Wysłany: 07-10-2015, 05:19 Kurs w Sharm-El-Sheikh, PADI czy SSI i w jakim centrum?
Witam,
Za niecale 2 tyg wybieram sie do Sharm El Sheikh i chcialbym tam zrobic kurs OWD a takze troche posnurklowac. Jakie centrum nurkowe i jakiego instruktora polecacie? Chcialbym aby to byl Polak, zeby nie bylo klopotow z porozumiewaniem sie.
Wysłany: 07-10-2015, 06:33 Re: Kurs w Sharm-El-Sheikh, PADI czy SSI i w jakim centrum?
stasimon napisał/a:
Witam,
Za niecale 2 tyg wybieram sie do Sharm El Sheikh i chcialbym tam zrobic kurs OWD a takze troche posnurklowac. Jakie centrum nurkowe i jakiego instruktora polecacie? Chcialbym aby to byl Polak, zeby nie bylo klopotow z porozumiewaniem sie.
Chcialbym aby to byl Polak, zeby nie bylo klopotow z porozumiewaniem sie.
eeee..... z tym to nie ma problemu ! nie musisz znać arabskiego ! Oni dość dobrze sobie radzą z angielskim. A obecnie drugim obowiązującym językiem tam jest rosyjski.
Z angielskim nie jest tak zle ale wolalbym polskiego instruktora na wypadek gdybym czegos nie zrozumial, rosyjskiego nie znam wogole. Nie chcialbym jechac w ciemno tylko cos konkretnego zarezerwowac. Szukalem w google i znalazlem oferty na 3 stronach: nautica, divingpro i forum-nuras (chociaz ta ostatnia sie teraz nie wyswietla)
Zamiast forum-nuras byla strona inna podana (z tego co znalazlem w necie wlasnie Pana Dudzinskiego), byc moze strona jest tak ustawiona ze zmienia to na forum-nuras
Co sadzicie o divingpro? Napisalem do nich i do nauticy i jak narazie tylko z tej pierwszej znalazlem odpowiedz. Czy ktos z was lub waszych znajomych z nimi nurkowal/robil kurs?
On o sobie pisze że jest najlepszym instruktorem w Sharm El Sheikh
Ale CDWS (organizacji podlegajacej pod
Egipskie Ministerstwo Turystyki, kontrolujace dzialalnosc wodna i podwodna w
Egipcie) ma inne zdanie na ten temat
http://www.grupy.banzaj.p...55,2010_10.html
im dalej w las tym ciemniej i większe bagno, zastanawiam się jaką tym razem historyjką nas okrasi elitarny nurek aby wytłumaczyć to i owo
Jak zawsze,
Pewnie napisze że egipski minister jest Polakiem który jest pijakiem i dlatego że najlepszy instruktor w Egipcie nie wpuścił go po pijanemu na łódź to on się zemścił i wpisał go na listę firm działających nielegalnie.
Albo coś podobnego.. ale z pewnością winę za tą fatalną pomyłkę będą ponosić Polacy pijacy i złodzieje ewentualnie Żydzi lub cykliści
Wysłany: 07-10-2015, 16:09 Re: Kurs w Sharm-El-Sheikh, PADI czy SSI i w jakim centrum?
stasimon napisał/a:
Witam,
Pzd.
Polecam kurs w polskiej Nautice, dodatkowo skoro będziesz 2 tyg możesz dokupić dodatkowy pakiet nurkowań i skończysz wyjazd z kilkunastoma nurkami na koncie(jako kursant sprzęt otrzymasz gratis).
Sprzęt dostaniesz, bus z hotelu cię odbierze i przywiezie
Polecam taką opcję
Napisalem do diving pro i do nauticy z zapytaniem o kurs i o ceny ale z nauticy do tej pory nie dostalem odpowiedzi.
pawlos1976 napisał/a:
Szkoda urlopu zrób teorię i 4 nurkowania basenowe w Polsce a dokończ w Egipcie i dokup kilka nurkowań. Bedziesz pan zadowolony.
PZDR
Decyzja o nurkowaniu byla spontaniczna, niestety nie dam rady zrobic przed wyjazdem kursu basenowego i teorii.
Scaner napisał/a:
On o sobie pisze że jest najlepszym instruktorem w Sharm El Sheikh
Ale CDWS (organizacji podlegajacej pod
Egipskie Ministerstwo Turystyki, kontrolujace dzialalnosc wodna i podwodna w
Egipcie) ma inne zdanie na ten temat
http://www.grupy.banzaj.p...55,2010_10.html
tak na marginesie jak wygląda realizacja polisy ubezpieczeniowej osób biorących udział w nielegalnym procederze ?
Inna rzecz czy organizacja nurkowa może tolerować uprawianie przestępczego procederu firmując to swoim logo bez uszczerbku dla wizerunku?
Przeczytalem o Panu Dudzinskim na forum i opinie sa fatalne, wpis z 2010 roku o tym ze dziala nielegalnie dal mi do myslenia. Zreszta jego strona ostatnio nie dziala.
Mysle nad diving pro ale z tego co widze tez jest na liscie, nie ma tam nauticy ale nikt nie odpisuje na maila wyslanego z zapytaniem.
Czas w Egipcie pozwoli mi na kurs OWD + 2 dodatkowe dni nurkowania + 2 dni snorkelingu. Czy moze lepiej po OWD jesli spodoba mi sie nurkowanie i ogolnie pojdzie mi dobrze, zamiast 2 dodatkowych dni nurkowych zrobic AOWD?
Byłem z żoną z Diving pro w Marsa Alam w lipcu tego roku. Mieliśmy wykupione pakiety po 20 nurków. Ze wszystkich byliśmy zadowoleni. Żadnej wpadki, żadnego kwasu - miło i sympatycznie, sprawnie i punktualnie.
Formalności załatwialiśmy z biurem w Polsce. Szczegóły typu: z kim gdzie i jak załatwić mogę przesłać na pw.
Kontakt w Egipcie Nautica Sharm hotel "Sun Set", Hadaba Sharm el Sheikh tel. (0020) 122 488 82 98 lub sharm@nautica.pl
Wlasnie na tego maila pisalem i nie dostalem jak narazie zadnej odpowiedzi.
P r o t napisał/a:
Byłem z żoną z Diving pro w Marsa Alam w lipcu tego roku. Mieliśmy wykupione pakiety po 20 nurków. Ze wszystkich byliśmy zadowoleni. Żadnej wpadki, żadnego kwasu - miło i sympatycznie, sprawnie i punktualnie.
Formalności załatwialiśmy z biurem w Polsce. Szczegóły typu: z kim gdzie i jak załatwić mogę przesłać na pw.
Poprosze o pw zatem, ja pisalem za pomoca formularza i po paru godzinach dostalem odpowiedz. Chyba sie zdecyduje na divingpro, maja korzystna oferte cenowa (kurs owd z dodatkowymi 2 dniami nurkowan za $400)
Rozumiem ze nie warto zaraz po OWD robic AOWD i lepiej poprostu ponurkowac troszke?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko