W TP jak najbardziej dostaniesz, jest do spełnienia tylko jeden warunek: Musisz być serwisantem - zaaprobowanym
A poza tym to trzeba pytać po cichu w sklepach bo oficjalnie nikt chyba się nie przyzna.
Oficjalnie wolę te parę zotych raz na rok wydać i wiedzieć, że jest ok. A jak masz legalnie kupiony automat i jesteś jego pierwszym właścicielm to w serwisie płacisz li tylko za robociznę [części o ile dobrze pamiętam dla pierwszego właściciela są za free dożywotni (dla automatu dożywtnio rzecz jasna)]
W zasadzie dystrybutorem jest TP, ale czasem można w jakimś dobrym centrum...
Zastanawiająca jest różnica w cenach od 80 do prawie 200pln ze set do I i IIst !!!
Przedostatnim razem bardzo znany pan z TP powiedział najdelikatniej mówiąc, że mam się odwalić... - więc trza było załatwić "po polsku" czyli wyszczerzyć zęby do kogoś kogo tam lubią (czyt. kogoś kto sprzedaje ich sprzęt...)
a piszę, że przedostatnim razem, bo ostatnio spłynęła na mnie łaska i... oto stałem się właścicielem wspomnianego zestawu w ilości 2szt.
ciekaw tylko jestem czy stało się tak za sprawą sympatycznego znajomego (któremu jestem bardzo wdzięczny), czy może wynalazca słynnej grzałki zmienił zdanie co do mojej skromnej osoby...
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 22-03-2005, 22:58 Re: service kit /zestaw naprawczy?/ do Apeksów
Arturo napisał/a:
Gdzie w naszym pięknym kraju /bo z tego co wiem, to nie w TP/ można kupić takie rzeczy jak w temacie?
Wszyscy robia sie bardzo tajni, wykwalifikowani i odpowiedzialni, wiec "oficjalnie" nie dostaniesz - latwiej dostac kalacha i kulki z uranu
Masz dwie mozliwosci:
1.) zestaw o-ringow zamowic w sklepie z oringami - postaram sie poszukac wymiarow, gdzies na jakims dysku mialem zestaw. Bedzie ci brakowac szczeliwa do pierwszego i drugiego stopnia oraz spieku do pierwszego, ale IMHO akurat tego nie trzeba wymieniac za kazdym servisem.
2.) import z niemiec: Deepstop, scubaprojekt i jeszcze kilka innych maja w wysylkowej sprzedazy.
Oficjalnie wolę te parę zotych raz na rok wydać i wiedzieć, że jest ok.
A ja nie, bo chcąc mieć ta pewność wydałem te parę złotych przed wyjazdem na dalekie wczasy, żeby wiedzieć, że jest ok. Po odbiorze okazało się, że w puszcze II st. jest brud i piasek... więc mogę się tylko domyślać, że poleżał na półce za 120 zł. A było to w bardzo znanym serwisie w Trójmieście. Teraz ufam tylko sobie.
Jeśli myślimy o tym samym "bardzo znanym serwisie" to się zgodzę
Jak serwisowałem SPIRO to membrana na pierwszym stopniu pękła zaraz po wymianie i po kolejnej też.
Teraz Apeksa serwisuję troszkę gdzie indziej, a Sherwooda wysyłam do Wrocka bo mam 30 lat gwarancji
Automat kupiłem legalnie, tyle że nie w rozumieniu TP, bo na Boot /2002 /. A o ile dobrze pamiętam jakieś stare info z pl.rec.nurkowanie wspomniana firma za przeglądy automatów kupionych poza oficjalną siecią sprzedaży w RP liczy sobie x2 /poza tym nic do nich nie mam, nawet mam podstawy by ich pochwalić/. Przy czym, przynajmniej kiedyś, jak najbardziej kasowali i za robociznę i za części.
Jest w 3mieście serwis któremu jestem skłonny zaufać, tyle, że chcę nadal działać w tym zakresie samodzielnie.
Martin - będę zobowiązany za wymiary oringów - kiedyś psudadzą się na pewno.
Wojtek - mam już nawet chitry plan na zdobycie tegoż "złota", oczywiście dam znać jeśli się uda /ale raczej przyjmę aurę tajmniczości i skorzystam z PW/.
Arturo, jeśli o o-ringi chodzi to bierzesz syfmiarkę i sprawdzasz sobie o-ringi a dostępne są w każdej niemal wersji w Gdyni w takim małym o-ringowym sklepiku na przeciwko MAKRO.
Jeżeli chcesz mogę się kopnąć kiedyś po drodze i zakupić odpowiednie [o ile będą].
Ceny mają nawet bardziej niż przystępne, co prawda na gumie nigdzie nie ma wyrytego A ani H ani tym bardzien P
Snoop - dzięki wielkie za rady i chęci.
Obawiam się, że metrolodzy uznaliby mierzenie oringów syfmiarą za pogwałcenie zasad ich gałęzi nauki - poczekam trochę na Martina i jego dane ale jak nie będzie wyjścia to kto wie... .
W Gdańsku też jest podobno sklepik oringowy - jak się okaże, że nie to z chęcią poproszę o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko