr Stańczuk 



Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wiek: 43
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 426
Skąd: Łódź
Wysłany: 12-04-2015, 18:50   

a ja mile bym widział następujące funkcjonalności:
- po wbiciu wielkości butli i stanów start i end gas po nurku komputer podaje precyzyjnie zużycie gazu min
- po wbiciu lub na podstawie wyliczenia średniego zużycia gazu i wielkości butli komputer podaje przy jakim ciśnieniu gazu w butli musimy rozpocząć wynurzanie w zależności od głębokości na jakiej aktualnie jesteśmy, jeśli mamy zaplanowane nurkowanie z różnymi gazami komputer podaje ciśnienie rozpoczęcia wynurzenia dla gazu na który aktualnie jest przełączony komputer. może pokazywać min ciśnienie by dojść do kolejnego gazu albo jeśli to możliwe czy bezpieczne do całkowitego wynurzenia. wszystko z uwzględnieniem przystanków bezpieczeństwa .
-no i opcja o której ktoś już pisał-wyprowadź mnie jak najszybciej na powierzchnię tak bym nie trafił do komory nawet jeśli będzie zakaz kolejnego nurka w danym dniu
Ostatnio zmieniony przez Piotr Stańczuk 12-04-2015, 18:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
koval_ 


Stopień: TMX CCR
Kraj:
Poland

Dołączył: 25 Wrz 2014
Posty: 87
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 13-04-2015, 21:49   

@Piotr Stańczuk.
ad 1 - to potrafi oprogramowanie na kompa, np subsurface, eksportujesz dane po nurku i wynik masz, jedyny problem z dokładnością, większość manometrów jest analogowa i dokładne (co do BARa) odczytanie wskazań jest raczej niemożliwe.
ad 2 - tego już bym się bał, co będzie jak będziesz miał większego SACa niż zakładany? gdybyś miał czujniki w butlach, komputer potrafił się z nimi skomunikować ....
ad 3 - tego, że nie trafisz do komory nawet przy prawidłowo robionym profilu zgodnie ze wskazówkami komputera to chyba żaden producent Ci nie zagwarantuje, ale za to BLACKa możesz odblokować :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi
umieszczanych przez użytkowników na Forum. Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24
godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.

Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki.
Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko
FORUM-NURAS topic RSS feed