Witam,
wygląda na to, że cały marzec spędze w Finalndii (w okolicach Helsinek). Czy ktoś z szanownych nurków i nurczynek ma jakieś doświadczenia i/lub rady dotyczące nurkowania w Finlandii?
Chodzi mi zarówno o fajne (i najlepiej niezbyt trudne ) mniejsca, a także o informacje dotyczące sprzętu (gdzie, za ile, itp...).
Jak by co, to mam uprawnienia (i umiejętności chyba też ) do nurkowania podlodowego.
Wysłany: 17-02-2005, 11:04
Howgh!
Jak byłem w Finlandii, to nurkowałem z Happy Divers.
W miejscowości Porkkala - zatoczka na Bałtyku - słaba widocznośc, bo fale podnosiły dużo piachu z dna.
Miałem również nurkować na wraku Gustav Adolf, ale z przyczyn nizezależnych nie udało mi się to - wrak jest częścią muzeum i jest oporęczowany i otabliczkowany na niedużej głębokości.
Wysłany: 19-03-2005, 00:13
Czesc Jenny,
"Oxygene" to siec butikow w Skandynawii. Ja nurkuje czesto kumplami z Oxygene-GĂśteborg. Centra nurkowe w roznych miejscach, ale z tym samym dobrym, standartem. W okolicach Helsinek nie nurkowalem, ale Oxygene polecam...
http://www.oxygene.se/kontakt
Trzymaj sie i skrobni jak bylo
jenny [Usunięty]
Wysłany: 20-03-2005, 21:28
Wiatam,
Cytat:
Trzymaj sie i skrobni jak bylo
jeszcze raz dziękuję za informacje. Butik nawiedziałam i nawet co nieco nabyłam.
Z nurkowaniem tak nie do końca wyszło (coby nie napisać, że wcale). Niby udało mi się zmontować ekipę tubylców, skłonnych ze mną wleźć pod lód, ale trochę przedsadziałam z entuzjazmem. Na fali ogólnej radości wybrały się z nami także osoby towarzyszące. Rozpełzło się toto jak żółwie i ani żeśmy się spostrzegli jak jeden wylądował w przerębli. Niby nic się nie stało, ale byliśmy dość daleko od siedzib ludzkich, gościa trzeba było wyciągnąć, osuszyć z grubsza i zawieźć do ciepełka. I tak zeszło mnóstwo czasu, a potem jakoś juz nikt nie miał ochoty wracać, buuuuu....
Witaj !!!
Ja nurkowałem w Hanko. To jest ok 70 mil morskich od Hesienk.
Jak dla mnie żadna rewelacja.
Widoczność dosyć dobra, ale jeśli chodzi o faunę i florę to nic ciekawego.
Tylko uważaj na prądy, bo w tych okolicach są dosyć silne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko