Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Nukowanie w parku Sczestliwickym
Autor Wiadomość
jakubo 

Kraj:
Slovakia

Wysłany: 16-12-2004, 08:46   Nukowanie w parku Sczestliwickym

Czesc,
czy przypadkiem ktos nurkowal w parku sczestliwickym w wawie? mam to przy bloku, to sie zastanawiam, jaka tam mozna zlapac glebokosc.

Dzeki,

malyna 

Wysłany: 16-12-2004, 09:11   

nurkowano, nurkowano:) o ile chodzi o Park szczęśliwicki na Ochocie;) Informacji na temat przebiegu nurkowania udzielą Ci uczestnicy - Gogolek, Garnet, amalcz i chyba Kuba o ile pamięć mnie nie zawodzi...
pozdrawiam

nevada
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2004, 11:22   

Gogolek to powinien dostać jakąś specjalizację w związku z wynajdywaniem takich dziur nurkowych :22:

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-12-2004, 11:35   

A moze mi ktos powiedziec co to jest "Sczestliwickym "? Bo ja w Warszawie znam tylko "Szczesliwicki". Ale moze mi cos umknelo - to miasto sie tak rozwija....
Mania

Art 

Wysłany: 16-12-2004, 11:47   

Marysiu literka "i" jest o jedno "u" od "y" więc pewnie się komuś szybko napisało.

Och ta Mania niby w szkole nie uczyła a zachowania jakoś mi znane :)

Beeker 
Moderator Grupy

Stopień: D-Diver
Kraj:
Indonesia

Wysłany: 16-12-2004, 12:33   

Z lektury FN wiadomo, że kolega jakubo jest Słowakiem więc może by wybaczyć mu niektóre błędy ???
Niniejszym upraszam uprzejmie - w końcu uczestnicy jak jakubo tworzą to Forum międzynarodowym :mrgreen:
(nie tylko z powodu miejsca nadawania :))

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-12-2004, 13:22   

Ja tam sie tak tylko czepiam dla samej przyjemnosci czepiania :22:
A nie zeby sie tak na powaznie czepiac.....
Mania

maczaty
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2004, 13:32   

Cytat:
Och ta Mania niby w szkole nie uczyła a zachowania jakoś mi znane

tiaaaa... zaczepna i przeciwpiechotna zarazem ;)

:22:

Efraim Ryba 

Stopień: cienki
Kraj:
Czech Republic

Wysłany: 16-12-2004, 13:41   

Wy tutaj sobie wzajemne uprzejmości prawicie a ja nadal nie wiem jak się nurkuje w jeziorku szczęśliwickim :)
Co prawda przez jakiś czas wyłączonym jeszcze będę z akcji nurkowych a i w warszawie coraz rzadziej bywam, ale jakaś okazja, w miłym towarzystwie by się pewnie znalazła.

Więc konkrety kochani....

pozdrawiam serdecznie

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-12-2004, 14:19   

Mam tylko nieprzeparte wrazenie, ze gogolek i Kuba to nurkowali w jeziorku czerniakowskim, a nie szczesliwickim....
Mania

Efraim Ryba 

Kraj:
Czech Republic

Wysłany: 16-12-2004, 14:44   

To szczęśliwickie też wzbudziło we mnie niejakie podejrzenia. zawsze wydawało mi się, że tam kaczki to po dnie chodzą. ale, nigdy nie wiadomo....

maczaty
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2004, 14:56   

Cytat:
Wy tutaj sobie wzajemne uprzejmości prawicie a ja nadal nie wiem jak się nurkuje w jeziorku szczęśliwickim

Mata, Hari :22:

http://forum.jds.pl/viewtopic.php?t=2817

Efraim Ryba 

Kraj:
Czech Republic

Wysłany: 16-12-2004, 18:32   

No patrzaj, to te moje kaczki musiałyby mieć baaaardzo długie nóżki. Brzmi, jak na to miasto, całkiem całkiem. Zwłaszcza w czas chłodny.

dzięki Maczaty

Rysiek 

Stopień: NTmx Iantd
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-12-2004, 19:15   

Mania napisał/a:
Mam tylko nieprzeparte wrazenie, ze gogolek i Kuba to nurkowali w jeziorku czerniakowskim, a nie szczesliwickim....
Mania

A właśnie że w Szczęśliwickim, bo chyba tak nazywa się jeziorko przy wyciągu narciarskim.
Wody z 7 m, trochę przy dnie śmierdzi siarkowodorem, no i jak to w mieście - pod wodą można znaleźć kosz na śmieci, ławkę z pobliskiej alejki.......

Efraim Ryba 

Kraj:
Czech Republic

Wysłany: 16-12-2004, 19:47   

A tak przy okazji - w czerniakowskim ktoś nurkował?

Zastrzegam, że użyłem opcji szukaj. Nawet rzetelnie. I wywaliło mi jeno dwie odpowiedzi. Mogę tu nawet dla wątpiących linki do nich umieścić. Przy czym w obu, j. czerniakowskie (a właściwie strorzecze wisły) wystepuje jedynie jako negatywny odnośnik porównawczy ;)

Kuba 

Stopień: Wodnik Szuwarek
Kraj:
Bangladesh

Wysłany: 17-12-2004, 10:48   

nurkowalismy w szczesliwickim.
trzeba przyznac, ze ma ono swoj urok - jest zawsze blisko a pod woda sa takie cuda, jakich sie gdzie indziej nie widuje.
kosze na smieci, lawki, plyty chodnikowe, cegly, resztki pomostow, barkierki parkingowe...ale czasem jakas marna rybke lub raczka tez widac.
jeziorko ma min 9m (tyle widzialem), na 6-7 metrze kompletna noc. konieczne dobre laratki i duzo opanowania - widocznosci rzedu kilkudziesieciu cm czyni nurkowanie partnerskie dosc wymagajacym.
zapaszek co prawda jest, ale nie wszedzie - dasie plywac gdzie jest mniejszy.
negatywne wrazenia rekompensuja spojrzenia ludzi spacerujacych po okolicy czy jezdzacych tak autobusami :)
jednak nie jest to miejsce w ktorym mialbym ochote czesto nurkowac....narty w koncu tez nie sa daleko, a warunki o niebo lepsze.
pozdrawiam
Kuba

ps. a w czerniakowskim nie radze. widocznosc okolo 0 a po wyjsciu moga nas spotkac przyjemnosci w postaci panow w pieknie skrojonych mundurkach

Hubert Mazurek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-12-2004, 22:13   

Moi mili, jedna uwaga - bo taka moja wstrętna rola moderatora.
Zauważcie, że zanim padła merytoryczna odpowiedź na pytanie spłodziliście prawie 15 postów o niczym. Nie chcę wywalać takich postów, ale następnym razem to zrobię.

Garnett 

Stopień: wystarczający
Wysłany: 08-01-2005, 00:50   

Rysiek napisał/a:

Wody z 7 m, trochę przy dnie śmierdzi siarkowodorem, no i jak to w mieście - pod wodą można znaleźć kosz na śmieci, ławkę z pobliskiej alejki.......

Witam

Wody jest ok 9m ale ja dotarlem tylko na 8 i moje nurkowanie trwalo 4 min :) . Nic nie widzialem ( wina badziewnej latarki ktora juz na szczescie zostala zastapiona lepsza ) Widocznosc do gł ok 1-2m ok w granicy 1-1,5m glebiej czarno. Partnura widzialem tylko jak blyskacz blysnal. Ogolnie miejsce nie warte polecenia chyba ze ktos ma juz ogromny głód na nurkowanie ale w sumie niewiele dalej jest Janówek a tam warunki sa lepsze.

Pozdrawiam

gogolek 

Stopień: umiem pływać
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-01-2005, 09:09   

witam hmmm faktycznie dużo nurkuje na szczęsiliwicach, dodam że byłem wczoraj tam. warunki są takie, ciężkie nie każdemu sie spodoba ludzie z mocnymi latarkami nie bedą nic widzieć, dlaczego bo woda na dnie przypomina mgłę, i dzieje sie to samo jak podczas jazdy samochodem we mgle włączysz długie światła.ale jest fajne dno gdy pływa sie po stoku na 5-7m dno jest poszarpane z wyżłobieniami wygląda to jak miniaturowa ścianka na hańczy jest kilka ławek jeden pożądny głaz mnóstwo butelek puszek ogólnie śmieci co do siarkowodoru to czasem jest to przykre doznanie ale jakoś wczoraj go nie było osobiście lubie nurkować w takich warunkach w sumie nie ma rużnicy czy widać na 1m czy na 20 dla mnie liczy sie fakt siedzenie pod wodą i zagłebienia sie w świat ciszy

jak ktoś sie wybiera na szczęsiliwice chetnie pojade zawsze mam czas w tygodniu i prawie zawsze w weekendy tel do mnie to 600063044

ps teraz są fajne warunki ( widoczności miedzy 1,5-2m )

WRONI 

Stopień: P2, WM, PL, SS1
Wysłany: 17-04-2005, 19:37   

Hej.

Z tymi Szczęśliwicami to chyba kiepski pomysł. Miszkałem kiedyś w pobliżu tego parku i dzieckiem będąc chodziłem tam czasem popływać. Zawsze wchodziłem do wody w trampkach bo na dnie leży wszystko od szkła, ławki, drutu kolczastego po resztki skradzonych rowerów. Widoczność - 10 cm. Max głebokość (wg. wędkarzy) ok 8 metrów.
Wiosną i latem kupa meneli - więc jak zostawisz coś na brzegu i dasz nura to...
Ja osobiście odradzam!

Pozdrawiam,

WRONI

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu