Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
szukam partnera/rki(swiezy owd)
Autor Wiadomość
kuuboj 

Kraj:
Netherlands

Wysłany: 14-06-2016, 21:25   szukam partnera/rki(swiezy owd)

Witam :)
Wlasnie skonczylem kurs OWD, ktory odbyl sie na Zakrzowku i jestem aby po dwoch porzadniejszych nurkowaniach, po ktorych czuje straszny niedosyt. Chce nabierac caly czas doswiadczenia, abym poczul sie pewniej i mogl robic kolejne kursy! :) poniewaz, zawsze powinnismy nurkowac z partnerem/partnerka wydaje mi sie to ciezkie do zrealizowania, poniewaz nikt z moich znajomych nie nurkuje. :) Mam nadzieje, ze uda mi sie to szybko zrealizowac :)

Karollo 

Stopień: Adv TMX
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 15-06-2016, 11:00   

Rzeczywiscie mozesz miec nieco pod gorke, jezeli mieszkasz w Dzialdowie. W rejonie Brodnicy ciezko mi bylo znalezc partnerow, choc potem sie okazalo, ze w jednak nurkowie sa. Niby duzo jezior, ale nie ma jakiegos klubu czy w ogole nawet typowej dzialanosci komercyjnej w sensie nurkowym.

Najblizej zawsze mi bylo do bazy na Nartach. W sezonie duzo nurkow sie tam kreci, zawsze mozna kogos poznac. Czesc z nich to stali bywalcy. Mozesz sie skontaktowac z Boskim Tadeo, ktory prowadzi baze i podpytaj sie.

Zalezy jaki mobilny jestes, to wtedy opcja z Zatoka Gdanska - Helem jest tez dosc dobra. Mozesz zwyczajnie wykupic wyjazd z jakas szkola w sumie z dowolnego miasta i spotkac sie z nimi na miejscu. Z reguly wiekszosc wyjazdow w cenie obejmuje to co dzieje sie na miejscu, a dojazd i tak na wlasna reke. Przejedziesz sie raz czy dwa razy, to kogos poznasz :)

Ja nie balem sie pojechac np. do Jasy w Jastarni samemu i zawsze do kogos dalo rade sie podczepic i pare interesujacych kontaktow zostalo.

Niestety poczatki potrafia byc ciezkie i trzeba troche sie otworzyc i poeksperymentowac z roznymi ekipami. Ale jezeli podoba ci sie nurkowanie, to sie nie zniechecaj, tylko probuj!

7kwiatek7 

Kraj:
Poland

Wysłany: 15-06-2016, 13:44   

Czyli masz problem podobny do mojego. Też mam kłopot ze znalezieniem partnura. Kurs skończyłem na początku maja. Na razie 1 nurkowanie i to odpłatnie z instruktorem. Dodatkowym moim problemem jest brak sprzętu i praktycznie 1 baza nurkowa w promieniu 150 km (j.Białe) gdzie mogę wypożyczyć sprzęt. Ale nie zrażam się. Mam nadzieję że w następnym sezonie nurkowym skompletuję sprzęt, a wówczas powinno być łatwiej.

Fiktor 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-06-2016, 14:37   

Na Rydwan masz ~36km, do Wapiennika ~100km, poczytaj o Grupie Eksplorującej Podwarszawskie Nurkowiska - nie masz źle.

Karollo 

Stopień: Adv TMX
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 15-06-2016, 14:41   

Panowie, takich historii jak wasze niestety jest wiele. Watek kilka razy poruszany juz na forum, mozna sobie poczytac.

Ja trzymalem sie szkoly, gdzie zrobilem OWD i niestety potem nie bylem zadowolony z obrotu sprawy, gdyz to przypominalo fabryke i zgraje ludzi ze sprzecznymi interesami. A jeden :sex: drugiego.

Kilka wyjazdow pozniej juz jednak znalem kilkoro ludzi, ktorzy dostrzegali te same defekty. Juz pare nurkowan bylo na karku, wiec i odwaga wieksza, zeby pojechac na wlasna reke do jakiejs bazy i sprobowac. Strach troche byl, ale jezeli robi sie wszystko rozsadnie, to efekty tez sa i nurkowanie jest coraz przyjemniejsze. Kolejne kursy, juz ostrozniej dobrani instruktorzy i jakos to poszlo...

Niestety z dzisiejszej perspektywy widze, ze bylo to dosc nieefektywne finansowo i w ogole bym to zrobil inaczej. Tylko powiedzcie gdzie nie trzeba zaplacic tzw. frycowego ;) Jeden sie zrazi, jeden nie i tak to bywa.

Przenoszac sie za granice bylo to samo. Praktycznie start od zera. Sie nie poddalem i jest dobrze. Wytrwalosci chlopaki!

woland66 

Stopień: zagłębiający się
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-06-2016, 15:49   

masz około 100 km do Dębowej Przystani, w Sorkwitach gdzie jest baza nurkowa, tak jak i na Kólkę , wszędzie sporo ludków, infrastruktura ze spaniem, na piechcin koło 180 km, pojedź, poznasz ludzi i się gdzieś dokleisz, nie marudzimy, nurkujemy ;)

kuuboj 

Kraj:
Netherlands

Wysłany: 15-06-2016, 16:08   

Jesli wroce do swojego miejsca zamieszkania to chetnie sprawdze te siedziby. Zapomnialem dodac, ze obecbie znajduje sie w Holandii j bardzo bym byl szczesliwy jesli ktos z tego kraju by mial ten sam problem :))
Jesli ktos chcialby sie umowic na wspolne nurkowanie to jesli chodzi o Holandie to jestem caly czas dostepny, a jesli chodzi o inne kraje tj. Polska, Francja, Anglia, Hiszpania to chetnie czas moge poswiecic we wrzesniu, kiedu to bede mial dwu tygodniowy urlop :)
Czekam ze zniecierpliwieniem na chetnych :)

7kwiatek7 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-06-2016, 09:23   

Fiktor napisał/a:
Na Rydwan masz ~36km, do Wapiennika ~100km, poczytaj o Grupie Eksplorującej Podwarszawskie Nurkowiska - nie masz źle.

Pewnie, że nie mam źle. Początki wszędzie są trudne. Myślę, że z upływem czasu będzie coraz łatwiej o partnera nurkowego. A o GEPW na pewno poczytam. Pozdrawiam.

sieman 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-06-2016, 20:10   

taaaa.... a i ja szukam kogoś "światłego" bo mam pare pytań jako nowicjusz ;)
ja na razie bez butli penetruje ale z chęcią pokaże swoje okolice miejscóweczki ....
pozdrawiam

Kacper_Cz 

Stopień: OWSD
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-06-2016, 09:17   

kuuboj napisał/a:
Wlasnie skonczylem kurs OWD, ktory odbyl sie na Zakrzowku
A gdzie chcesz nurkować ? ;p Ja też szukam kogoś ale nie wiem czy to jest dobry dział do pisania o poszukiwaniu partnera ;p

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu