Wiek: 53 Dołączył: 15 Mar 2016 Posty: 35 Skąd: Skierniewice
Wysłany: 30-01-2017, 10:35
wiecznychlopiec napisał/a:
chciałbym zobaczyć kogoś po OWD czy nawet AOWD robiącego bezproblemowe wynurzenie "w toni" na komputer z zatrzymaniem na dowolnej głębokości...
oczywiście wszystko da się wyćwiczyć odpowiednio długo trenując, trzeba tylko widzieć taką potrzebę i mieć motywację.
Wcale nie długo. Mówiąc ,,po OWD" nie można mieć na myśli czasu tuż po za zakończeniu kursu. Bo po OWD można być i kilka lat. I w zasadzie dziwię się takim ,,kamikaze" co od razu po OWD robią AOWD. Małymi krokami do przodu. Jako świeżo wyuczony nurek OWD, na swoim 3-cim nurkowaniu trenowałem sobie wynurzenie z 12 m na gł. 3-4m, zawiśnięcie przez 1 min. i zejście do 12m. Bazowałem tylko i wyłącznie na komputerze. Stwierdzam, że jest to jak najbardziej możliwe. Myślę, że osoby uczące się nurkowania w Polsce nie mają wyjścia i muszą nauczyć się bazowania na przyrządach pomiarowych.
Tak... Już mamy KILKA TYSIĘCY "odczytów" wątka, ponad setka w tym gro "wielce mądrych" wypowiedzi....
Szkoda, że tak nie błyskacie wiedzą i poradami "co trzeba było zrobić" w dziale "Wypadki nurkowe".
Czy już wiadomo czy wszyscy z tej trójki z wypadku (trup) na podwodnych skuterach na Zakrzówku byli pijani? A może inna przyczyna?
I dalej brak informacji: GDZIE JEST BŁĄD w PIERWSZEJ NAJBARDZIEJ PODSTAWOWEJ części testu...
Brawo!!!!
Od dawna wiadomo, ale za każdym razem się potwierdza dlaczego promocja (dział reklama na tym forum) "odpowiedz prawidłowo na jedno losowe pytanie z kursu OWD i masz dzień nurkowania za darmo" nie wypaliła.
Nie wypaliła bo od chyba PIĘCIU LAT nikt z Polaków na nią się nie zgłosił... Wszyscy wykupują "pakiety"...
Tak oceniają SAMI SWOJĄ WIĘDZĘ.
Ostatnio zmieniony przez Jan Dudzinski 30-01-2017, 12:18, w całości zmieniany 1 raz
To bardzo osobliwy osobnik,..... Będę omijał łukiem.
M.
Ponieważ pytałeś wielokrotnie w wątkach "czy dalej jesteś na mojej liscie IGNOROWANYCH tu jest odpowiedź dla Ciebie i innych osób.
Czasami czytam posty tych osób aby ewentualnie ich "odkreslić" ale do tej pory ani razu to nie nastapiło...
Oto pełna lista:
Ten użytkownik jest na twojej liście ignorowanych
Henry Usuń użytkownika z listy ignorowanych
budiver Usuń użytkownika z listy ignorowanych
nuras5 Usuń użytkownika z listy ignorowanych
filipesku Usuń użytkownika z listy ignorowanych
Scaner Usuń użytkownika z listy ignorowanych
piotrkw Usuń użytkownika z listy ignorowanych
wiecznychlopiec Usuń użytkownika z listy ignorowanych
pawlos1976 Usuń użytkownika z listy ignorowanych
Crypturgus Usuń użytkownika z listy ignorowanych
Pawel71 Usuń użytkownika z listy ignorowanych
jankomuzykant Usuń użytkownika z listy ignorowanych
TomKur Usuń użytkownika z listy ignorowanych
Mucha
Od dawna wiadomo, ale za każdym razem się potwierdza dlaczego promocja (dział reklama na tym forum) "odpowiedz prawidłowo na jedno losowe pytanie z kursu OWD i masz dzień nurkowania za darmo" nie wypaliła.
Nie wypaliła bo od chyba PIĘCIU LAT nikt z Polaków na nią się nie zgłosił... Wszyscy wykupują "pakiety"...
Tak oceniają SAMI SWOJĄ WIĘDZĘ.
Hmm... zmien warunki promocji na cos typu "wyslij zapytanie o moja oferte a dostaniesz dzien nurkowania za darmo"
Jesli dalej nikt sie nie odezwie, to bedziesz chyba musial wymyslic nowa teorie dlaczego nie wypalilo
Hmm... zmien warunki promocji na cos typu "wyslij zapytanie o moja oferte a dostaniesz dzien nurkowania za darmo"
Jesli dalej nikt sie nie odezwie, to bedziesz chyba musial wymyslic nowa teorie dlaczego nie wypalilo
Widzisz, piszesz tak jak inni:
byle pisać nie mając pojecia o temacie.
Taka oferta jest u mnie od dawna. Tylko, że tak się nie nazywa.
Jestem w bardzo dobrych ekskluzywnych centrach.
I 99% Polaków nie stać na nie. Na płacenie pełnej ceny z cennika.
Zawsze było moją tradycją aby specjalnie dla Polaków dawać wyjątkowo niskie ceny - głównie za kursy (np. za kurs OWD SSI 12 pełnych nurkowań w morzu na rafach - opis - ten watek - do porównania z kursem PADI 4 nurkowania).
Ale również za "zwykłe" nurkowania.
Bazy mają oferty wypłynięć z Sharm na safari ale też z afrykańskiej części Egiptu.
To bazy angielskie, niemieckie, austriackie.
W tym jedna PADI IDC...
A tak w ogóle: Polacy już masowo latają do Sharm?
Czy też siedzą przed monitorami i oglądają YouTube na zmianę z hi, hi "innymi serwisami" ?
I dalej brak informacji: GDZIE JEST BŁĄD w PIERWSZEJ NAJBARDZIEJ PODSTAWOWEJ części testu...
Wiesz co? Ten temat sie juz ciagnie i ciagnie i dalej nie mam od Ciebie info gdzie niby ten blad jest. Zdarze zrobic kurs OWD, paredziesiat razy ponurkowac i nadal sie pewnie nie dowiem.
Wiec jak uwazasz, ze jest blad to napisz co to za blad a nie taka zabawa w berka. Chyba wyroslam juz z takich zabaw. I o Tobie jako instruktorze to tez za dobrze nie swiadczy. Bo skoro wrzucam test z odpowiedziami i slysze, ze jest blad to chyba powinnam dostac wyjasnieie gdzie jest ten blad i dlaczego.
Troche Tobie zazdroszcze, bo dobrze pamietam moj pierwszy oddech pod woda
Powiem tak. Ja juz ten "pierwszy raz" mialam. Moj ojciec zawodowy pletwonurek i za dzieciaka i tak do 12 roku zycia spedzalo sie ogrom czasu pod woda i na szkoleniach. Ale wybralam inny sport (tanszy patrzac z perspektywy czasu i sie jakos ak potoczyly losy. Latka minely. W siatkowce najwyzsza pora przejsc na emeryture sportowa (moje kolana o to wnioskuja) wiec zdecydowalam sie na nurkowanie. Gdzies ta energie trzeba spozytkowac.
Wiec mam nadzieje, ze moj drugi "pierwszy raz" tez bedzie nalezal do przyjemnych i nie zapomnianych
Jan Dudzinski, u Ciebie jest inna, nieco ciekawsza oferta
Jaka? A no taka, że jesteś na czarnej liście Egipskiego ministerstwa...
http://www.cdws.travel/diving/black-list
Nawet nie jestem ciekaw jak jest nurkować z taką osobą/centrum nurkowym
Co do tego, że nie chciał nikt się zgodzić na Twoje "losowo zadane pytanie z kursu OWD".
Jeśli mnie pamięć nie myli to była jedna chętna osoba, ale chyba nie chciałeś przystać na jego warunek/warunki?
Obecnie nawet strona nie działa.
Więc lepiej mijać szerokim łukiem!
Jednym słowem centrum krzak, pomijając Twoją osobę Janie i tak nie skorzystałbym z centrum/bazy, o która nie ma swojej strony i ani śladu w internecie.
Badania zrobione. Brak przeciwskazan. Spieometria w granicach 7.5 - 8 to duzo czy malo? EKG i inne badania OK.
Siadam nad kocowka 3 rozdzialu. Jutro moze wrzuce kolejny test
Wiek: 52 Dołączył: 15 Mar 2010 Posty: 1532 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 31-01-2017, 09:02
Efcia napisał/a:
Spieometria w granicach 7.5 - 8 to duzo czy malo?
Raczej dużo, choć "norma" zależy od płci i chyba od wieku.
Spirometria to nie tylko FVC (natężona pojemność życiowa) - o tej chyba piszesz, ale również inne parametry.
Tu jest trochę na ten temat
Raczej dużo, choć "norma" zależy od płci i chyba od wieku.
Tak, norma zależy od wieku.
Powtórzę pytanie zadane w tym wątku dotyczące kursu OWD PADI.
Bo brak odpowiedzi.
Jak się domyślam nie macie na ten temat żadnego pojecia ale byc może się mylę.
Jaka jest minimalną głębokość jaką uczeń MUSI osiągnąć podczas nurkowaniań w wodach otwartych aby uzyskać certyfikat OWD PADI?
Pieknego dnia.
U mnie cudowne słońce, niebo prawie bez chmurek. Brak wiatru.
Cieplutko - klapki, szorty, t-shirt.. Czyli można się opalać..
Mam nadzieję, ze u Was też piękna pogoda...
Oczywiście zupełny spokój...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko