Witam
"Żeby było jasne, nie chodzi tu o olanie zalecanej dekompresji tylko zrobienie prawidłowej dekompresji akcelerowanej. W prostych sunciakach (tych bez możliwości zmiany gazów pod wodą) skutkuje to trybem ERR. Vyper wtedy działa jak ... digital na następnych nurkowaniach (zdaje się, że przez 48h), Krzys potwierdził, że Zoop tak samo się zachowuje.
Pozdrawiam,
Mariusz "
Dokladnie o to mi chodzilo potwierdzaja slowa Mariusza Tylko ze Zoop jest lepszy niz Vytec choc ten ma zmiane gazow ( uzywam jako Gauge ) Jest lepiej widoczny bo ma fluorescencyjna tarcze wyswietlacza a latarke mam zawsze wiec to mi duzo ulatwia.
Pozdrawiam
W Viperze porażką jest ten podświetlany ekran, który ciężko w rękawicach uruchomić.
Mariusz, no znasz mój logbook, ale prędkości wynurzania nie przekraczam
W Viperze porażką jest ten podświetlany ekran, który ciężko w rękawicach uruchomić.
Mariusz, no znasz mój logbook, ale prędkości wynurzania nie przekraczam
\
Ustawiasz alarm głębokości na np 30m i masz podświetlenie cały czas
Haha sorki nie było mnie tu chwile
Widzę,że od mojej ostatniej aktywności około 2 lata temu wiele się nie zmieniło na forum dalej proste pytanie przeradza się w wielką dyskusję na 3 strony hehe no cóż,fajnie,bo można się czasem czegoś dowiedzieć
Wybrałem już,więc temat jest zamknięty,ale..Kupiłem SUUNTO Vypera,gdyż on był jeszcze w miarę na moje możliwości finansowe. W związku z tym mam pytanko(jak nikt nie odpowie,bede zmuszony dodać nowy temat...) Czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji po "polskiemu"?albo nieco bardziej rozbudowanej niż kilka rysunków z napisami w innej wersji jezykowej(najlepiej angielski)?Jest to mój pierwszy komputer nurkowy,a do tego nie jestem jakimś super-doświadczonym nurkiem,więc nie wiem,jak go obsługiwać i jak pewne rzeczy ustawić...Będę wdzięczny,gdyż google niczego nie znalazło,a na forum są nieaktywne linki...Może być w wiadomości priv z góry dziękuje za pomoc
Wiek: 62 Dołączył: 29 Maj 2013 Posty: 431 Skąd: tak z grubsza Toruń
Wysłany: 07-08-2015, 16:27
Filip Róg napisał/a:
Czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji po "polskiemu"?albo nieco bardziej rozbudowanej niż kilka rysunków z napisami w innej wersji jezykowej(najlepiej angielski)?Jest to mój pierwszy komputer nurkowy,a do tego nie jestem jakimś super-doświadczonym nurkiem,więc nie wiem,jak go obsługiwać i jak pewne rzeczy ustawić...Będę wdzięczny,gdyż google niczego nie znalazło,a na forum są nieaktywne linki...
strachulec, Też mi to znalazło,to jest instrukcja do vyper air a nie vypera 1(choć nie wiem czy to róznica jeśli chodzi o obsługe komputera)
Jacek Wo, Pierwszy link to szukajka google sprawdziłem wiekszość,jak nie wszystkie linki w wujku i nie mogłem nic znaleźć a na strone suunto nie zaglądałem.Drugi link natomiast bardzo przydatny dzieki wielkie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko