Hola nurki (i nurkinie oczywiście... 😏)
Mam taki problemik. Nie wiem czy w Polsce też ale tu w Holandii gdzie mieszkam od jakiegoś czasu nie można dostać normalnego talku bo ktoś wymyślił że niby rakotwórczy (to WHO zakazało to w Polsce chyba też). No i teraz jest tylko taki z kukurydzy dostępny (chyba komuś kukurydza się nie sprzedaje to takie coś wymyślili...). No i takie pytanie, czy ten z kukurydzy też się nadaje do suchara? Nie wiem czy jak to się zamoczy to czy mi placki kukurydziane nie wyjdą z manszetów.
Dajcie znać jak coś wiecie na ten temat.
Pozdrawiam,
Andrzej
Aha, i tak, wiem że mogę kupić taki dedykowany talk (Gear aid np.) ale oni chyba też się muszą dostosować do tych wytycznych więc też pewnie wycofają.
Nie wiem co wymyślą ale obecnie w Polsce na znanym portalu można sobie kupić talk techniczny bez problemów - opakowania małe ale także 3kg, 5kg czy nawet 20kg
no właśnie, gdzieś dzwonią ale nie wiadomo w jaki kościele...
Tu w Holandii oczywiście muszą być wszędzie pierwsi i już w drogeriach nie ma normalnego talku tylko to kukurydziane g...no.
Jak gdzieś znajdę normalny nieperfumowany talk jeszcze to kupię z 5kg i będę w przyszłym roku sprzedawał i jeszcze zarobię pewnie
Próbowałem, ciężko i można kryzę i manszety porozrywać więc lepiej nie
[ Dodano: 25-04-2026, 16:15 ]
Zadałem to pytanie na FB i zaproponowano mi coś o czym jeszcze nie słyszałem. Podobno bardzo dobrze sprawuje się Agri gel. Jak to kolega tam wyjaśnił służy do "wyciągnięcia małej krówki z dużej krówki"...
Ktoś inny zaproponował Durex... działanie podobne ale zastosowanie chyba inne
Tak wiec widzę że możliwości jest o wiele więcej niż tylko talk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko